Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@Agentspoon

 

Jeg tar bare et par kommentarer til 6600K? vs 6800K diskusjonene her uten det som ville blitt en voldsom quote pyramide.

 

CPU:

 

Videoen du linker til viser forskjellen mellom 6700K og 6800K, mens "Capitol Offence" fremdeles er satt opp med 6600K. Så jeg ser ikke helt relevansen? Men jeg kikket likevel på den. Men med confirmation bias, så blir det forferdelig vanskelig å få noe fornuftig ut av videoen siden ingen resultater postes etterpå. Det jeg la merke til en plass rundt 4-5 minutter ut. Er det som jeg snakker om. I et lett parti klarer 6700K opp mot 170fps mot 6800Ks ~150fps (Nok på grunn av 200MHz høyere klokk og litt høyere IPC). Mens når det blir tungt er 6700K'en nede i et par og 60fps, men jeg så ikke 6800K under 75fps. Man får altså her ekstra puff fra 6800K der man virkelig trenger det, og ekstra puff fra 6700K der det nesten er bortkastet. Men som sagt; uten logging av frametimes, så kan man ikke konkludere med noen ting. Ikke en gang slik jeg selv nesten nettopp gjorde. :p

 

Men uansett mener jeg altså at 6600Ks manglende HT er noe som kommer til å hemme den mer i fremtiden enn det allerede i dag gjør. Og de av oss med et par år under beltet husker flere år der X58s 3 minnekanaler med 1600MHz minne var fullstendig bortkastet. Helt til det ikke var det lenger. ;)

 

Ellers vet jeg ikke hvor du har det fra at jeg har argumentert med at "neste generasjon entusiast-prosessorer vil være støttet på samme plattform"? 6800K er jo Broadwell-E.

 

PCIe lanes:

 

Med 6800K får man 28 PCIe lanes som gir mulighet for x16 + x8 til multiGPU oppsett (+4 til SSD etc.). Dette er vist å være fordelaktig over x8 + x8 med skjermkort som GTX980Ti og oppover i ytelse. Kanskje svakere kort også, men det har jeg ikke sett dokumentert. 28 PCIe linjer gir også mulighet for 3-way multiGPU med x8 til hvert skjermkort..

 

MultiGPU:

 

Her er jeg usikker på hva du snakker om angående hvilke spill som fungerer i testen hos TPU. Jeg tror du roter fælt her:

 

Av disse 16 spillene var det 6 spill som ikke skalerte så og si overhodet i CFX i juni når de testet (Ikke omvendt). Men dette var altså når RX480 nettopp var kommet på markedet, så oppdaterte drivere kan ha endret på skalerings prosentene. Uansett ser det litt annerledes ut i dag:

 

Fullstendig manglende støtte for multiGPU 3 stk:
 
Anno 2205
Batman: Arkham Knight (Tok forøvrig nesten et år før det fungerte med bare ett skjermkort)
Just Cause 3 (Også et forferdelig dårlig lagd spill)
 
Litt dårlig støtte for multiGPU 1 stk:
 
Fallout 4 (Litt dårlig skalering, men dytter likevel ytelsen opp til ~980Ti nivå)
 
Fikset? 3 stk:
 
Hitman (Forferdelig, nesten ingen CFX skalering i juni. Men testet i DX11 her i september med veldig bra SLI skalering.)
 
Rainbow Six: Siege (Fikset?)
 
Rise of the Tomb Raider (Er fikset)
 
Argumentet mot SLI/CFX er i dag altså kun at 3 av 16 spill ikke fungerer med SLI/CFX. Hvorav 2 ikke fungerte selv med ett skjermkort når de ble lansert. Jeg synes det er litt voldsomt å hive multiGPU på søpla fordi enkelte produsenter ikke klarer å legge inn støtten..
 
Oppgraderings sti:
 
At mange ikke kjører en optimal oppgraderings sti må jo nesten du også ta litt ansvar for da, når du ser hvor mange som blir sendt til tråden din på (blant annet min) anbefaling i andre tråder. ;)
 
I 1440p klassen er RX480 i svakeste laget, men til ~3500Kr gir faktisk også R9 Fury ~samme ytelse per krone som GTX1070 til ~4300Kr. 23% raskere og dyrere. R9 Fury kan jo flashes til Fury X for dem som ikke har 10 digitale tommeltotter og komme litt bedre ut, og dermed også matche GTX1070 overklokket. Men jeg skal glatt innrømme at det et merkelig skjermkort å anbefale i disse dager. Men sånn er det nå en gang når AMD ikke får Vega ut innen rimelig tid.
 
