Gå til innhold

Få clockspeeden til gå ned?


Xanny

Anbefalte innlegg

jeg overklokka cpuen min til 4.5ghz i går, men jeg ser at clockspeeden står på 4.5ghz konstant 24/7, til og med på idle og lav load... og det er vel strengt tatt ikke nødvendig at den skal være slik? går det an å gjøre noe endringer på BIOS som gjør at clockspeeden på cpuen går ned når jeg ikke kjører noe heavy programmer eller spiller, at clockspeeden går under 4.5ghz når jeg bare er på skrivebordet feks slik at den slipper å holde seg så varm hele tiden?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare av interesse, da jeg selv har lagt merke til det her et par ganger, hvor ille er det med låst overklokk? Feks 4,5Ghz?

 

Kjører selvsagt tempmonitor, men har alltid skrudd på at det styres automatisk slik TS ordner nå.

Det er hovedsakelig spenningen som gir uttryk i redusert levetid, da økt spenning drastisk vil øke elektron-migreringen (strømlekkasje), og vil oppleves som tap av stabilitet, og at den klokker dårligere over tid. Sjeldent at prosessoren går fra fin til død, med mindre man gjør noe drastisk.

Lenke til kommentar

Hjelper vel fint lite å få frekvensen til en prosessor til å redusere seg når det er lav last, så lenge man har manuell vcore (?).

 

Kombinasjonen adaptive vcore ( og EIST) og så endre min/max processor state i power options er vel løsningen. Jeg får ikke skikkelig dreisen på adaptive vcore, så personlig styrer jeg unna. Så lenge temperaturene er OK driter jeg i om vcore (og freq) er flat hele tiden.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...