Gå til innhold

Bleia i bunnen av pakker med kjøtt


Anbefalte innlegg

Det er alltid en slik "bleie" i bunnen av pakker med kjøtt. Til og med kjøttdeig. Jeg ser at den suger til seg fuktighet - noe som vel gjør at produktet tar seg bedre ut (hvis saften har sivet ut blir det jo dårligere kjøtt).

 

Har den noen annen funksjon?

 

Det er jo totalt ubrukelig om det ikke er mer. Det forhindrer konsumenter å vite hva de kjøper. Altså, kjøper man en TV, så har man lov til å pusse TV'en slik at den ser ren ut. Men altså, hvis man selger et kjøleskap, og det lekker kjølevæske, så har man ikke lov til å samle opp det i en bøtte slik at kunden ikke skal se at det er defekt... blir ikke det det samme???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Blir det ikke masse bakterier i den svampen da? Eller er det antibakterielt materiale i den?

Mulig det hvis den ikke er antibakteriell, men uansett er det vel bedre å ha dem der, for du spiser vel ikke svampen ?

 

Det hadde garantert vært mer bakterier om svampen ikke hadde vært der.

 

En del produsenger som ikke bruker det er vel de samme som lar være å erstatte tapt fuktighet ved å tilsette det igjen før pakking. Det vil også forlenge holdbarheten men igjen redusere vekten og fortjenesten.

 

Synes bransjen kunne kutte ut sånt og heller spille på lag og ikke tilsette vann. Rett og slett være litt gentlemen.

Lenke til kommentar

Den er der for å suge til seg blodet i kjøttet. Kjøtt er veldig blodig når det er ferskt. Og nei, ferskt kjøtt er ikke best. De beste biffene mørnes i en drøy måned slik at fukt og blod kommer ut, slik at kjøttsmaken forsterkes. Godt kjøtt skal ikke være vått.

Lenke til kommentar

Mulig det hvis den ikke er antibakteriell, men uansett er det vel bedre å ha dem der, for du spiser vel ikke svampen ?

Det hadde garantert vært mer bakterier om svampen ikke hadde vært der.

 

Tviler. De tampongene man får hos tannlegen er liksom Mekka for bakterier. Derfor de er tilsatt bakteriegift.

 

Den er der for å suge til seg blodet i kjøttet. Kjøtt er veldig blodig når det er ferskt. Og nei, ferskt kjøtt er ikke best. De beste biffene mørnes i en drøy måned slik at fukt og blod kommer ut, slik at kjøttsmaken forsterkes. Godt kjøtt skal ikke være vått.

 

Kjøttet skal være modnet før det selges. Det skal uansett modnes som stykke, en skal ikke skjære det opp i porsjonsstykker, slenge på kjøla og si at det er "modning". Gjør man dette er det best å spise det med én gang.

 

Vannet som tilsettes kjøttdeig er isvann som brukes for å holde temperaturen nede under produksjonen av hygieniske årsaker.

 

Hvis du kjøper kjøttdeig som butikken/slakteren har kvernet, så er det ikke tilsatt vann... det er jo for å øke volumet. Ta f.eks. disse påleggespakkene med skinke - det er jo brukt tynne tynne nåler til å sprøyte saltlake inn. Lenge leve kapitalismen.

Lenke til kommentar

Kjøttet skal være modnet før det selges. Det skal uansett modnes som stykke, en skal ikke skjære det opp i porsjonsstykker, slenge på kjøla og si at det er "modning". Gjør man dette er det best å spise det med én gang.

 

Jeg har til gode å kjøpe et godt, modnet stykke oksekjøtt i Norge.

Lenke til kommentar

Hvordan mørner man et kjøttstykke lenge uten at det til slutt blir ødelagt. For jeg antar det ikke er godt nok å la det stå til kjøttet ligger rundt "gått ut på datoen"? :)

 

Det nærmeste du kommer mørning hjemme er å ta kjøttet ut av pakka og legge det på et brett med riller i (sånne du hviler stekte kaker på) kjøleskapet i 2 dager. Dette tørker ut kjøttet litt, som er bra siden biffen du kjøper i butikken ofte er veldig våt (som betyr at den er fersk og ikke har modnet spesielt lenge).

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Enig i at det er helt nazi regler på matproduksjon her til lands. Dette gjelder ikke bare mørning av kjøtt, men spesielt ost og spekemat. Det er helt... tøvete.

 

Men - det å mørne det stykkevis - blir ikke det det samme som forskjellen helstekt filet - biff?

 

En helstekt filet vil ikke smake noe annerledes enn om du skjærer den opp i stykker. Det er annerledes når du begynner å snakke om t-bone eller andre strykningsdeler som har et bein.

 

Det mørningstrikset jeg nevnte er fra How To Cook Like Heston.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...