Poenget mitt er at man kanskje ikke trenger alle "musklene" til GTX1070. For også det kortet er i mine øyne litt for svakt til 144Hz 1440p. Det er bare å ta en titt på spill for spill i TPU testen, nesten ingen av dem er oppe i 144fps med GTX1070 heller. Iiyama'en som du forkaster, vil faktisk passe veldig bra til dette ytelses segmentet. Og kalibrerings data finner man sikkert greit ved hjelp av google. Men jeg tenker 1080p egentlig er riktigst oppløsning for alle disse skjermkortene til FPS. Og da er vi nede på AMDs hjemmebane med minst 1500Kr spart på adaptive sync skjerm.
 
Som sagt finnes det også andre spill enn FPS. Og når noen spør om hjelp til å bygge Civilization PC. Så mener jeg det blir direkte feil å peke på en FPS CPU platform, når man kan få bedre ytelse med mitt oppsett. Her er vi også i 4K land, og igjen, her er det flere tusen kroner å spare på en skjerm med adaptive sync til AMD skjermkort. Faktisk nok til at man kan få RX480 #2 "gratis".
 
I tillegg så vil altså 6800K være mye mye bedre på alt av "produktivitets" bruk med multitråd støtte. 
 
Alt i alt så sier jeg altså at, om man må holde seg nede på denne samme prisen. Så kan man ofre GTX1070 og gå ned et hakk på skjermkort. Samt gå ned til ~250GB SSD. Og på den måten få byttet ut CPU og HK opp til 6800K i stedet for 6600K. Både SSD og GPU er det mange som vil oppgradere senere uansett. Og da er det greit å ha den beste "grunnmuren" fra før av. :)
Endret av Gabri3L
Lenke til kommentar

Uff, nå er jeg lei av å swipe meg bakover i nettleseren når jeg er i gang med å skrive større innlegg. Det er tredje gangen i dag. Burde vært bekreftelsesmelding når det er skrevet noe inn i tekstfelt.  :yucky:

 

Grunnen til at jeg tok med en video av 6700K vs 6800K var fordi jeg ikke fant noen med 6600K. Imidlertid finnes det en håndfull andre tester som konkluderer med at når en overklokker i5 6600K, så er det svært, svært få ganger at i7 6700K har noe som helst for seg. Det finnes selvsagt unntak til regelen, men det gjør det også motsatt - i form av at noen spill faktisk ser ut til å hemmes av HT. Viktigere er det å se på samleoversiktene som til og med kan vise at en i5 3570K, når overklokket, godt kan holde følge med en i7 6700K i spill. Da blir det etter min bedømmelse, ikke gunstig å fokusere på unntakene på bakgrunn av at man tror morgendagens spill vil endre spillereglene drastisk.

 

Logging av frametimes ville vært svært nyttig, men du må forstå at jeg ikke kan bedyre meg på å velge en løsning med prosessor + hovedkort som er 3000 kroner dyrere, pluss endringene det medfører i andre komponenter - når det så langt ikke er påvist noe som tilsier at det er mye bedre i dag.  :wee:

 

6800K er Broadwell-E, men trodde du siktet til ryktene om Skylake-X 1S prosessorene. 

 

It looks like Skylake-X family won’t be compatible with the new Socket P (LGA 3647) which we saw earlier. That socket is being built for 2S, 4S and 8S+ configurations so 1S processors will still feature support on Socket R that is LGA 2011-3. Intel will be however making a new PCH known as Kaby Lake PCH which will allow compatibility for the Skylake-X and Skylake-W chips.  

