Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

er det verdt å forsette forholdet?


Anbefalte innlegg

Hei! 

jeg er en jente på 19 år gammel, og er sammen med en gutt som er et par år eldre enn meg. 

vi har nå vært sammen i snart 2 år. Og jeg begynner å bli litt lei egentlig.. 

 

Jeg vet ikke helt hvorfor.. Men jeg kan jo begynne med at han er en av de som er litt sjalu.. om jeg for eksempel har en ny venn på facebook som er gutt, spør han meg med en gang om jeg snakker med han eller om hvor jeg har han fra. Og det begynner å bli ganske slitsomt. 

Han begynner å bli kjedelig, det eneste vi gjør når vi er sammen er å se på film.

Jeg vet heller ikke helt hva jeg føler for han lenger, jeg har helt klart følelser for han, men ikke like mye som før. 

 

Og nå i det siste har jeg begynt å sett på andre gutter, og det er en gutt som jeg snakker litt med. Og det her må jeg skjule for kjæresten min, ikke fordi at jeg flørter med han eller noe sånt, men jeg føler at jeg må skjule at jeg snakker med andre gutter, og sånn skal det vell ikke være i et forhold? Han blir faktisk nervøs når jeg snakker med andre gutter, og er redd jeg skal synes han er kjekkere enn kjæresten min osv.. 

 

og ikke bare det men vi har ingen felles venner, så det blir bare til at vi er med hverandre. og jeg er så utrolig lei av å bare sitte å ikke gjøre en dritt lenger... 

Jeg har faktisk tenkt litt på hvor utrolig deilig det må være å bli singel, men samtidig vil jeg ikke miste han.. men han har sagt at om jeg slår om så mister jeg han helt, for han klarer ikke bare å være enn venn. Jeg er også litt redd for å føle meg veldig ensom hvis jeg skal slå opp med han, men jeg kan heller ikke være sammen med pågrunn av det heller, så det er litt vanskelig å vite hva jeg egentlig vil.

 


Anonymous poster hash: 24146...250



Anonymous poster hash: 24146...250
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke sjeldent at man vokser fra hverandre. Sånt skjer hele tiden. 

 

Det viktigste du må spørre deg (tror jeg), er hvorfor du vil være sammen med han.

 

Ikke vær sammen med han bare fordi du er glad i han. Ikke vær sammen med han bare fordi du er redd for å være alene. Ikke vær sammen med han om du føler at du mister noe av deg selv. Ikke vær sammen med han bare fordi du føler at det er en du kan dele livet ditt med. 

 

Kjærlighet mellom to personer skal bygge et "oss" uten å ødelegge et "jeg". 

 

For meg handler dette om å gi seg selv en sjanse. 

Gi deg selv en sjanse til å finne en du ikke kan leve uten. Om du gir deg selv den sjansen, så gir du han det også. Dere fortjener å ha noen i livet som betyr noe helt spesielt. 

 

Jeg er sikker på at du ønsker det beste for ham. Er du det beste akkurat nå? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

du trenger bare et spark bak, dump fyren, du har alle de riktige grunnene til det. Du er lei, du er med han bare for å slippe være litt ensom.... dere har ikke felles interesser.... dere har ikke samme ide om hvordan er par skal være.... du er ung.... du lengter etter å være singel..... her er det bare å kjøre på. 



Anonymous poster hash: 06d50...486
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du sier kjæresten din er sjalu. Samtidig sier du at du har begynt å se på gutter, men du flørter ikke med dem. Sier du selv. Ser du noen grunn til han kan bli sjalu her? Hva om han er så satt ut av dette at han ikke klarer å gjøre annet enn å se film sammen med deg?

 

Kanskje det er DU som må gi han selvtilliten tilbake i forholdet deres. Tenk om feilen er DEG!!?

 

Du virker ikke akkurat som den skarpeste smørkniven i skuffen, så sett deg ned å tenk litt på utsiden av boksen..

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Du er en typisk 19 år gammal drittunge, som ikke finner han som var eldre og spennedes , spennendes lengre, dump han nå mens du enda har ditt på det rene før du faktisk gjør noe dumt slik at dere må skilles.

 

Alt du skriver gir tegn på at du er videre i forholdet, du flørter med andre, har ikke noe problem og fortsette og være venner osv osv.

Lenke til kommentar

Enten vil du være sammen med han, eller så vil du ikke. Det gir ingen mening at du spør vilt fremmede om hvorvidt du skal fortsette eller ikke, dette må du bestemme selv. Om du vil være sammen med han så vil du også at det skal være så bra som mulig. Er du villig til å gjøre det som er i din makt for å gjøre dette forholdet så bra som mulig? Det viktigste ordet i et forhold mellom mennesker er kommunikasjon. Du er ikke fornøyd med situasjonen slik den er nå. Første steg blir ikke å ta en svart/hvitt-avgjørelse om hvorvidt du skal bli eller gå videre (Should I stay or should I go). Du sitter jo åpenbart midt på gjerdet. Første avgjørelse blir å sitte deg ned med han og fortelle ham hva du synes bør bli bedre i forholdet deres, hvordan du har det osv.  At du er glad i han og ikke vil miste han, samtidig synes du visse ting er slitsomt osv, og slik kan det ikke fortsette om dette forholdet skal funke. Resultatet av denne samtalen kan være at det blir slutt pga en eller begge blir sint/såret og det blir krangling, eller han sier rett ut at han ikke er villig til å prøve å forbedre tilstanden, hvorpå du kan si til deg selv at du prøvde ditt beste og ting gikk som de gikk. Eller så blir det faktisk en forbedring og du tenker kanskje at dette var gode greier og forholdet fortsetter. Helt til neste gang dere må ta en større eller mindre prat fordi du (eller han) igjen får kalde føtter og tvil. Det vil garantert skje igjen, gang på gang. 

