Gå til innhold

Er det plutselig blitt ugreit å vise damer med redusert bekledning?


*F*

Anbefalte innlegg

Satt i går og surfet på VG og kom over artikkelen "Coop fjerner lettkledd grillreklame etter Facebook-klager".
 http://www.vg.no/rampelys/coop-fjerner-lettkledd-grillreklame-etter-facebook-klager/a/23455679/
 
Noe underlig hvor mye demonstrasjoner det skulle bli av dette tenkte jeg, lettkledde jenter har jo blitt brukt, og blir brukt i reklame hele tiden, og det er sjeldent noe folk bryr seg om.
Velvel tenker jeg, det er vel bare ett av disse engangstilfellene som blir blåst opp av proporsjon.
 
Der tar jeg feil, i dag kom jeg meg inn på avisen Nordlys1, og hva ser jeg. jo dette:
http://www.nordlys.no/Dette_vogntoget_vekker_reaksjoner____H_rer_ikke_hjemme_noen_plass-5-34-159559.html
Ei dame i BH avbildet på en trailer mens hun spiser en frukt, eller som avisen kaller det "Dette vogntoget vekker reaksjoner: - Hører ikke hjemme noen plass".

 

 

Er ikke mange år siden jeg leste en gladsak i Dagens næringsliv (tror jeg det var) om ei som startet en grundervirksomhet basert på å dekorere trailere med bla lettkledde damer. Den gangen var det bare positivitet.

 

 

Hva er skjedd med samfunnet? Er det ikke lov å fremstille damer lettkledde lenger? Er dette et sted i retning sharia? 

 

n-453059735-large570.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

damer selv som er pådrivere for dette. Treningssentre her i byen har måttet starte å henge opp klesveiledning til damer i det siste, mange jenter blir nektet inngang på treningssenter nå fordi dem har på seg for lite klær. 

Der jeg trener har jenter stort sett hotpants og trenings-bh på gymmen.... thats it.... hele magen og alt er synlig. Så tar dem gjerne knebøy og markløft til hotpantsen er helt våt av svette....  skjønner nesten innstrammingen jeg... får ikke til å konsentrere meg på enkelte senter :p

 

sak: http://www.side3.no/trening/--ikke-tren-i-en-trad/8538355.html

Endret av Henrik2k
  • Liker 1
Lenke til kommentar

damer selv som er pådrivere for dette. Treningssentre her i byen har måttet starte å henge opp klesveiledning til damer i det siste, mange jenter blir nektet inngang på treningssenter nå fordi dem har på seg for lite klær. 

Der jeg trener har jenter stort sett hotpants og trenings-bh på gymmen.... thats it.... hele magen og alt er synlig. Så tar dem gjerne knebøy og markløft til hotpantsen er helt våt av svette....  skjønner nesten innstrammingen jeg... får ikke til å konsentrere meg på enkelte senter :p

 

sak: http://www.side3.no/trening/--ikke-tren-i-en-trad/8538355.html

Hadde en samme opplevelse en liten stund siden. Drev å trente i gym-senteret, da en jente forran meg som hadde på sånne tynne strømpe-bukser ting and utrolig nok drev hum med sånne ben øvelser hvor hun ble enda strammere lol, jeg måtte sitt en 5 minutter før jeg kunne reise meg haha.

Lenke til kommentar

Jeg har klaget inn sistnevnte for forbrukerombudet, vi får se hvordan det går

 

Det kommer du nok ikke langt med i og med at loven er eksplisitt kjønnsdiskriminerende. Det er visst kun kvinner som kan bli objektifisert...

 

http://www.dinside.no/876828/synes-dette-diskriminerer-menn

 

Et eksempel: En Obos-reklame fra 2002 hadde bilde av en barmfager, blond kvinne med påskriften "Attraktiv og velholdt med blant annet nye balkonger og enkel adkomst". Annonsen har ifølge Forbrukerombudet et humoristisk preg, men dette stanset ikke reklamen fra å bli ansett som ulovlig. 
 
I samme Obos-kampanje var det også en reklame med en muskuløs mann. Teksten henviste til noe slikt som et "godt eksteriør" og "luftig i toppen", på lik linje med reklamen med kvinnen. Denne ble ansett som lovlig. 

 

 

http://www.forbrukerombudet.no/asset/3538/1/3538_1.pdf

 

2.2 Diskriminering av mannen
Mfl. § 2 annet ledd verner mot kjønnsdiskriminerende framstilling av både kvinnen og
mannen. Det skal imidlertid mer til før bruk av mannen i reklamesammenheng rammes av
bestemmelsen enn at bruk av kvinnen rammes. Begrunnelsen for dette er at bestemmelsen
primært tar sikte på å bedre kvinnens stilling fordi mannsrollen har hatt, og fortsatt har, en
sterkere posisjon i samfunnet enn kvinnerollen. Selv om det er en økning i bruk av mannskroppen
i reklamen, er det i større grad kvinnekroppen som har blitt, og fortsatt blir, utnyttet i
reklameøyemed. Dette forhold vil også gjenspeile seg i framstillingen nedenfor. Se nærmere
MR-saker 23/1998, 20/1998, 15/1997 og 19/1995. 