 

 

 Her blir det ny PCH, så uansett, men poenget mitt var at du må ut med alt nytt uansett når du først skal oppgradere. :)

 

PCIe-lanes: 16x + 8x er vel klart bedre enn 8x + 8x nå som det er påvist at det finnes noen kort som tar skade av å gå ned til 8x. Men etter samme logikk vil også 16x + 16x være best, og det en forsøker å oppnå. 3x SLi / CF er enda lengre ute i denne tråd-sammenhengen enn noe av det andre, og skalerer desto verre. nVIDIA har jo faktisk gjort det umulig på en del av de nye kortene sine.  :tease:

 

Med multiGPU mente jeg at kortene ikke skalerte ordentlig ja, ikke at spillet nekter å starte. Som du sier er det en del produsenter som ikke klarer eller ikke gidder å legge inn støtten. Noen kommer i ettertid, andre kommer aldri. Uansett må det være en svært kjip brukeropplevelse når det kommer et nytt spill ut, du tror at systemet ditt skal klare det bra, men er nødt til å innse at du må vente månedsvis før det tilbyr kurant ytelse - eller i verste fall, i det hele tatt støttes. Dette handler litt om at jeg vil umyndiggjøre kjøperne av de ulike datapakkene, for ansvar, sånn at de ikke selv skal måtte gjøre research på hva som fungerer og eventuelt ikke fungerer med den konfigurasjonen de har fått. Det er mitt mål at det skal være bredest mulig støtte fra dag 1. 

 

Med optimal sti for oppgradering, så mener jeg at for at det skal lønne seg med en slik løsning i lengden, så er folkene også avhengig av å gjøre de korrekte oppgraderingene til korrekt tid. I denne tråden får du ikke direkte oppfølging, i den grad at jeg ikke gir råd til oppgraderinger for brukere som kjøpte Capital Offense i 2014 for eksempel. ^^ At det skal være så utrolig fremtidsrettet havner på mange måter i andre rekke, da det er dagens spill og svært nær fremtid som blir prioritert. Du må huske på at det er veldig mange som er innom tråden og kjøper oppsettene som et alternativ til en ferdig-PC, uten at de har særlig med kunnskaper rundt plattform-forløp, SLi osv. osv. 

 

I grunn så er terskelen for denne tråden lagt så lavt, at det eneste som skal være vanskeligere enn å ta med seg en HP-stasjonær fra din lokale forhandler, er at du kan følge en bruksanvisning for å sette sammen bygget, og se en enkel guide for å putte inn verdier for overklokking i Black Refinery og Capital Offense. Å flashe skjermkort og slikt som kan virke ubehagelig og skremmende for en nybygger, og for de aller fleste ikke er noe de kjenner til engang, er i utgangspunktet ikke tatt med i beregningen. 

 

Et R9 Fury er imidlertid som du sier, et ganske interessant kompromiss her som jeg ikke har tenkt så mye på. Det er kraftigere enn RX 480 etter alle skussmål, og vil jo ha fordelen i de tilfeller at FreeSync-skjermer er rimeligere. Kanskje når den skjermen til 3990 kr kommer på lager igjen, er det verdt å vurdere på ny. Mistenker imidlertid også at lagerbeholdningen bare er så som så, på et forrige generasjons skjermkort. Og så har det også litt med overklokking å gjøre, der GTX 1070 kommer helt opp til 140 FPS i BF3 i 1440p, mens R9 Fury bare klarer 100 FPS etter overklokk. 

 

Det du og jeg Gabri3L egentlig savner, er Vega-kortene til AMD. De kommer sent, og din løsning på denne problematikken blir å satse på at DirectX 12 Async og Explicit Multi-Adapter APIer vil ha bred og god støtte i alle kommende spill. Noe som ville ha gjort oppsettet du har nå, mer fremtidsrettet. Vi har i grunn to ulike strategier sådan. Jeg retter meg mer mot det markedet som finnes i dag, og de rapporter som finnes på nærliggende lanseringer - som ikke vil gjøre dette. Du ser lenger frem, til at ved å handle og investere i dag, så vil du få en modning av eget oppsett en god periode etter du har gjort kjøpet; mot en klekkelig prisdifferanse i første investering, såklart. Jeg sier ikke at din rute er feil, eller at det ikke kommer til å bli slik, bare at det er mye av det som er spekulativt, og ikke passer dagens situasjon optimalt. Og at for å få full utbytte, så må du som kunde ha tilstrekkelig kjennskap til data-jungelen at du kan gjøre disse oppgraderingene når muligheten byr seg. Det er høyere terskel, mer eksperimentelt, og derfor svært annerledes hva jeg forsøker å gjøre. Men, et viktig poeng skal du ha. Dersom denne fremtiden, slik du forespeiler den, blir å skje - så vil jeg til den tid konfigurere oppsettene etter samme oppskrift. Mitt poeng blir, det må skje først slik at vi er veldig sikre på å støtte både dagens og morgendagens spill.  :)

