Gå til innhold

SNIKTITT: Apple Music


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Edit: Uansett er den langt unna i å kunne tilby en like god tjeneste som det man får på Spotify, som artikkelen så fint påpeker: "Det virker ikke som om markedslederen Spotify har veldig mye å frykte her når det kommer til selve tjenesten." Og selv om de klarer å levere like godt på alle områder som på Spotify, er det ingen reell grunn til å skifte over med mindre de har noen viktige funksjoner som Spotify mangler (akkurat nå, og i nærmeste fremtid, er dette omvendt).

Samtidig har Apple Music kapasitet til å nå svært mange og støttes av enorme mengder kapital. Spotify er ikke like dominerende i alle land som det er hos oss. Over noen år - hvis de spiller kortene riktig - #tipper jeg Apple kan oppnå så mye makt i dette markedet at de kan stikke kjepper i hjulene for alle andre selv om tjenesten deres ikke er like bra.

Lenke til kommentar

 

Håpte virkelig det var mulig å overføre Spotify spillelister til Apple Music via macen. Det gikk ikke :(

 

Det er helt enkelt å flytte over spillelister fra spotify. Dette var det første jeg gjorde. Bare Google it

Har du en lenke som viser at dette stemmer? Det er langt fra enkelt slik jeg ser det.

Lenke til kommentar

Uansett er den langt unna i å kunne tilby en like god tjeneste som det man får på Spotify, som artikkelen så fint påpeker: "Det virker ikke som om markedslederen Spotify har veldig mye å frykte her når det kommer til selve tjenesten." Og selv om de klarer å levere like godt på alle områder som på Spotify, er det ingen reell grunn til å skifte over med mindre de har noen viktige funksjoner som Spotify mangler (akkurat nå, og i nærmeste fremtid, er dette omvendt).

 

Tja, "For Deg"-taben har stort potensiale til å bli en killer feature dersom de faktisk har folk som setter sammen interessante spillelister og matcher dem mot lyttere. Jeg er iallfall mer enn villig til å betale noen en god del penger for å hjelpe meg med å oppdage ny musikk jeg ikke hadde hørt om før, og algoritmer kan ikke erstatte folk i så måte. Foreløpig er den spot on for meg, har funnet masse fett. 

 

Den ene lista jeg har fått nå er f.eks "inspired by Nick Cave" og inneholder Portishead, Cat Power, Tindersticks og Gogol Bordello - alle sammen gode valg som også overrasker litt. Spotify Radio overrasker aldri. Dette blir mer som den fantastiske tjenesten Pandora som vi dessverre ikke får her på berget lenger. 

 

Men som ren stream-det-jeg-vil-høre-tjeneste er jeg enig, Apple music ligger litt bak Spotify. Men der trenger de bare være gode nok mistenker jeg. 

 

Alt i alt; dette blir spennende. Husk at Spotify går katastrofalt dårlig, så de er nødt til å beholde momentet for å fortsette å overleve. Apple har råd til å blø fordi dette skal drive salg av hardware like mye som det skal tjene penger i seg selv. 

 

(Men mangelen på Sonos er forsatt krise)

Endret av Audun_K
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Kansellerte Spotify Premium abonnementet tidligere i dag, godt at det varer i ca 7-dager til for det ser ikke ut som Apple slipper noen ny iOS 9 BETA med det første, så per nå så har jeg null "Apple Music" annet enn tilgang på radiokanalene (Beats1) som er fine nok de, men vil jo ha spillelister osv..

 

Har fått lagt inn iOS 8.4 på madammen sin iPhone og iPad og førsteinntrykket er at det visuelt ser veldig pent ut, men merker at jeg nok trenger noe tid til å bli vant til UI og navigering. Virker å være bygget opp ganske så annerledes sammenlignet med Spotify og Wimp / Tidal som er de tjeneste jeg har mest erfaring med fra før av.

 

 

Med en 3-måneder lang testperiode så får man jo veldig bra med tid til å teste ut tjenesten og programvare på godt og vondt, man vil også ha god tid til å teste ut stabiliteten på tjenesten som naturligvis vil være litt haltende nå som serverne blir fullstendig overkjørt. Så får vi se hva man ender opp med til slutt, Apple Music eller tilbake til Spotify.

 

Det jeg ikke liker med Spotify er at applikasjonen bare blir mer og mer tunggrodd for hver oppdatering, og Apple Music tilbyr jo en familieløsning til en langt bedre pris samtidig som du kan "matche" opp til 100'000 av dine egne, lokale sanger og få de streamet og ikke kun synkronisert lokalt som med Spotify.

 

 

 

Ny iOS 9 beta kommer ikke før tidlig neste uke :/

Lenke til kommentar

Er først og fremst veldig fornøyd med at Apple Music tilbyr strømming av en del musikk jeg liker, som Spotify ikke har. Hører f.eks. en del på utgivelsene fra Kirkelig Kulturverksted, og det meste av katalogen deres er ikke tilgjengelig hos Spotify, men er det hos Apple Music.

 

Der Spotify vinner for meg er at de har et gratistilbud. 99,-/mnd. er egentlig ikke dyrt, men for oss som har det litt vanskelig/usikkert økonomisk, er det veldig greit med et gratistilbud. Men skjønner at det er utfordrende å tilby gratis mtp. betaling/kompensasjon til artister og plateselskap. Det er vel der Spotify sliter også, er det ikke?

