Gå til innhold

Håndgranat funnet i Oslo


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er nok mye sannhet i det. Var blant annet lagt ut noe inni helvetes mye landminer rundt befestningene hjemme, og mye av det var i svært vanskelig terreng for mineleting (lærte litt om det hos Norsk folkehjelps minesenter i Bosnia), og det er vel ikke funnet en eneste en etter sekstitallet.

 

Men Oslo er et stort område, det må man ikke undervurdere.

Lenke til kommentar

Det var vel ingen store ammodepot i Sør-Norge under krigen? De fleste lå i Finnmark og et av de største ble sprengt like før Sovjetrusserne kom over grensen ved Pasvik. Der ligger den dag i dag enorme mengder ammo og våpen rundt omkring der oppe. På de rette plassene ligger vanvittige mengder dumpet i myrvann (de som ryddet opp etter krigen orket ikke å føre alt til oppsamlingsplasser og dumpet dem i myrer og vann) som er så god som ny. Jeg har hørt om noen som har funnet patroner som de kunne ha sverget på var produsert i går, men som var produsert i -43. Og om man går på de plassene der Tyskerne hadde satt opp sine forsvarsverk finner man lett både Sovjetiske og Tyske våpen. Disse er som regel en del rust på mens andre er overraskende godt bevart pga. de klimatiske forholdene der oppe.

http://www.nordlys.no/nyheter/article6720808.ece

Lenke til kommentar

No stod det ikkje så mykje i artikkelen om denne granaten viste seg å være aktiv eller ikkje.

Om den er gamal og rusten, samt at den mangler sikringsarm så får det meg fort til å tenke på kva anna som kanskje mangler?

Det vil ikkje overraske meg så mykje om det her var snakk om ein inaktiv granat utan sprengstoff som nokon har plukka med seg frå ein eller anna plass.

Om granaten var skarp og så rusten, ustabil og utan sikkring så er det rart at nokon har klart å plassere den i ein tilhenger utan at den har gått av.

 

Vanligvis så er det slik at dei fleste bomber og granater som blir funnet "oppe i dagen" er plomberte og ellers ufarlige (sjølv om ein sjølvsagt ikkje skal ta det for god fisk), medan bomber og granater som blir funnet i jorda eller på plasser der det ikkje har vært folk på lenge oftare viser seg å være skarpe sprengladninger som utgjer ein fare for folk.

 

Heldigvis så er det meste av oppdraga som bombegruppa rykker ut på slike ufarlige eller falske bomber, men det er sjølvsagt viktig at folk ringer politiet og ikkje sjølv gjer noke dumt. Om det er mulig å gjere det på ein sikker måte så skal ein også ta eit bilde av gjenstanden slik at det kan sendast til forsvaret. For kvalifisert personell så vil det ofte være lett å sjå om granaten/bomba mangler vitale deler som gjer den enten farligare eller heilt ufarlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...