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk jobben med en super post! Tenker på å kjøpe Capital Offence, men har et par spørsmål. Bor i en sokkel-leilighet, med rutern i etasjen over, og en tykk vegg, så er avhengig  av et bra nettverkskort. Vil det være tilstrekkelig med det som er intigrert i hovedkortet? Fant lite info om det, kun "2x2 Wi-Fi with MU-MIMO", noe jeg ikke tror rutern støtter(litt usikker på hvilken ruter det er. Når jeg logger meg inn på den står det: AC1750 Wireless Dual Band Gigabit Router -  Model No. Lynx 7000. Finner 2 forskjellige når jeg googler)

 

Det andre jeg lurer på er i forhold til ssd'n. Lønner det å vente til samsung 960 Evo kommer? Ser denne kommer i oktober. Ville dere koblet de i PCIe kort, pga mulig overoppheting? Ser også at hovedkort kan begrennse hastigheter for M.2. Vil dette hovedkorte holde følge?

Endret av surre
Lenke til kommentar

Det integrerte kortet skal egentlig fungere ganske bra. Det sender over både 2,4GHz (300 Mbit/s) og 5GHz nettverket (867 Mbit/s). I tillegg har det altså MU-MIMO (Multi User - Multiple Input Multiple Output). Ruteren din må ikke støtte dette for å bruke kortet, men det hjelper til fordelingen og kommunikasjonen med datapakker mellom ruteren din og kortet om du har en slik ny, avansert ruter. Skal du ha et bedre nettverkskort, må du opp på TP-Link Archer T9E, og bør velge kabinettet og hovedkortet i Black Refinery. I utgangspunktet tror jeg likevel ikke dette blir et klagepunkt for folk flest. 

 

Om det lønner seg å vente til Samsung 960 EVO kommer, er et godt spørsmål. Det er forespeilet en pris på 249$ for 500GB. Altså vil jeg tro at den blir å koste rundt 2500 kr i Norge. Kommer jeg til å inkludere en såpass dyr SSD i bygget? Antakeligvis ikke. Er det et dårlig kjøp? Nei. 960 EVO blir nok å være en god del kjappere enn 600P for å si det sånn, men om dette oppleves altfor mye i hverdagsbruk, er diskutabelt. Jeg tror at det er mulig å merke en forskjell, men at det ikke er verdt å bruke en tusenlapp ekstra på det, om en ser i forhold til alt det andre som skal være i bygget.

 

Hovedkortet som er valgt skal ikke begrense hastighet på M.2 forøvrig, med øvre datagrense på hele 32Gbit/s over PCIe x4 (3.0). 

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Supert, da går jeg nok bare for pakken som den er. Tusen takk for svar!

 

Edit: Ble litt usikker på hva jeg skal gå for, siden nettstabiliteten blir ganske viktig, nå som ruter situasjonen er som den er. Ser det står dobbel hastighet på det nettvekskortet, men regner med det er teoretisk? Vil det ha my å si i praksis, på stabilitet og hastighet?

Endret av surre
Lenke til kommentar

Supert, da går jeg nok bare for pakken som den er. Tusen takk for svar!

 

Edit: Ble litt usikker på hva jeg skal gå for, siden nettstabiliteten blir ganske viktig, nå som ruter situasjonen er som den er. Ser det står dobbel hastighet på det nettvekskortet, men regner med det er teoretisk? Vil det ha my å si i praksis, på stabilitet og hastighet?

Det er teoretisk ja, og nei ikke egentlig

 

Det mest stabile du kan få er uansett kabel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Har du en billig anbefaling til en lydløs HTPC som skal kunne kjøre 4K over kabel? 

 

Sliter litt med å finne ut hva som kreves. God CPU, god GPU? Mer enn 16gb RAM osv?