Endret av trekkoppfugl
Lenke til kommentar

Der Spotify vinner for meg er at de har et gratistilbud. 99,-/mnd. er egentlig ikke dyrt, men for oss som har det litt vanskelig/usikkert økonomisk, er det veldig greit med et gratistilbud. Men skjønner at det er utfordrende å tilby gratis mtp. betaling/kompensasjon til artister og plateselskap. Det er vel der Spotify sliter også, er det ikke?

Problemet til Spotify er at forretningsmodellen deres ikke fungerer, kort og godt. De er populære, men er fryktelig langt fra å tjene penger. Det er ikke et problem i seg selv - både Twitter, Facebook og Google har vært igjennom den samme fasen. Men den kan ikke vare - på ett eller annet tidspunkt må businessen bli selvbærende.

 

Ikke bare taper Spotify penger - de taper mer penger jo flere kunder de får. Det er en ganske katastrofal situasjon. Jeg antar planen deres er å bli kjøpt opp, det er det eneste jeg kan se gir mening fra der man er i dag iallfall.

Lenke til kommentar

Dere kjører vel ikke developer beta på bruksenheter, gutter? ;)

 

 

Hadde det ikke vært for at jeg var så naiv at jeg la inn watchOS 2 BETA på Apple Watch, som ikke er mulig å degradere så hadde jeg vært tilbake på iOS 8.4. Men siden watchOS 2 BETA krever iOS 9 og den ikke kan degraderes så er jeg nok låst.  :tease:

 

 

 

Har fått satt opp min primære spilleliste via iTunes nå, og det starter jo veldig godt. Hvor Spotify hadde et totalt antall på ca 460-sanger fordelt på det samme antallet artister så er Apple Music oppe i 670-sanger. Merket underveis at det var endel singler, og hele album (!) jeg aldri har sett på Spotify så her er det potensielt mye nytt jeg kan kose meg med.

 

Om det fortsetter på denne måten, at sangutvalget rett og slett ser ut til å være bedre og mer komplett blant de artistene jeg hører mest på så vipper det fort Spotify ned fra tronen for min del. Madammen er visstnok også mye mer fornøyd med utvalget av K-Pop som er på Apple Music kontra Spotify.

Lenke til kommentar

 

Egentlig ikke så rart at Apple sitt musikkbibliotek er mye større enn Spotify, de har jo bygget det opp over mye lengre tid gjennom iTunes. 

 

De er uavhengige. Beatles er ikke tilgjengelige via Apple Music for eksempel.

 

 

Joda, det er jo en mulighet. Men jeg vil tippe at det er en eller annen kobling mellom iTunes og Music. Selv om kanskje ikke alle artistene er med på avtalen om streaming av musikken deres...:-)

Lenke til kommentar

Eneste samboer irriterer seg litt over, at det finnes ingen enkel spilleliste for sånn top 40 akkurat nå. Prøvde å finne selv, og det finnes en tab på med populære låter, men ingen spilleliste såvidt jeg ser det.

 

Skal kjøre 7-8 timer fra stavanger til oslo i morgen, så fikk laget meg en fin road trip spilleliste med guns n roses, steppenwolf, rolling stoles, kid rock, lenny kravitz osv :)

Lenke til kommentar

Hm.. jeg antar om markedet ender opp med artister spredd over Apple Music, Spotify, Tidal og andre konkurrenter, vil det ende med at det dukker opp en streaming-tjeneste ala. den som dominerer blant streaming av filmer nuh.. Så blir det mer rabalder om fæle pirater og mer skrik om sensur av internett. :)

 

Har hatt Spotify i noen år nå, og mistrives med forandringene de har gjort med selve brukergrensesnittet på det. Har funnet en eldre versjon av Spotify og denne fungerer greit med en enkel fiks for å unngå oppdateringer.

Blir vel til å teste Apple etterhvert vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

 

 

Håpte virkelig det var mulig å overføre Spotify spillelister til Apple Music via macen. Det gikk ikke :(

 

Det er helt enkelt å flytte over spillelister fra spotify. Dette var det første jeg gjorde. Bare Google it

Har du en lenke som viser at dette stemmer? Det er langt fra enkelt slik jeg ser det.
Det er faktisk kjempeenkelt.

http://soundiiz.com/

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Da har jeg fått testet ut Apple Music litt. Musikkutvalget for min del virker OK, ser ingen store åpenbare hull ennå, men det er sikkert noe. Jeg finner derimot ikke noe musikk på Apple Music som jeg har savnet fra Spotify (og begge mangler musikk). Anbefalingstjenesten er derimot ganske dårlig for min smak (jeg hører på klassisk, rock og metal, og får anbefalt Marvin Gaye, godt mulig jeg stoler på algoritmer bedre enn mennesker her).

 

Dessuten har spillelistegrensesnittet den samme ulempen som nyere versjoner av Spotify har fått: Man kan ikke justere bredden på kolonner! Har det blitt universal enighet i musikkmiljøet at man ikke skal kunne justere bredden på kolonnene? Hvis man hører på klassisk er dette en stor, stor ulempe siden sangtitlene ofte pleier å være fylt med masse ekstra informasjon og derfor være ganske lange (både i Apple Music og på Spotify).

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...