Gå til innhold

Topp 50 fotballspillere i 2014 av Josimar


Anbefalte innlegg

Topp 50 fotballspillere i 2014 av Josimar:

 

 

In their latest issue, they have asked esteemed football journalists to Tor-Kristian Karlsen, Gabriele Marcotti and Philippe Auclair to name their top 50 players in the world during 2014.

http://www.101greatgoals.com/blog/the-top-50-footballers-in-the-world-during-2014-norwegian-football-journal-josimar/

 

 

 

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

2. Manuel Neuer (Bayern Munich)

3. Lionel Messi (Barcelona)

4. Philipp Lahm (Bayern Munich)

5. Thomas Müller (Bayern Munich)

6. Arjen Robben (Bayern Munich)

7. Diego Costa (Chelsea)

8. Luis Suàrez (Barcelona)

9. Zlatan Ibrahimovic (PSG)

10. Angel di Maria (Man United)

11. Thibaut Courtois (Chelsea)

12. Javier Mascherano (Barcelona)

13. Neymar (Barcelona)

14. James Rodriguez (Real Madrid)

15. Toni Kroos (Real Madrid)

16. Luka Modric (Real Madrid)

17. Gareth Bale (Real Madrid)

18. Alexis Sanchez (Arsenal)

19. Karim Benzema (Real Madrid)

20. Paul Pogba (Juventus)

21. Branislav Ivanovic (Chelsea)

22. Nemanja Matic (Chelsea)

23. Pablo Zabaleta (Man City)

24. Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich)

25. Keylor Navas (Real Madrid)

26. Carlos Tevez (Juventus)

27. Ivan Rakitic (Barcelona)

28. David Alaba (Bayern Munich)

29. Eden Hazard (Chelsea)

30. Sergio Aguero (Man City)

31. Robert Lewandowski (Bayern Munich)

32. Andres Iniesta (Barcelona)

33. Yaya Toure (Man City)

34. Arturo Vidal (Juventus)

35. Mario Götze (Bayern Munich)

36. Diego Godin (Atlético Madrid)

37. Edin Dzeko (Man City)

38. Mats Hummels (Borussia Dortmund)

39. Hugo Lloris (Tottenham)

40. Raheem Sterling (Liverpool)

41. Leonardo Bonucci (Juventus)

42. André Schürrle (Chelsea)

43. Cesc Fabregas (Chelsea)

44. David de Gea (Man United)

45. Radja Nainggolan (AS Roma)

46. Vincent Kompany (Man City)

47. Vincent Enyeama (Lille)

48. Gianluigi Buffon (Juventus)

49. Carlos Bacca (Sevilla)

50. Frank Lampard (Man City)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uavhengig av rangeringene på denne listen: Tor-Kristian Karlsen er en fotballekspert jeg har mistet enormt mye tiltro til de siste årene. Ekstremt lite av det han mener stemmer med virkeligheten og virker for meg som ren synsing. Nå er jo for så vidt det noe de fleste fotballeksperter lider av men jeg synes han får så mye skryt og har så mye cred i Norge at det er på tide å ta det opp.

 

Hva er det egentlig TKK har gjort som gjør at han har så stor respekt hos mange? Hva er det han har prestert annet enn å være arrogant på tv og i Josimar?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Han var speider for mange anerkjente lag, samt sportdirektør i Monaco (og Fredrikstad). Utrolig nettverk, og har oppdaget en del bra spillere (mener å ha lest at han fant Lucio i sin tid).

 

Merkelig liste uansett. De Gea er en like bra keeper som Courtois, og Robben er etter min mening enda nærmere Messi og Ronaldo. Men man kan vel aldri bli enige om sånt.

Lenke til kommentar

Det er 4 spillere jeg absolutt mener er et must på topp 5, og det er helt udiskutabelt for min del å ekskludere noen av dem.

 

- Ronaldo

- Messi

- Lahm

- Neuer

 

Tror jeg ville satt Robben på femte, men det er et vanskelig valg. Så jeg er litt usikker. Når det kommer til topp 3, så må enten Neuer rates som den beste framfor både Ronaldo og Messi, eller bak dem. Han er ikke bedre enn Messi, men dårligere enn Ronaldo. Det er enten foran eller bak.

Lenke til kommentar

Han var speider for mange anerkjente lag, samt sportdirektør i Monaco (og Fredrikstad). Utrolig nettverk, og har oppdaget en del bra spillere (mener å ha lest at han fant Lucio i sin tid).