Gikk glipp av denne, beklager. :) Er det bare HTPC, eller skal den også brukes til spilling? Om det kun er HTPC, så ville jeg like godt ventet til Intels neste prosessor, Kaby Lake, som skal støtte 4K med 10-bit dybde (HDR). Da slipper du egentlig unna med veldig mye, og kan f. eks. gå for en Intel NUC m/Kaby Lake, 8GB DDR4 og Intel 600P SSD uten problem. 

 

--------------------

Ellers har det blitt en liten storoppdatering på Capital Offense nå med tanke på at det har kommet inn både Palit JetStream-skjermkort og M2 SSD. Fordelen med Palit JetStream sine skjermkort er at de har store vifter som skrur seg helt av når skjermkortet er i idle. Slik som MSI, bare at de ikke tar blodpris for funksjonen ( :tease: ). CPU-kjøleren er allerede blant de aller mest stillegående på markedet. Dette betyr at behovet for støyisolering er sterkt redusert. M2 som sparer en del kabel-rydding, er med på å avgjøre i fordel mini-ITX bygg, og jeg har derfor valgt å bytte til Phanteks Evolv ITX for Capital Offense. :)

 

5lZVx57.jpg?1

 

 

Takker for godt svar (og for en veldig fin første-post!)! Da beholder jeg den.. ser ikke ut til at jeg får all verdens med oppgradering, og med pris på å returnere er det mer minusprosjekt enn annet! 

 

Har dere noen råd til Gaming-headset? Jeg ser at de har corsair gaming void stereo på salg til 500,-, men den har ikke så alt for gode reviews. Slik jeg har forstått det, så er HyperX II the shit innen gaming? 

 
HyperX II er de jeg anbefaler til så og si alle som trenger hodetelefoner, fordi den har 7.1 virtuell lyd, høy komfort og bra lydkvalitet til å være headset. For de litt mer audiofile blant oss, som ikke ønsker 7.1 virtuell lyd, så er det også mulig å velge Beyerdynamic og feste en tredjeparts mikrofon på. :)

 

Ikke for å kritisere, fordi det er virkelig ikke ment som det, men har du testet kabinettet med skjermkortet (palit 1070 jetstream ?)

Har Gainward 1070 som har samme kjøleren og sliter litt med plassen i mitt itx kabinett(core 500).

Har måtte modifisert/kappet i rammen på kabinettet for å få plass til å montere GPUen og får ikke plass til dekselet. I tillegg til at jeg ikke kan bruke PSU festene for PSUen i kabinettet. Skjermkortet er ca 5cm tykt.

Vurderer derfor nytt itx kabinett. Liker kabinettet du linket, men den ser jo allerede tight med 2 slot gpu i den(på bilder osv), så jeg er skeptisk om en 2.5 slot- 3 slot gpu får plass? På forhånd takk:)

 

WiMOuaa.jpg

 

Også angående freesync skjermen i the corperal pakka di. 

Om du skal gå for budsjett er ikke denne et ok alternativ? https://www.komplett.no/product/887791/datautstyr/skjermer/skjermer/samsung-27-led-s27f350h?noredirect=true (27" 1080p freesync+ikke TN for 1900, men antar konseptet med the corperal kanskje er billigst mulig?).

Endret av Blåbjørn
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+512

Hvordan er det med plass i Fractal Design Node 304 Mini-ITX i forhold til det nye kabinettet Phanteks Evolv ITX på Capital Offense bygget? Mer sansen for det kabinettet, hehe.

Lenke til kommentar

Ikke for å kritisere, fordi det er virkelig ikke ment som det, men har du testet kabinettet med skjermkortet (palit 1070 jetstream ?)

 

 

Godt poeng.

 

Ser fail ut med 2,5 slot kort på kabinett med 2 expansionslots ja.

 

PS: Du burde kjøpt FE til ditt kabinett.

Til Evolv ITX ville jeg ikke hatt luftkjølt GPU i det hele tatt  :ph34r:

Endret av Kyrre S.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvordan er det med plass i Fractal Design Node 304 Mini-ITX i forhold til det nye kabinettet Phanteks Evolv ITX på Capital Offense bygget? Mer sansen for det kabinettet, hehe.

