Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2015


I16

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fant plutselig ikke brevet mitt der det sto info ang fysiske opptak, men var det slik at jeg skal ta med meg bankkort, treningsklær, svømmetøy m/briler og badehette/  og mat? Og har det slik at vi skulle til legesjekk, og hva med urinprøve, osv? :)
 

Lenke til kommentar

Tror ikke man kan bruke svømmebriller, i alle fall ikke på dykk. Kanskje på 100 meteren? Badehette må man ha. I brevet står det at man skal ha med legitimasjon, mat og drikke, idrett og badetøy, inkludert badehette. Og innesko.

Lenke til kommentar

Tror ikke man kan bruke svømmebriller, i alle fall ikke på dykk. Kanskje på 100 meteren? Badehette må man ha. I brevet står det at man skal ha med legitimasjon, mat og drikke, idrett og badetøy, inkludert badehette. Og innesko.

 

Du har rett, ikke på dykk og undervannssvømming men på Svømming 100 metern er det tillatt.

 

Hos PHS står det også hva som er tillatt i de forskjellige øvelsene og hvordan må utføres for å få godkjent :)

 

http://www.phs.no/studietilbud/bachelor/opptakskrav/fysiske-tester/

Lenke til kommentar
Asan, den 24 Mai 2015 - 22:09, sa:

Hva er deres tanker om jobbmuligheter etter endt utdanning? Ser ut fra de vennene jeg har som er ferdig utdannet, at det er litt av en kamp..

 

 

Det er en kamp. Tallene PHS har presentert ved tidligere anledninger stemmer ikke overens med virkeligheten. De ta ikke høyde for små vikariat og slike ting.

Dog skal det sies at trenden ser ut til å kanskje snu og at det (forhåpentligvis) vil være enklere å få seg jobb I fremtiden.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/politi-hverdagen/derfor-har-de-trygg-jobb/a/23384228/

 

Det er selvsagt viktig å gjøre det godt på skolen. Har du gode karakterer, er flink operativt og nøyer deg med de vikariat du får i begynnelsen, vell så tror jeg ikke du er arbeidsledig lenge etter bacheloren heller. Selv tar jeg alt jeg kan få når jeg er ferdig. Om det så er i Oslo eller Hammerfest :)

 

Mange sier mye rart om karaktere på PHS. "De teller ikke.", "Det er praksisåret som teller", "De har alt å si". Min personlige mening er at når alt kommer til alt og det ligge flere hundre søknader på en enkelt PB1-stilling, så er det en stor fordel å skille seg ut i bunken med gode karakterer. Det sier noe om motivasjon, evne til å forstå fagene (i alle fall det teoretiske) og hvor trygg du er på det du skal kunne. Ligger du på E i jussfag, så sier det seg selv at du vil møte usikkerhet ute i gata på hva du har lov å gjøre og ikke. Når det er sagt, så er det selvsagt andre faktorer som spiller inn, som personlighet og slike type ting.

 

Etterhvert så sier det vel seg selv at politikompetansen din overskygger karakterene fra PHS. Det er liksom ikke så farlig at du har C i vegtrafikkrett om du har jobbet 3 år som PB1 og 1 år  i UP om dere skjønner.

 

 

 

Endret av Mantoius
Lenke til kommentar

Tatt i betraktning de meningene og holdningene du forfekter håper jeg å slippe og se deg i politiuniform! Med den selvinnsikten du har vist til nå tror jeg derimot ikke det er noen stor fare, da jeg regner med at du blir gjennsomskuet allerede under intervjuet på opptaksdagen. Med 4 forenklede forelegg, to av dem utstedt de siste to årene, er nok sjansen din også vesentlig redusert da du tydelig viser manglende evne til endring. At du i tillegg leker deg med dokfalsk i form av blålys, og klarer å lire av deg rasistisk vrøvl som dette viser at du ikke har de egenskapene som forventes og kreves for å jobbe som politi. Gjør oss alle en tjeneste å finn på noe annet - ikke alle bør jobbe som politi.

 

Etter den informasjonen jeg finner på Facebook-siden til herr A.G, har jeg en sterk formening om at han ikke vil bli vurdert som egnet.

 

Óg med tanke på at jeg uten problemer kunne koble vedkommendes profil på diskusjon.no til Facebook, anbefaler jeg "James Bond" til å ta en grundig refleksjon over de holdninger og meninger han ytrer seg om i offentlige forum, og ellers de han har i det private, om han ønsker en utdanning som politi.

 

I henhold til retningslinjene §1. Innleggets Innhold, påpekes det at innlegget skal holdes i en høflig og saklig tone. Fokuser på sak, ikke person, og diskuter anstendig. Merk spesielt følgende; flaming og andre former for personangrep og Trolling er forbudt.

 

Reaksjoner på dette skal som vanlig ikke kommenteres i tråden men kan gjerne tas på Personlig Melding. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Endret av ilpostino
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mange sier mye rart om karaktere på PHS. "De teller ikke.", "Det er praksisåret som teller", "De har alt å si". Min personlige mening er at når alt kommer til alt og det ligge flere hundre søknader på en enkelt PB1-stilling, så er det en stor fordel å skille seg ut i bunken med gode karakterer.

 

I noen distrikter er karakterer svært viktige. Noen får så mange søknader at de må finne en måte å kutte ned på mengden på en enkel måte. Å sile gjennom karakterer er en enkel måte som tas i bruk.

Lenke til kommentar

Noen som var på opptak i Oslo som kan fortelle: Svæmmer og løper man sammen med mange andre samtidig? Står de andre søkerene og ser på?

 

Du svømmer og løper sammen med 3 andre. De resterende søkerne ser på mens de venter på tur ja :) På løpinga var det mulig å varme opp mens mann venter, men ikke på svømminga.

Lenke til kommentar

 

Har dere mottatt politiattest?

Og sent den inn? Hvilken adresse sender man til?

 

Har mottatt ja :) jeg tar den med på opptaksdagen og ser om de tar imot den der, hvis ikke skal den vel sendes til samme adresse som følgeskjemaet.

 

Sendte mail til opptakskontoret, fikk følgende svar:

 

Politiattesten skal sendes til:

Politihøgskolen 

Opptakskontoret 

Pb. 5027   Majorstuen 

0301 OSLO

Lenke til kommentar


Jeg har skjult en post som gikk på reaksjon på moderering. Som nevnt i moderatormeldingen på forrige sider skal slike reaksjoner tas på PM eller andre egnte steder på forumet. IKKE i denne tråden.

Reaksjoner på dette skal som vanlig ikke kommenteres i tråden men kan gjerne tas på Personlig Melding. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...