 

 

Sier ikke at dette er galt, men har han virkelig det? Sånn mer enn gjennomsnittet blant speidere? Han presterte til absolutt stryk i Fredrikstad og jeg var selv overrasket over hvor positive trønderne virket å være da han nylig ble linket til de. Hva gjorde han egentlig i Monaco som var så bra, og hvorfor er han ikke der eller i en tilsvarende klubb fortsatt hvis han er dyktig i det han gjør?

 

Merk at jeg mener ikke å sage ham fullstendig her, stiller bare spørsmål ved kompetansen han har i og med at han ofte brukes som sannhetsvitne når det kommer til bedømming av kvaliteten på spillere. Synes han bommer veldig ofte på de spillerne han mener er store talenter.

 

Kunne trukket frem mange men kan ta eksemplet Paulinho siden han er PL-relatert.

 

Før han kom til Spurs hadde han flere gode sesonger bak seg i den brasilianske ligaen og var blant mange regnet for å være en av de beste spillerne der. TKK mente at han sågar var en av verdens beste spillere i sin posisjon allerede og med potensial til å bli på nivå med legender.

 

Altså, en som påberoper seg å være fotballekspert med spesiell kunnskap om talenter og et stort nettverk må kunne forventes å vite mer om en spiller på Paulinhos nivå. Det var jo ikke snakk om en uutviklet juniorspiller her men faktisk en etablert stjerne i verdens største liga utenfor Europa. For å sette det på spissen kunne jeg sagt det samme etter å ha scoutet ham i FM. Det man må forvente, som et minimum, av en selvutropt forballspeider er jo at de kjenner til mer om spilleren. Ting som kan være potensielle snubletråder. Har han alltid spilt for samme klubb? Er han hjemmekjær? Er han sulten? (Dårlige eksempel men dere skjønner)

 

Så klart kan man bomme en gang eller flere men jeg klarer ikke huske at TKK har vært spot on om et talent en eneste gang. Mannen har jo lavere treffsikkerhet enn en viss bruker her på forumet...

 

Så: Hva faen er det med TKK som gjør han så spesiell at han konstant brukes av både Josimar, C More og TV2 som ekspert?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bladde litt bakover i TKKs blogg på tv2 (før Monaco-tiden hans, så kan hende han kan litt mere nå) for å finne noe av substans men så og si alt er ting man kan lese seg til i fotballhåndbøker, nesten ingenting er skikkelig interessant eller treffende om unge lovende spillere. Det aller meste dreier seg om allerede etablerte spillere ispedd en obskur nyhet om målscorere i oppgjøret Armenia-Khazakstan for å øke troverdigheten om at han "følger med".

 

Det nærmeste jeg kom var denne: http://blogg.tv2.no/tkkarlsen/2008/06/03/de-nye-euro-kometene/

 

Her bommer han på samtlige spillere, men det mest interessante er at alle, på tidspunktet han skrev artikkelen, var over 20 og spilte i godt kjente ligaer. Det nærmeste han kom var vel Gomis som allerede da var kjent for de fleste med interesse utenfor PL, hva har blitt av ham? For all del, en habil spiller men ikke en man ville trukket frem som et av Europas mest lovende talenter i 2008...

 

Ikke spesielt imponerende :)

Endret av Solaar
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det å plassere Aguero på 30 plass er sinnssykt. Hva er begrunnelsen på det valget? Slik lister mister all troverdighet når de antatt beste spillerne i en liga havner så langt ned. Hazard er 13 plasser bak Shancez? Og Sterling er rangert som bedre fotballspiller enn Cesc? Han TKK må være en av de mest oppskrytte fotballekspertene som vandrer på denne planeten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Feil. Alt som er sikkert:

 

1. Ronaldo

2. Messi

 

(Kommer sikkert til å bli slaktet for denne, men:)

 

Messi er en mye bedre fotballspiller enn Ronaldo. Ronaldo har mange ekstreme egenskaper, men er en annen spillertype, og etter min mening en spiller som lever mye på sine ferdigheter i samspill med ekstreme tilretteleggere.

 

Hvordan noen kan rangere Messi bak Ronaldo er for meg uforståelig. Messi er den beste spilleren som noen sinne har vært på kloden, med brukbar margin ned til nummer to.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...