304 er en litt eldre versjon av core 500(som jeg har erfaring med), bare med mindre støtte for radiator i top og litt anderledes layout(såvidt jeg vet). Begge er nok en del mindre enn Evolv itx. I tillegg så er Evolv itx mer tradisjonell midi tower layout aktig med vertialt montert hovedkort vs Core&Nodes horitsontale. De fyller 2 forskjellige katogorier imo, Core og node går for rent minimalistisk/praktisk plassbesparende "skoboks" mens Evolv itx prøver å være mer en minityr miditower med bla PSU shroud og gjennomsiktig sidedeksel. Så du vil nok oppleve at ting er trangere i 304, selv om det ikke er noe hokuspokus eller kjempetrangt i noen av dem.

 

Evolv itx hører vel mer sammen i katogori med Manta og Nano S. Litt store "luksus" itx kabinetter med mer støtte for vannkjøling.

Endret av Blåbjørn
Lenke til kommentar

 

 

Har du en billig anbefaling til en lydløs HTPC som skal kunne kjøre 4K over kabel? 

 

Sliter litt med å finne ut hva som kreves. God CPU, god GPU? Mer enn 16gb RAM osv?

Gikk glipp av denne, beklager. :) Er det bare HTPC, eller skal den også brukes til spilling? Om det kun er HTPC, så ville jeg like godt ventet til Intels neste prosessor, Kaby Lake, som skal støtte 4K med 10-bit dybde (HDR). Da slipper du egentlig unna med veldig mye, og kan f. eks. gå for en Intel NUC m/Kaby Lake, 8GB DDR4 og Intel 600P SSD uten problem. 

 

--------------------

Ellers har det blitt en liten storoppdatering på Capital Offense nå med tanke på at det har kommet inn både Palit JetStream-skjermkort og M2 SSD. Fordelen med Palit JetStream sine skjermkort er at de har store vifter som skrur seg helt av når skjermkortet er i idle. Slik som MSI, bare at de ikke tar blodpris for funksjonen ( :tease: ). CPU-kjøleren er allerede blant de aller mest stillegående på markedet. Dette betyr at behovet for støyisolering er sterkt redusert. M2 som sparer en del kabel-rydding, er med på å avgjøre i fordel mini-ITX bygg, og jeg har derfor valgt å bytte til Phanteks Evolv ITX for Capital Offense. :)

 

5lZVx57.jpg?1

 

 

Takker for godt svar (og for en veldig fin første-post!)! Da beholder jeg den.. ser ikke ut til at jeg får all verdens med oppgradering, og med pris på å returnere er det mer minusprosjekt enn annet! 

 

Har dere noen råd til Gaming-headset? Jeg ser at de har corsair gaming void stereo på salg til 500,-, men den har ikke så alt for gode reviews. Slik jeg har forstått det, så er HyperX II the shit innen gaming? 

 
HyperX II er de jeg anbefaler til så og si alle som trenger hodetelefoner, fordi den har 7.1 virtuell lyd, høy komfort og bra lydkvalitet til å være headset. For de litt mer audiofile blant oss, som ikke ønsker 7.1 virtuell lyd, så er det også mulig å velge Beyerdynamic og feste en tredjeparts mikrofon på. :)

 

Ikke for å kritisere, fordi det er virkelig ikke ment som det, men har du testet kabinettet med skjermkortet (palit 1070 jetstream ?)

Har Gainward 1070 som har samme kjøleren og sliter litt med plassen i mitt itx kabinett(core 500).

Har måtte modifisert/kappet i rammen på kabinettet for å få plass til å montere GPUen og får ikke plass til dekselet. I tillegg til at jeg ikke kan bruke PSU festene for PSUen i kabinettet. Skjermkortet er ca 5cm tykt.

Vurderer derfor nytt itx kabinett. Liker kabinettet du linket, men den ser jo allerede tight med 2 slot gpu i den(på bilder osv), så jeg er skeptisk om en 2.5 slot- 3 slot gpu får plass? På forhånd takk:)

 

WiMOuaa.jpg

 

Også angående freesync skjermen i the corperal pakka di. 

Om du skal gå for budsjett er ikke denne et ok alternativ? https://www.komplett.no/product/887791/datautstyr/skjermer/skjermer/samsung-27-led-s27f350h?noredirect=true (27" 1080p freesync+ikke TN for 1900, men antar konseptet med the corperal kanskje er billigst mulig?).

