Gå til innhold

Dagligvarebutikkene gir oss helseproblemer


Anbefalte innlegg

http://www.rema.no/artikler/kampanjevare/kampanjevarer-8/

 

Rema1000 viser nordmenn veien til et godt og variert kosthold med sine kampanjevarer:

 

1. Kroneis (18 pakning)

2. Wienerpølse

3. Grillpølse

4. Cola (6 x 1,5l)

5. Taffelvann

6. Twistpose 490 gram

7. Pia hestesko

8. Pia vanlijedrøm

9. Minde sjokolade

...

 

Kanskje ikke så rart at Ola og Kari blir stadig tyngre?

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De må jo tjene penger på det som selger :dribble:

Vi må ikke kjøpe det da.

 

Ser det kan være katastrofalt for de som ikke klarer å styre unna fristelsene, men da er det jo noe galt i hjernen og ikke butikkens skyld, eller hva syns du :dremel:

 

Så i teorien er man dum og tykk?

Endret av War
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Klart at det er profittjaget til Rema1000 som styrer her. Gulrøtter og kålrot som kampanjevarer trekker ikke like mange kunder.

Selvfølgleig er det markedet som bestemmer, men synes alikevel det er skremmende hvordan disse usunne varene i store forpakninger dyttes på det norske folk.

Lenke til kommentar

18kr for 6 kvikk-lunch, alle på jobben spiste til de ble grå.

 

Det er værre i USA, der er det hundrevis av meter med sukker-frokostblandinger for barn i alle verdens farger. Mye av det ville gått som smågodt her i norge.

Og vi ser jo alle hva som skjer med vekten i snitt der borte.

Endret av War
Lenke til kommentar

Man er heldig dersom det er noen fornuftige varer på tilbud/kampanje.

Årsaken til at det er er flest ugunstige vare på tilbudet er kjedenes ønske om at vi som forbrukere skal handle disse unyttige varene på toppen av alt annet vi skal ha.

 

En annen strategi er å plassere varer strategisk og fylle inn med det som tenkes kan av unødvendigheter på løypa mellom det man skal ha, spesielt foran kassen og radene som leder inn mot kassen. Plutselig er handlevogna full av varer man egentlig ikke skal ha. Har man glet noe idet man nærmer seg kassen må man en ekstra tur frem og tilbake foran alle fristelsene.

 

Det går ikke kun ut over helsa, det går også ut over trivselen i hverdagen og privatøkonomien når vi får innprentet at vi ikke kan være lykkelig uten å hver dag, hver time fra morgen til kveld må ha noe godt putte i minnen.

 

Problemet verken snop, alkohol, tobakk, fett, sukker, salt, osv i seg selv, men når man begynner å putte dette i minnen hver eneste time. Vi betaler dyrt for dette både med helse og lommebok.

 

Tomme kalorier og annet unødvendig forbruk bør man redusere til et minimum. Skriv handleliste og hold den. Handle for en hel uke av gangen.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mye drit å finne i butikkene, men jeg mener at man selv har ansvar for å passe på hva man kjøper og stapper i kjeften. Butikkenes ansvar blir å merke produktene riktig med hva de inneholder, og jeg har stort sett tillit til at det som står på pakken er riktig. Så lenge merkingen er riktig kan ikke butikkene belastes for at Kari og Ola ikke gidder å sette seg inn i hva et sunt kosthold er, eller ikke har nok selvdisiplin til å motstå fristelsen :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ingen som tvinger deg til å kjøpe det de selger? Norske butikker har dårlig utvalg og ofte er ting av lav kvalitet (spesielt grønnsaker i mine øyne), men det er basert på generelt lav matkunnskap som gjør at kjedene kommer seg lett unna med å tilby kjedelig vareutvalg.

Lenke til kommentar

Rema forsøker jo også å lure folk ved å henge opp snop på plasser der det er non-food slik at man skal assosiere det mindre som snop. Rimelig manipulativt. Omentrent på nivå med å kalle sigaretter summerbreeze.

 

BadCat treffer spikeren på hodet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...