Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Fattern velger utlandsk alenemor fremfor familie


Anbefalte innlegg

Hei. Vet ikke hva jeg vil helt med innlegget men føler jeg må få skrevet det får å få ut frustrasjon, sinne, skuffenhet (?) osv.. Moren og faren min har vert sammen i 21 år. Gift i 16 år. De fikk 4 barn (meg inkludert) vi har flyttet til en stor villa som brant ned og har nå bygd den opp igjen skreddersydd med alt etter våres ønsker for ett år siden cirka. Min minste søster omkom. Pappa har alltid jobbet i sitt enkeltmannsforetak (verksted) rundt 12 timer hver dag. Så jeg har mye bedre forhold til mamma enn pappa. For 4 år siden fikk jeg vite at da jeg var 1 år lagde han en halvsøster med en annen kvinne enn min mor. Vel, Jeg har alltid hatt stor respekt for han og mye tillit.. inntil igår. Da fortalte han til meg at han har fått følelser og interesse for en ny dame (som det har blitt til at har blitt hans nye kjærste etter hans ord). De har antakeligvis "hold på" i flere måneder. Det startet vel da hun begynte på samme kampsport som faren min og trente med han. Hver gang etter de var ferdige da har vel han møtt henne og snakket med henne om chit chat og alt og ikke noe, hun har alltid visst at han har vert gift og hatt 3 barn. 

 

Dette er en ting, men når man forelsket tar man kanskje valg man ikke ville gjort utenom. Ganske sikker. Første setningen hun sa til han var: "wow for ett slott dere bor i". Ja, vi har fint hus, dyre mercedeser og pappa tjener masse på firmaet sitt. Virker veldig som det er dollarøyne på denne kjerringa. Hun har jobbet i kassa på Kiwi, men har ikke sett henne der på 2 mnd eller noe nå. Kan det være penger som er greia for henne? Denne kvinnen er en 15 år yngre albansk alenemor hvor hun har to jenter på 10 år med en mann og ei på 4 med en annen. Hun bor alene i en kjellerleilighet med disse ungene. Søskene mine er 15 og 13, så han var(!) jo ferdig som småbarnsfar. Men nå skal han plutselig bli reservepappa for disse ungene her?? Hun er også muslimsk, mens han er kristen. Han ser kanskje ikke på det som noe problem, men jeg som er realistisk gjør det. Skal han begynne å ferie ramadan og ID? (ikke noe galt med det, men kanskje rart som kristen?) Han skal liksom ikke ferie jul og påske noe mer da? Ja jeg vil hvertfall ikke ferie den med han. 

 

Han sa til moren min at han var lei av å leve ett dobbeltliv. Vi har 5 motorsykler derav 3 harleyer. De har hatt kjempeinteresse for motorsykler og de har samme favorittartist som de har lagd "fanrom" av. Kanskje en grunn til at fattern var så treg med å fikse mc'en til mamma da, når han kunne ut å "kjøre lang mc-tur" da han egentlig bare drar til denne J**** kvinnen som han ifl. han, har fått følelser for. Fra søndag til mandag overnattet han hos henne og moren min merket det da han ikke begynte på jobb før 9, da han ALLTID begynner maks 6. Verkstedet er på andre siden av veien og det kan bli weird for moren min tror jeg at vi skal leve hvert vårt liv på hver vår side av veien. At han skal stå der å se på oss 4 "etterlatte" leke i hagen mens han står der inne i det mørke verkstedet å ordner biler.

 

Jeg har jobbet hos han i 5 år sammenhengende og planen var å overta firmaet, men den ambisjonen har gått maks i dass. Nå skal jeg bare jobbe til jeg har fått meg en annen jobb for å jobbe for en som vender oss ryggen på den måten der er jeg totalt uinteressert i. 

 

Synes så utrolig synd på mamma, som sitter å er lei seg mens han kommer inn fra jobb å dusjer, sprayer seg full med parfyme og pynter seg, før han tar av i den hvite nyvaske jævla mercen sin avgårde til hu kjerringa. Moren min har alltid stilt opp for oss alle, og hun har gitt alt hun har klart uansett hvor mye problemer det har vert i oppveksten. 

 

Ergo har faren min sagt han ønsker alle utenom han skal bo i dette nye huset, hvor han betaler avgifter, forsikring og strøm osv, mens han flytter for seg selv i en leilighet. (Har fortalt han klart at om han flytter kommer hvertfall ikke jeg å besøker han, selv om han ikke bor med balkandama.) 

