Gå til innhold

Skrivefeil i jobbattest


Anbefalte innlegg

Oppdaget først nå at den gamle sjefen min har skrevet feil i årstallet på attesten, slik at det står jeg har jobbet der 1 år mindre enn det jeg egentlig har. Han har skrevet denne feilen alle steder hvor årstallet oppgis (2 ganger). 

 

Jeg hadde beklageligvis et litt anspent forhold til han når jeg sluttet jobbet, men han skrev en grei attest og sa at han skulle gi positiv tilbakemelding om han ble oppringt (som det  det ikke er lov å lyve om), såå det frister ikke veldig mye å ringe han og mase på at han må  fikse ny attest. 

 

Det jeg lurer på er hvordan jeg skal ordne dette uten at det fucker CVen? Jeg har "jobbhoppet" en del så jeg trenger virkelig at det står den fulle tiden jeg har jobbet der. Jeg har en egen referanse seksjon på CVen, er det litt overkill og skrive noe a lá "Merk skrivefeil i referanse, det skal stå 2013, ikke 2012" Eller skal jeg bare la alt stå som det er og satse på at de ikke legger merke til det / bryr seg?  

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du kan gjere er å samle lønnslippane dine som eit vedlegg som dokumentasjon på kor lenge du faktisk jobba der.

Det beste er sjølvsagt å få fiksa attesten slik at den er korrekt, men så lenge feilen i attesten er av ein slik art at du lett kan bevise at det er feil så burde det ikkje spele så stor rolle. Det er berre at du då må ha meir dokumentasjon som du legger fram som vedlegg.

 

Alternativt støtter eg meg til Zarac sitt forslag, kan du ikkje ta kontakt med den personalansvarlige i bedrifta og be om ein attest på kor lenge du har jobba der? Ein slik attest kan du fint legge med som vedlegg, då vil du fortsatt kunne vise til den orginale attesten, men også kunne legge fram dokumentasjon på skrivefeilen.

Lenke til kommentar

Kan jeg ikke bare skrive at lønnsslipper kan oppgis om det er ønskelig og/eller at det kan avklares etter at de ringer han? feks 

 

"Merke skrivefeil i attesten, jeg jobbet der til 2013. Kan oppgi lønnsslipper som bevis eller referansen kan avklare det." 

 

for uprofesjonelt? 

Lenke til kommentar

Eg trur det går heilt fint, det viktigaste er at du passer på å samle lønnslippane no medan du husker det, slik at du faktisk har noke å legge fram dersom det blir spørsmål om det.

 

Dei fleste arbeidsgivere vil nok i all hovedsak ta utgangspunkt i det du skriver i CVen, sjølve attesten (som ofte består av heilt standard formuleringar) blir nok ofte berre skummlest, Så det er ikkje sikkert at arbeidsgiver vil oppdage feilen ein gong.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan jeg ikke bare skrive at lønnsslipper kan oppgis om det er ønskelig og/eller at det kan avklares etter at de ringer han? feks 

 

"Merke skrivefeil i attesten, jeg jobbet der til 2013. Kan oppgi lønnsslipper som bevis eller referansen kan avklare det." 

 

for uprofesjonelt? 

 

Ikke nødvendigvis, men du burde i hvert fall ha et godt svar klart dersom du blir spurt om hvorfor du ikke bare har bedt om en ny attest. For noen uten forkunnskaper om saken vil det sikkert virke mest som om du ikke har giddet å be om en ny en. Jeg tror det beste er å bite i det sure eplet og si fra til din tidligere sjef om feilen. Han vil nok skjønne at en så alvorlig feil i en attest må rettes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...