 

Oi, godt poeng! Det hadde virkelig gått meg hus forbi. Kunne også sverget på at jeg leste at noen hadde denne kombinasjonen på nettet, men nå finner jeg ikke tilbake til det, så har byttet til Palit GeForce GTX 1070 Dual nå. Kanskje like greit, ettersom 1070 JetStream "tilfeldigvis" ble dyrere når det ble lagt ved i tråden. ^^ #konspirasjonsteoretiker 

 

 

Ikke for å kritisere, fordi det er virkelig ikke ment som det, men har du testet kabinettet med skjermkortet (palit 1070 jetstream ?)

 

 

Godt poeng.

 

Ser fail ut med 2,5 slot kort på kabinett med 2 expansionslots ja.

 

PS: Du burde kjøpt FE til ditt kabinett.

Til Evolv ITX ville jeg ikke hatt luftkjølt GPU i det hele tatt  :ph34r:

 

Har vurdert FE ja, men reagerte på at det var så dyrt i forhold, og at tester fortalte at custom cooler fungerte bra i Phanteks Evolv ITX. Kabinettet har jo egentlig sin største styrke i kompakt vannkjøling som du sier, men det blir litt utenfor rekkevidde i denne sammenheng. ^^ For å si det slik, det perfekt kabinettet er ikke laget enda!

Lenke til kommentar

FE var myntet på han med Core 500.

 

For lite klaring for luftkjølt gpu i evolv itx. Spes for aksialvifte. Har du sett den gamle videoen til andrull som viser hvordan disse viftene blir berørt av avstanden til objekter (på sugesiden). Det er sykt hvor mye det betyr med god klaring foran en slik vifte.

Lenke til kommentar

FE var myntet på han med Core 500.

 

For lite klaring for luftkjølt gpu i evolv itx. Spes for aksialvifte. Har du sett den gamle videoen til andrull som viser hvordan disse viftene blir berørt av avstanden til objekter (på sugesiden). Det er sykt hvor mye det betyr med god klaring foran en slik vifte.

jau burde, men fikk gainward`en for 4600 (demo) og trudde jeg fikk plass da jeg hadde hatt en 390 nitro før som såvidt gikk inni. har jo litt høyere powertarget(114%) og håpet at den beefy cooleren skulle bråke litt mindre vs FE, selv om den fikk puste litt mindre.

 

Offtopic: men vurderer enten nytt kabinett eller å modde med å kappe av og  space ut side dekselet. Har jo også muligheten til å returnere den, men blir jo 150(!)kr dyrere gpu eller noe pga frakt  :grumpy:  :grumpy:

 

For tiden står alt i et billig ikea pultskap(fikk gratis på finn). med 200mm vifte intak/140mm ut og 10kroners støvfiltrer fra ebay:p   :fun:

Endret av Blåbjørn
Lenke til kommentar

Hvordan er det med plass i Fractal Design Node 304 Mini-ITX i forhold til det nye kabinettet Phanteks Evolv ITX på Capital Offense bygget? Mer sansen for det kabinettet, hehe.

 

Jeg har også sett litt på Node 304 (liker særlig den hvite utgaven :dribble: ). En ting som er viktig å merke seg om plass der etter det jeg har lest meg til er at PSU maks kan være 160 cm og at den da bør være ikke-modulær (fordi modulær legger på bittelitt lengde). Så hvis man skal bruke Capital Offense bygget til Node 304 så passer strømforsyningen i utgangspunktet ikke. Men, det er en del som modder litt ved å skru ut PSU-bracket fra Node-kabinettet, se for eksempel post 6627 og svar her: http://www.overclock.net/t/1266342/official-fractal-design-node-304-owners-club/6620 (der får de inn samme PSU som Capital Offense ved å skru ut PSU bracket og bruke borrelås-teip isteden, tror jeg).

Lenke til kommentar

Ville definitivt vurdert å kjøpe noe brukt om du vet at du skal selge den om et halvår. eventuelt bare kjøpe et nytt/brukt skjermkort og eventuelt strømforsyning til en brukt "kontor" pc. gjorde noe likedann til brosjan. Da slipper du verdifall , eventuelt kan faktisk tjene noen kroner når du selger den viderere.

Endret av Blåbjørn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...