 

Skjønner bare ikke hvordan han kan gjøre det her? Jeg mener han må se på alle verdiene han og moren min har.  En dame han har snakket litt med i noen mnd?! 

Moren min flyttet 40 mil fra hjemmestedet for å jobbe her ÈN sommer, men stadfestet seg her da hun traff "han rette". Tenker bare hva faen er det han tenker med... Han har ikke hatt en positiv holdning til islam. Jeg tror ikke han engang vet hun er muslimsk. Han har alltid nektet å reise til egypt, tyrkia osv pga religionen. 

 

Nå står moren min på vent og det er faen ikke lenge hun gidder å vente mens faren min skal "velge" kone. Når han velger henne, som han er veldig bestemt på, får vi se hvor lenge det varer. Hvem skal han gå til om det blir slutt? Moren min vil ikke ha noe med han å gjøre da, og familien min er rett ut sagt: FORBANNA. Både de russiske og de norske fra både mamma sin side og de clean norske fra pappa sin side. De skjønner virkelig ikke hva han driver med.

 

Hva kan grunnen være til at han gjør dette?? Er ikke moren min spennende nok når han nesten fyller 50 år?

Litt vanskelig å få utdypt alt sammen da jeg fortsatt er i sjokk, så spør om noe er uklart! :)

 

Hilsen en uforstående halvt russisk 18-åring (moren min er russka, ikke min far) 

Endret av Yob tvaya mat'
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forsøk å være litt voksen. Det er hverken første eller siste gang at en ektefelle flytter ut. Om han gjør det rette, vet ingen, men det er nå engang hans valg. Han høres ut som en anstendig fyr - vil sørge bra for sin ex og sine barn. Du har i hvert all ingen ting å klage over. Han snur IKKE ryggen til dere barna, det er du som snur ryggen til HAM, uten at han har gjort deg noe vondt. Jeg forstår at du ble overrasket med det samme, men tenk deg litt om - alle saker har minst to sider!

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Lite du kan gjøre med dette ja, 50 års krisa er tøff for mange menn, og kvinner for den saks skyld.

 

Jeg er omtrent like gammel som ham og tanken på at man kanskje ikke har igjen så mange gode år kan snu litt opp ned i skallen på enhver. Hver glad i pappan din du, samme hva han velger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ta det et skritt av gangen og se hva som skjer, men for all del ikke la faren din komme tilbake og late som ingenting har skjedd. Han har tatt et valg i en alvorlig sak som han ikke kan ta tilbake. Jeg synes det du sier høres voksent nok ut, bare en del følelser inne i det som er naturlig. Det du skriver kunne like godt ha vært skrevet av en mye eldre fyr og reaksjonen din er samme reaksjon som veldig mange andre ville hatt, uansett alder.

 

Ta det helt rolig nå, vent med å gjør noe drastisk og ta vare på din mor og søsken. Du høres ut som en fyr som er oppegående når det kommer til familien, ikke sånn det er i dag med at alle er hver for seg uten noe skikkelig samhold.

 

I din situasjon så hadde jeg reagert akkurat likt.

Lenke til kommentar

Det var tungt å lese det innlegget, men jeg tror jeg fikk med meg det viktigste.

 

Samlivsbruddet mellom foreldrene dine er noe de må løse. Det samme gjelder faren din og den nye kjæresten hans. Det er hans problem, men det løser seg sikkert fint. Det er ikke første gang en muslim og en kristen blir sammen og når man er en voksen, sekulær kristen, er det ikke så viktig med julefeiring og påske.

 

Det du kan styre, er hvordan du forholder deg til saken. Hvis ikke du har lyst til å se eller jobbe med faren din, er det greit. Men forholdet deres trenger ikke å være permanent ødelagt. Selv om faren din har ny kjæreste, bryr han seg like mye om deg og søsknene dine som før. Det er normalt og greit at folk går fra hverandre. Faren din burde sikkert avsluttet forholdet til mora di og funnet seg en ny kjæreste på en ryddigere måte, men du kan ikke forvente at han blir i ekteskapet kun av pliktfølelse overfor deg og mora di.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syns det er hyggelig at han flytter ut med utlandsk alenemor som gjerne trenger den hjelpen de kan få. I Norge har alle godt og noe som ikke er tilfelle i resten av verden. Tror du den muslimske kvinnen er ute etter pengene til din far? Svaret dette spørsmålet kan du google?

 

Du er såpass voksen, at dette klarer dere å takle selv.

