Gå til innhold

Den gåtefulle regbuen


Anbefalte innlegg

Verdens eldste historiebok, Bibelen forteller om den første regnbue og forklarer hvorfor regnbuen har fortsatt å vise seg siden da. Den forteller at Jehova Gud gjorde en pakt at han ga et løfte til dem som overlevde den verdensomfattende vannflommen, Noah og hans familie og sa at aldri mer skal alt kjød utryddes ved vannflom. Gud sa videre til Noah om hva som skulle vøre tegnet på denne pakten: Min bue setter jeg i skyen og den skal vøre et tegn på pakten mellom meg og jorden. ( 1.Mos 9:8-16 )

 

Selv om Bibelen ikke sier så mye om hvordan regnbuen dannes og for dem som har tro utgjør regnbuen den i dag i dag en forsikring om at Jehova Gud bryr seg om menneskene.

 

Da var da menneskene begynte å lure på hvordan regnbuen dannes, at den viste seg å være et stort mysterium. De som har prøvd å gripe fatt i regnbuen er i mange tilfelle blitt sårbeinte. Filosofen Aristoteles mente at regnbuen ble dannet av stråler som ble reflektert eller kastet tilbake fra den ujevne overflaten på de små regndråpene i skyene. Han mente også at det bare var tre farger i regnbuen en oppfatning som dominerte vitenskapelig tenkning i flere hundre år. Til slutt begynte vitenskapsmennene å tro at lyset besto av bølger som oppførte seg på omtrent samme måte som lydbølger. Ytterlige forskning har ført til at en har kommet fram til en annen teori. Ifølge denne teorien består lyset av partikler som kalles fotoner og som opptrer som bølger og partikler på samme tid.

 

Når alt kommer til alt må vi innrømme at menneskene fremdeles ikke kjenner det hele og fulle svar på spørsmål Gud stilte Job for over 3000 år siden: Hva vei følger lyset når det deler seg ? ( Job 38:24 ) Regnbuen er følgelig fremdeles en gåte og enten vi betrakter dem som et tegn på fred eller velger å studere dem som et gåtefullt fenomen, gjør vi vel i å ha æresfrykt for dens skaper. Det er sant på mange måter at ingen vil klare å gripe fatt i regnbuen.

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regnbuen er et tegn på fred, og den ble satt ned for å "forsegle" den uroen som forstyrret tiden før den ble satt. Da Noah levde så var hele verden ateister, så druknet han alle ateistene og satte regnbuen som pakt på fred. Deretter så kommer det nye ateister inn i verden som ønsker å studere regnbuen.

Endret av Dungeon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Regnbuen er et tegn på fred, og den ble satt ned for å "forsegle" den uroen som forstyrret tiden før den ble satt. Da Noah levde så var hele verden ateister, så druknet han alle ateistene og satte regnbuen som pakt på fred. Deretter så kommer det nye ateister inn i verden som ønsker å studere regnbuen.

Så regnbuen er altså ett slags tegn på historiens værste massedrap og fred?

:hmm:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De av Guds åndesønner som ble ulydige, traktet etter kjønnslig omgang med menneskenes døtre. Det fins ikke ekteskap blant englene. Deres rette bosted er i de usynlige himler. Deres plass var opprinnelig på det åndelige plan over menneskene og skulle fortsette å være der, ikke på det menneskelige plan. De ulydige ånder som til å begynne med var Guds himmelske sønner ble misfornøyde og var ikke lenger fullt tilfredse med bare å omgås engler. Deres attrå gikk i retning av jorden og ledet dem i fristelse. De beskjeftiget sine tanker med  hvor vakre menneskenes døtre var og derved framkalte de hos seg et begjær etter deres legemer, etter kjønnslig omgang med dem. De ønsker å gjære som mennene og gifte seg med disse kvinner som sto under englene og leve sammen med dem som deres ektemenn.

 

Dette betydde at disse Guds sønner måtte materialisere seg, ikle seg kjødelig skikkelse. Ekteskap mellom menneskenes døtre og englene var en unaturlig forbindelse. I likhet med Sodomas homoseksuelle innbyggere som begjærte de to materialiserte englers legemer da disse engler besøkte lot i menns skikkelse, begjærte disse ulydige Guds sønner kvinnenes legemer for å tilfredsstille sine unaturlige lyster.

 

Det ble ikke frambrakt engler som en frukt av disse ekteskap. menneskenes døtre kunne bare føde menneskebarn, barn av sitt eget slag og da det er moren som gir avkommet dets legeme ( et legeme av kjøtt og blod) ble frukten av disse unaturlige ekteskap mennesker, men de var bastarder, mennesker av overnaturlig størrelse og vitalitet fordi de hadde engler til fedre. De blir kalt nephilim som betyr fellere, det vil si de som får andre til å falle fordi de var voldsomme  og brutale og undertrykte den svakere, ufullkomme menneskeslekt. Men jorden ble fordervet for Guds åsyn og jorden ble full av urett og Gud så på jorden og se den var fordervet for alt kjød hadde fordervet sin ferd på jord. ( 1.Mos 6:11-12 )

 

Da vannflommen kom kunne disse ulydige Guds sønner ikke komme inn i Noahs ark og for å unnslippe vannmassene måtte de dematerialisere seg , oppløse de menneskelegemer de hadde ikledd seg og vende tilbake til det åndelige tilværelsesplan. De fikk ikke lov til å vende tilbake til Guds fullkmme, syndfrie sønners himmelske familie. De ble degradert til en meget lav stilling som Bibelen kaller Tartaros. Jehova Gud sparte jo ikke engang englene da de syndet, men kastet dem i avgrunnen og forviste dem til de nattsvarte huler hvor de holdes i varetekt inntil dommen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Mon tro om hakekorset da i følge bibelen bør regnes som jødenes fredstegn  :hmm:

Vi snakker vel om de samme folka som tilber det romerske torturredskapet som "drepte" deres Gud.

 

Sant det symbolikk, mening og handling hører ikke alltid sammen nei, det heller motsettninger...
Lenke til kommentar

Isaac Newton utga sitt verk Opticks, hvor han påviste at sollyset kan spaltes i flere farger og at regndråpene simpelthen skiller fargene fra hverandre. Etter dette var det en vanlig oppfatning at det siste ord var blitt sagt i denne saken. Men var egentlig regnbuens gåte blitt løst. Mange trodde det. De regnbuene som viste , oppførte seg imidlertid ikke i samsvar med de regler menneskene hadde satt opp.

Lenke til kommentar

De regnbuene som viste, oppførte seg imidlertid som forventet.

 

Prøver du å skape et mysterium der det ikke er noen, for å gi den primitive guden din relevans?

Om man tror på guden hvorfor ikke tro slikt om reinbuer og gudene vet hva annet.

Er en grunn til at det heter tro og ikke viten ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...