Gå til innhold

[Løst] Kreve inn penger for salg som privatperson


oscrue10

Anbefalte innlegg

Jeg har solgt et produkt og kjøperen har gitt meg skriftlig beskjed om at produktet er mottatt. Jeg kan også bevise dette uavhengig av hva han sier. Han har ikke betalt for dette og nå svarer han verken på sms eller på Skype. Virker ikke som at han har tenkt å betale.

 

Hvordan kan jeg evt kreve inn disse pengene? Sender man ut faktura på kjøp/salg mellom to privatpersoner i slike tilfeller? Kan en evt faktura gå til inkasso?

 

Er det noen beløpsgrenser som bestemmer hva jeg kan gjøre? Det er bare 200 kr det er snakk om. Hvordan er det med renter hvis dette tar veldig lang tid?

 

Hvilken betydning har kjøperens alder? Jeg vet ikke noe om hvor gammel han er, men basert på hvordan han kommuniserer vil jeg tro at han neppe kan være noe eldre enn 15.

 

Kommer i hvert fall til å kontakte moren hans, som jeg har navnet på, ganske snart om han ikke svarer. Vil anta at moren evt vil rydde opp, men jeg tenker bare worst case scenario når jeg poster denne tråden.

 

Jeg er villig til å gå langt med dette, selv om beløpet er relativt lavt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis personen du handlet med er under 18 år eller umyndig på annet vis så kan ikke vedkommede sette seg i gjeld... jeg vil tro du har krav på å få gjenstanden din tilbake men du kan ikke kreve erstatning hvis vedkommede har ødelagt denne.

 

Er vedkommede myndig kan du kreve inn beløpet via forliksrådet som er landets laveste rettsinstans...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg antar at du mente at jeg ikke har grunnlag for å lage rabalder om jeg ikke får pengene, men det vil jeg si at jeg helt klart har. Jeg kommer aldri til å akseptere at noen bevisst lar være å betale for seg. Da må vedkommende ta konsekvensene.

Endret av oscrue10
Lenke til kommentar

 

Antar at moren rydder opp om han er under 18. Blir rabalder om jeg ikke får inn disse pengene, og da vil det lønne seg å heller betale 200 kr.

 

Skjønner det er irriterende å ikke få pengene.... men du har noe som helst grunnlag for å skape rabalder!!

Er det ikke grunnlag nok at man ikke får pengene sine?
Lenke til kommentar

 

Er det ikke grunnlag nok at man ikke får pengene sine?

 

 

Egentlig ikke... sender man noe til en mindreåring uten å ta betalt på forskudd så tar man den sjansen selv. Foresatte har faktisk ikke noe ansvar ovenfor selger når selger selv har tatt en slik sjanse... å da lage rabalder fordi foresatte ikke vil betale ser jeg ingen grunn til, spesielt ikke på grunn av 200 kr.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ville vært det samme om det var 50 kr. Det handler om hva som er riktig og galt, ikke hvor mye jeg evt har tapt. Enhver normal mor vil dekke dette når alt er nøye avtalt på sms og Skype.

 

NETTOPP, det handler om hva som er riktig å galt.... det er GALT å forvente at mor skal betale for noe når du som selger har vært så IDIOTISK å tatt sjansen på å selge noe å sende før betalingen var mottatt til en mindreårig!!!!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kanskje greit å ta deg en chill pill. Jeg har ikke gjort noe galt og forventer/krever at kjøperen eller moren overfører pengene. Hvis beløpet var langt større kunne jeg forstått det om moren ikke vil betale for sønnens kjøp.

 

Nei, du har ikke gjort noe galt men du er i ferd med å gjøre noe galt... nemlig å forvente at moren skal betale.

 

Det er ikke noe galt i å ta sjanser men det er galt når man ikke skjønner at man da også må forvente å kunne tape på det.

 

Å hvorfor er en liten sum forskjellig fra en stor sum... det er det ikke!!

Endret av Nasciboy
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syns du skal fyre opp raketter og gå hardt til verks mot mora. Er vel en viss fare for hun er nokså lik, med tanke på hvilken oppførsel ungen hennes har vist deg ved dette kjøpet. I og med at kjøper er umyndig, er det like greit å gå til noen som kan svare for seg.

 

Har kjøper overført til feil konto, er det ikke vanskelig å få dette bevist. Er uansett ikke ditt problem.

 

Er dog nokså idiotisk å sende varer uten å ta forhåndsbetalt, evt, bruke noen av disse kjøp/salggarantiene f.eks Finn.no leverer.

Lenke til kommentar

Selvsagt er beløpet vesentlig om jeg må be moren om å betale for dette. 200 burde være ok (man kan for eksempel trekke fra lommepenger, be ungen om å gjøre husarbeid for dette etc), 200.000 er antagelig ikke ok.

 

Moren ville vært en idiot om hun ikke skjønner at hun må dekke et så lite beløp. Så får hun ta en prat med sønnen om dette etterpå for å sørge for at det ikke skjer igjen.

 

Men dette er jo bare hvis han nekter å betale.

Endret av oscrue10
Lenke til kommentar

Dersom din kunde er mindreårig har vedkommende som hovedregel ikke rett til å inngå bindende avtaler. Unntak gjelder hvis den mindreårige har brukt disponible midler (det vil si at du fikk oppgjør ved salget), men aldri ved kreditt. Vergen eller Fylkesmannen kan godkjenne en avtale den mindreårige ikke hadde rett til å inngå. Hvis dette ikke skjer, vil den mindreårige ha plikt til å enten returnere produktet eller erstatte verdien av det, i den utstrekning vedkommende har hatt nytte av produktet.

 

Utøvelse av press mot den mindreårige, eller hans/hennes verge, med sikte på å inndrive et krav som ikke er lovlig etablert eller med sikte på å få vergen til å godkjenne en avtale, er ulovlig og straffbart (i strid med god inkassoskikk, som gjelder enhver som driver inn pengekrav enten egne eller andres), se inkassoloven §§ 8 og 32 annet ledd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...