Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Stoppe en plante(tre)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Løsningen på det (nye rotskudd) er i tilfelle å smøre Roundup (eller annet Glyfosat-produkt) på stubben. Eller, hvis man fjerner rotskuddene tre år på rad, skal det etter sigende gi seg..

 

Vil det gjøre nytten å smøre Roundup på stubben rett etter at treet er felt? Eller må man vente til det kommer nye skudd?

Lenke til kommentar

Plantevernmidler som inneholder glyfosat (for eksempel Roundup eller Glyfonova) bør smøres på snittflaten innen noe timer. Her kan en godt bruke en ganske sterk blanding (krever autorisasjon fra mattilsynet for å få kjøpt konsentrat), det kan også være lurt å blande i litt Zalo. Det vil fungere å sprøyte på nye skudd, men det er ikke noe poeng i å vente så lenge.

 

Det å fjerne rotskudd tre år på rad for å bli kvitt problemet er nok ikke noen eksakt vitenskap. Dette kommer an på så veldig mye. Mange trær vil nok ikke gi seg så enkelt.

 

Når det kommer til trådstarters spørsmål så må jeg si at jeg ikke skjønner hva som er ønsket. Skal en hindre et tre i å vokse, uten å drepe det må en virkelig vite hva en holder på med. I praksis er det bare å glemme. En kan til en viss grad holde det i sjakk ved beskjæring, men om en skal ha et friskt tre som ser fint ut er det ganske begrenset hva en kan gjøre.

 

Skal treet drepes finnes det mange metoder, men det eneste fornuftige er å felle det. Det er ikke gøy å ha drept et tre når dette treet seinere brekker og faller over noen/noe.

Endret av Sentenza
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...