Gå til innhold

Kan jeg få kun NRK kanalene og kutte ut kabel-TV? Hva trenger jeg?


Anbefalte innlegg

Hei. Planen er å kutte ut Kanal Digital pakken da kun NRK kanalene brukes. Vi har nå en digital dekoder. Er det mulig å bruke denne til å se NRK uten å betale for noe annet? Eller må vi ha en annen slags digital dekoder? Slik at vi kun betaler NRK lisensen. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan bare si opp CanalDigital abonnementet, NRK-kanalene er ikke betalingskanaler, så dem vil du fortsatt få inn med det utstyret du har. Det samme gjelder dersom du bruker vanlig antenne og en Riks-TV dekoder. Du trenger bare et gratis-kort, ingen abonnement for å ta inn NRK-kanalene. Ellers så har du jo alskens "Free on Air" dekodere som gir deg enda flere gratiskanaler, halleluja-kanaler og TV-Shop kanaler. Disse dekoderne finnes også som USB-innstikksdongler dersom du ønsker å kjøre TV-tjenestene fra en PC. Da kan du jo i tillegg også ta ned NRK og andre kanaler via gratis Nett-TV. Bruker du PC-løsningen så kan du muligens søke om å slippe NRK-lisensen (trur jeg).

Lenke til kommentar

Er det parabol eller kabel-TV?

 

Er det kabel-TV, får man foreløpig ikke sagt opp TV hvis man også har internett fra Canal Digital. Dette er i endring, men tar fort et par år.

Her kobler de fysisk ut kabelen din hvis du ikke skal ha noe produkt fra dem, så ingen sjangs for å få inn NRK med utstyret du har.

 

Er det parabol, sendes vel NRK kryptert, slik at hvis du sier opp abonnementet får du fortsatt ikke NRK.

 

Den beste løsningen for å få kun NRK, er hvis TV-en din støtter RiksTV (noe de fleste TV-er fra minst 5 år tilbake gjør), kjøpe RiksTV-antenne (sjekk om du har dekning på rikstv.no) og du er i mål. Hvis TV-en ikke støtter RiksTV, må du ha en Riks-TV tuner i tillegg. Dette finner du enten på finn.no, eller om du ringer RiksTV og forteller at du kun skal ha NRK.

Lenke til kommentar

Kan man faktisk ikke si opp TV fra canal digital hvis man har internett? Gir jo ingen mening. Men takk for tips. Er kabel tv. 

 

Det som gir mening for kabel-TV-selskaper som Canal Digital og Get, er at de først og fremst selger TV-kanaler, internett er et tillegsstilbud. Du kan derfor ikke bestille inernett fra dem hvis du ikke allerede er eller samtidig blir TV-kunde. Og sier du opp TV-kanalene, sier du opp hele abonnementet og mister også internett og må bestille det fra en annen leverandør. Og du vil ikke kunne få det gjennom kabel (coax/fiber) som TV-kanal-firmaet eier, du må få det gjennom telefonledningen eller trådløst.

Lenke til kommentar

Canal Digital har sagt at de skal gjøre om på dette senere i år.

Grunnen til at de ikke bare kan levere internett, er at de fremdeles sender analoge tv-signaler ukodet via kabelen, slik at du kan få inn tv-signaler uten noen dekoder eller lignende.  Dette skal de slutte med senere i år, og du vil da kunne få et rent internett abonnement dersom du vil det.

 

Canal Digital har enerett på coax-kabelen som de selv eier.  Det samme har Get der de leverer. Via telefonkabelen kan flere levere, men du må uansett betale en avgift til Telenor som eier kabelen (dette blir lagt til på abonnementprisen til den du får internett fra, så du slipper å betale 2 fakturaer).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjøp deg en android htpc løsning. Da kan du laste ned nrk app og andre som f.eks netflix/popcorntime/hbo etc.

 

Gjorde dette selv for ett års tid siden og det er ufattelig deilig å slippe reklame og avhengigheten av sendeskjemaet. I tillegg sparer vi en haug av penger :)

Lenke til kommentar

Kjøp deg en android htpc løsning. Da kan du laste ned nrk app og andre som f.eks netflix/popcorntime/hbo etc.

 

Gjorde dette selv for ett års tid siden og det er ufattelig deilig å slippe reklame og avhengigheten av sendeskjemaet. I tillegg sparer vi en haug av penger :)

Noen andoid htpc du vil anbefale?

Lenke til kommentar

Har bare erfaring med en, minix neo 8. Den har fungert feilfritt og kan absolutt anbefales. Kjøpt hos netonnet.

 

Brukes i hovedsak til nrk, tv2 sumo, netflix, youtube og xbmc for streaming fra andre enheter.

 

Det finnes i midlertid billigere alternativer som helt sikkert funker like bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...