Endret av Sommerstund
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syns det er hyggelig at han flytter ut med utlandsk alenemor som gjerne trenger den hjelpen de kan få. I Norge har alle godt og noe som ikke er tilfelle i resten av verden. Tror du den muslimske kvinnen er ute etter pengene til din far? Svaret dette spørsmålet kan du google?

 

Du er såpass voksen, at dette klarer dere å takle selv.

hyggelig at han flytter ut, har du røyka noe? 

og ja, det tror jeg. google har ingen fasit 

det er allerede hjelp til de og det er NAV

Endret av Yob tvaya mat'
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg ser det kanskje fra en litt annen vinkel enn deg. Tenker at det kan hende det har tært VELDIG på forholdet til foreldrene dine med all den tid og innsats som har gått til å holde firmaet vedlike, bygge nytt hus og ikke minst det å miste et barn. 21 år er lenge og mye kan skje på den tiden.

Det betyr ikke at jeg syns mindre synd på moren din, det er fælt å bli gått fra. 

Lenke til kommentar

Man møter ei dame når man er 25, man får barn, gifter seg, jobb, hus... når man er 35 har man gjort "alt"... så begynner ventetiden... ventetiden hvor man aldri igjen skal få oppleve forelskelse, hvor man aldri skal få ha sex med et nytt menneske, hvor man aldri skal få barn igjen.... man blir 45.... man venter fremdeles, barna er snart voksne... dem klarer seg fint.... kona leser husmorsporno og er en god mor men du og henne lever veldig monotont og kjedelig med hverandre.... du trenger noe nytt i livet.... det er ikke det værste som kan skje at din far har funnet litt gnist og kjærlighet på ny.... dette blir mer og mer vanlig disse dager.... moderne forhold handler ikke om å "holde livet ut".... yngre damer går i større og større grad inn for å få seg etablerte eldre menn.... ja, damene ødelegger for seg selv med å holde på slik for deres værste mareritt er jo å bli forlatt for ei yngre jente.... men det blir bare mer og mer sannsynlig i disse dager rett og slett... 

Endret av Henrik2k
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Verste er å leve et dobbelt liv, konstant måtte lyve for å komme seg gjennom hverdagen. Ikke lett avgjørelse for din far, men din mor vil komme over det og det er bedre at han kommer clean frem og sier det rett ut. Høres ikke ut som din mor vil slite finansielt med en eventuell skilsmisse, ikke at det trenger å gå så langt. Og din mor kan alltid finne en annen hun også, bare hjelp din mor så godt du kan gjennom denne perioden med kjærlighet og tilgivelse så vil du komme mye bedre ut av det enn at dere skaper ett hat forhold til din far.

 

Men dette har i grunnen ikke du noe med deg å gjøre noe lengre, du skal respektere din far selv om du ikke trenger å elske ham for de avgjørelsene har tar så må du respektere de hvis du er interessert i å ha et sunt forhold til din far. Han har sin grunner selv om de mest sannsynlig er av egoistiske kjødelige grunner så skal det oftest ikke bedre grunner til at en mann søker det han trenger andre steder. Og gi  den nye personen i ditt fars sitt liv en sjanse, hun er tross alt bare et menneske hun også. Fortjener hun virkelig dette hatet? Hun vil nok bare det beste for seg selv og hvem er du for å fordømme henne for det?

 

Selv så forlot min far forholdet til min mor når jeg og mine søsken fortsatt var småbarn og vi hadde helt elendig økonomi og hun måtte arbeide hardt som alenemor. I løpet av 20 år har jeg etablert forhold til flere stemødre noen dårlige men de fleste gode. Jeg har i dag et veldig godt forhold til min far, men min søster som tok veien av sinne/skyld snakker bare med min far rundt 1-2 ganger i året og har et veldig formelt/sterilt forhold uten noe kjærlighet hvor hun fortsatt bærer noe sinne for at min far ikke var der for henne. Det er hennes rett, men ikke noe godt vil komme ut av det.

Endret av Gunman1986
  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Du har all rett til å ha vonde og vanskelige følelser rundt dette.  De er helt naturlige.

 

Vonde følelser går alltid over, og om 10 år kommer du til å være svært glad for at du ikke kuttet kontakten med faren din, og brant alle broer.  Du trenger ham og han trenger deg.   Dine kommende barn trenger sin bestefar helt uavhengig av det som skjer nå. 

 

 

 

Legg fra deg alle tanker om detaljene i forholdet mellom din far og din mor.  Det samme gjelder for forholdet mellom din far og hans nye kjæreste.

 

Husk på perspektivet: Forhold deg til de store linjene. Overlat de små til dem som må håndtere dem. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...