 

 

Legg spesiellt merke til eksemplene i denne linken til forbrukerombudets veiledning. Det er altså i praksis helt umulig å diskriminere menn i følge dem, men skal veldig lite til for å diskriminere kvinner. Selv altså i saker som er fra nøyaktig samme annonsør på nøyaktig samme tidspunkt og som så og si sier nøyaktig det samme som i Obos eksempelet linket til over så er visst kvinner diskriminert, mens samme uttalelse om menn er ikke diskriminerende.

 

Dette er det mannefientlige samfunnet vi lever i menn, og dere bryr dere ikke.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Som dame saa kan jeg si at jeg setter pris paa at det settes fokus paa aa endre hvordan kvinner blir fremstilt i media. Jeg tror mange menn har vanskelig aa skjonne den ekstreme paavirkningen seksualiseringen og objektifiseringen som jenter og kvinner vokser opp med har. Medias fremstillig av kvinner har stor skyld i problemer som daarlig selvtillit, selvbilde, depresjon, spiseforstyrrelser, selv-objektifisering og angst.  Det er sykt hvor unge jenter er naar de forst laerer hvor viktig det er for dem aa se bra ut i samfunnet, og hvor mye "verdien" deres avhenger av dette. Menn moeter ogsaa stereotyper og press, men mitt intrykk er at dette gjerne dreier seg mer rundt status, makt og penger. Det er ogsaa et problem som maa tas tak i. 


 


(Denne rapporten av the American Pshycologal Association er lang, men veldig interessant hvis noen onsker aa forstaa mer om medias paavirkning paa jenter. http://www.apa.org/pi/women/programs/girls/report-full.pdf)


 


Det finnes liknende tilfeller hvor menn blir objektifisert paa samme maate som kvinner, men det er ikke like utbredt, og skadeomfanget er ikke like stort. Det betyr ikke at det er uviktig, men det er forstaalig at det forst og fremst jobbes for aa fikse det storste problemet.  Dessverre har jeg inntrykk av at mange menn, foer de prover aa forstaa, roper omvendt diskriminering og urettferdighet. Diskriminering mot menn er en viktig debatt, men ikke bruk det som en grunn til kampen mot kvinners problemer er mindre viktig. Hver gang jeg leser artikler som handler om utfordringer for kvinner er kommentarfeltene fylt med flere "hva med menn?" -kommentarer, enn kommentarer som faktisk tar for seg problemet som ble tatt opp i artikkelen. Hele likestillingsdebatten foeles som en "menn mot kvinner" krig, istedet for en debatt basert paa samarbeid, forstaaelse og vilje til aa lose et felles samfunnsproblem. 


 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det kun modell/sminke/klær/bil/idrett bransjen som får lov til å bruke lettkledde damer. Matbransje handler om mat og derfor får coop klager for å bruke pene damer.

 

En burger reklame skal handle om burger. En matreklame må handle om mat og ikke fine damer.

 

Pene damer har ingenting med sport og biler å gjøre. Så forstår hvorfor folk klager til bruker rådet.

https://www.youtube.com/watch?v=QfVpXykZG5c

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

 

Som dame saa kan jeg si at jeg setter pris paa at det settes fokus paa aa...

 

Som Internettbruker vil jeg si at jeg setter pris på at folk har meninger, men jeg setter også pris på at de bruker litt tid på det de publiserer. Å bruke "aa, ae, oe" som erstatning for norske tegn var kanskje gangbart på 80-tallet. Det er ikke akseptabelt i dag. For meg blir det et forstyrrende element som "tar bort fokus fra budskapet", for å bruke dine ord.

 

Stalltips: google "how to type Norwegian letters"

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Vel, menn er i mindre grad utsatt for objektifisering i samfunnet i dag. Det tilsier at en slik sak er mindre alvorlig enn hvis bildet hadde vært av en tilsvarende avkledd kvinne.

 

 

Nei.

 

Joda. Kvinner utsettes veldig ofte for uønsket seksuell oppmerksomhet, og vi oversvømmes av seksualiserte fremstillinger av kvinner.

Lenke til kommentar

Synes det er bra at de blir strengere på det. Skal du selge en grill trenger man ikke en halvnaken sexy dame som synes mer enn grillen. Man trenger bare å vise grillen, kanskje en gruppe mennesker som smiler, spiser og ler ved siden av. Mye bedre det. Uansett om mange reklamer med halvnakne damer er rettet mot menn blir jo de vist til alle over alt. Jeg kjøper ikke en grill der produsenten er mer interessert i billig markedsføringstriks, enn å selge hvorfor produktet er bra. Får meg til å lure på om grillen i det hele tatt er noe tess. Skal du selge tribune, vis heller en familie eller en kompisgjeng som sitter på tribunen og har det gøy. Det er så utrolig mye unødvendig bruk av halvnakne damer over alt. Både i klesbutikker, tv, avis, internett og reklameplakater.

 

VG synes jeg ofte er drøy på det. Til en artikkel som omhandler fedme eller noe annet urrelevant til halvnake damer, slenger de på et bilde av akkurat det for å få mer klikk. Latterlig :huh:

 

Det er nok kroppsfokusering i samfunnet vårt. At noen vil bli kvitt det betyr ikke at samfunnet er anti-nakenhet.

Endret av Hannah00
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...