Forhold er ikke en engangsinvestering i en "tjeneste" (romantiske, seksuelle, emosjonelle tjenester) fra en annen person som vedvares i det uendelige til en av partene eventuelt slår opp, det er en pågående gjensidig utveksling av oppmerksomhet, kjærlighet og tilretteleggelse med jevnlig kommunikasjon mellom to likeverdige personer som ønsker det beste for hverandre. Det er på mange måter en fulltidsjobb 24/7. Hver eneste dag tar begge parter stilling til om de vil at denne utvekslingen skal fortsette. For at det skal være noe håp om at det skal funke, må man kommunisere.

Om du ikke er villig til å kommunisere dine behov og bekymringer til din partner, råder jeg deg, til å slå opp og finne noen du er villig til å kommunisere dine behov til.  



Anonymous poster hash: 8ed6a...63b
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du er en typisk 19 år gammal drittunge, som ikke finner han som var eldre og spennedes , spennendes lengre, dump han nå mens du enda har ditt på det rene før du faktisk gjør noe dumt slik at dere må skilles.

 

Alt du skriver gir tegn på at du er videre i forholdet, du flørter med andre, har ikke noe problem og fortsette og være venner osv osv.

Lenke til kommentar

"Er det verdt å fortsette forholdet?" 

 

Beklager, men nei. Sjalusi kan være dumt og teit iblant, men er det ikke bedre at han er litt sjalu.. enn at han ikke er sjalu i det hele tatt? 

Jeg blir også skeptisk når kjæresten min får nye guttevenner på Facebook. Det går heldigvis begge veier, så vi forteller alltid til hverandre hvem det er osv. Akkurat dette bør du ikke se på som et problem.. da det er helt normalt å bli sjalu. Og om du får guttevenner ofte, så skjønner jeg at han blir "redd". Han vil jo ikke miste deg.. 

 

Kjedelig at dere kun kan se film i lag og ikke kan gjøre noe annet.. og at dere ikke har noen felles venner. Skjønner at det tar på, men dette kan dere jo fikse selv. Må da være noe annet dere kan ta dere til? Regner med dere har andre felles interesser hvertfall? Felles venner får dere nok etter hvert..

 

Og hvis du har begynt å se på andre gutter.. og prater med en på Facebook, så skjønner jeg godt at typen din er nysgjerrig. Han merker sikkert at du er litt annerledes. Hva er det som gjør at du må snakke med denne gutten på Facebook, da? Kjenner jeg også hadde blitt veldig sjalu om kjæresten min hadde chattet på Facebook med en hun nettopp har blitt kjent med.. 

En gammel venn hadde ikke vært noe big deal.. men litt verre om fyren er ny. 

 

Som alle andre har konkludert med; du er lei.. og dette forholdet bør du nok bare gi opp. Dessverre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Poenget med å være sammen før man gifter seg og får barn, er jo å teste ut om man kan klarer å leve sammen et helt liv.

 

Når ting har satt seg og blitt kjedelig allerede i den pure ungdommen, så er det ens plikt å prøve en annen!

 

Hvis ikke ting er gøy, sprøtt, ellevilt, koselig, romantisk, noe nytt hver dag, dyp forelskelse og kjærlighet , så blir det iallefall ikke det når dere er 30!!!

 

EDIT: Ingenting galt med ham! Ingenting galt med deg! Han er bare ikke den rette for deg, eller du er ikke den rette for ham. Så enkelt er det. Bare pris deg lykkelig for at du fant ut av det nå, og ikke om 5 år.

Endret av ozone
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Høres ut som det har kommet en apati inn i forholdet. Men hvis du er veldig misfornøyd med bare å se film sammen med ham, er det første du må gjøre å ta det opp med ham.

Selv om du er litt yngre, bør du våge å foreslå ting dere kan gjøre.

Vil han ikke snakke om det eller sier kontant nei til alle forslag, virker det jo som et noe tregt forhold.

Det er jo vanlig å ha "dater" på kino, kafe... Reise på fjelltur eller weekend, eller gå på bowling.

Lenke til kommentar

Man må ikke være sammen med noen for å være lykkelig. Man MÅ ikke være sammen med noen for å være normal. Man MÅ ikke være sammen med noen for å ha det fint.

 

Hvis man trives å være sammen med noen bare nå og da, er det mange mennesker der ute som er tilgjengelige. Det er ikke alle som er skapt for å leve sammen med noen til alle døgnets timer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...