Gå til innhold

Hvordan få internett på netgear router?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har kjøpt en Netgear router men får ikke til internett.

Har prøvd å ta bort eksisterende router (ubrukelig Lyse router) men får ikke internett.

Finner signal og kobler meg til routeren, men siden som kommer opp når jeg åpner nettleser bare loader. Regner med at jeg skal logge meg inn på et slags vis på denne siden?

 

Wææ trenger hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det oppsettet du har fra Lyse 2 delt? Det vil si at fiberkabelen kommer inn i huset og går inn i en boks hvor en vanlig nettverkskabel kommer ut og deretter går inn i den "ubrukelige" Lyse ruteren som du kaller det?

Om det er tilfellet så er det ikke rart at det ikke funker, årsaken er at det ligger 3 nettverkskabler i en (VLAN) på den som kommer ut av den første boksen, og støtter ikke ruteren muligheten for å opprette og benytte VLAN rundt 101 så kommer du ikke utenom Lyse opplegget.

 

Unntaket er om du har en av de eldre hjemmesentralene som var betydelig "dummere" og gav DHCP direkte.

Lenke til kommentar

Det startet ikke helt her, men det var her fasiten gikk opp for meg:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1571985

 

Etter litt diskusjon i tråden ovenfor, så laget jeg likegodt en ny tråd for ASUS RT-N66U spesiellt.

 

I begge førsteinnleggene vil du finne en lenke til Norsk Freakforum hvor en diskusjonstråd der spesifikkt gir en av flere løsninger.

 

1. Du kan sette opp en litt smartere switch (konfigurerbar med VLAN-støtte). Eller det du spesifikkt skal lete etter på switch'er er støtte for 802.1Q. Der du kan opprette VLAN trunks.

 

2. Dersom routeren din er konfigurerbar, eller lar seg flash'e med en tredjeparts-firmware som gjør den mer føyelig, så kan du sette den opp.

 

Med punkt 1. og 2. så kan det hende du må klone MAC-adressen på Lyse (Altibox) sitt routerutstyr som de har innstallert hos deg. De har sannsynligvis satt opp en mediekonverter (fra fiber til RJ-45) pluss en WiFi-router. WiFi-routeren kan være spesifisert i Altibox-nettverket, hvor kun dens MAC-adresse vil fungere. Men, det gjenstår jo å teste ut, ikke sant!

 

3. Du kan få tak i pålogging-creds. og omstille via websiden til Altibox på Altibox WiFi-routeren. Den skal da settes i Bridge-mode.

 

 

Punkt 1. og 2. krever VLAN-støtte i boksene - og tilhørende relativt avanserte konfigurering.

Mens, med punkt 3 så benytter du den allerede konfigurerte Altibox WiFi-routeren til å ta hånd om sorteringen av VLAN - hvor du allerede har det ferdig satt opp fra Altibox sin side.

 

Hva som er beste løsningen er sikkert litt smak og behag. Noen vil nok for alt det er verdt (for dem) å fjerne WiFi-routeren som Altibox har levert.

 

Enkelte leter også etter enda mer artige oppsett, hvor de også fjerner mediakonverteren, og setter inn en egenanskaffet mediakonverter. Mens andre kjøper en avansert switch som også støtter fiber, og så setter inn den riktige overgangen som passer med fiberbølgelengder i selve switch'en. Dette vil vel bli et punkt 4, men det er nok litt høytravende å gjøre sånt for mannen i gata - dersom han/hun ikke først gjør gode forundersøkelser.

 

Det opereres nemlig med 3 stykk VLAN i routeren, med ID 100, ID 101 og ID 102. Tror det var 102 for internettoppkoblingen. Dersom du også har TV-sendinger og IP-telefoni fra Altibox, så må du også ta hensyn til ID 100 og ID 101. Ellers med kun bredbåndsabon. så er det 102 som er vesentlig.

 

ID 102 må uansett framskyndes fra ene enden og igjennom alt utstyret som står i mellom og fram til din PC eller det utstyret som krever bredbånd. Derfor må alt utstyr som opererer som mellomledd ta hensyn til VLAN'et.

 

Jeg har tilgode å sette av tid til å gidde å fikle med det. Foreløpig surfer jeg på det elendige utstyret som Altibox har gitt meg. Enkelte hevder nemlig at enkelte mediekonvertere er skittutstyr, mens andre hevder at Zyxel P2812 er skittutstyr. Andre igjen synes det fungerer godt nok. Noen har troen på at begge deler er skittutstyr.

 

Her er forresten den tråden om ASUS RT-N66U som jeg har et ønske om å fortsette på en eller annen gang:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1572110

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...