Gå til innhold

Telenor åpner 4G på 1000 nye basestasjoner


Anbefalte innlegg

 

 

Vel, det blir litt som DAB kontra FM bånd - ja, det er kanskje bedre i fremtiden. Men akkurat nå har vi behov for 3G siden mange enheter der ute støtter dette og kun en liten % har støtte for 4G. (uten at jeg har sett noe faktisk tall på dette)

 

 

Men man har jo en del 3G fra før ihvertfall. Jeg vil også mye heller at de bygger ut 4G, og stenger ned EDGE gradvis, enn at de satser mer på 3G. De kan jo satse litt på 3G ved større ansamlinger av folk da, som på konserter eller hva det nå enn måtte være. Men, å bygge ut landet med mer 3G er litt bakstreversk som noen påpeker.

 

Dessuten følger folk fort over på ny teknologi her i landet. Spesiellt med mobiltelefoner. Så det blir jo de som har gammel telefon som blir lidende. Noe må man vel ofre for fremtiden også !?

 

Det blir litt som å bygge 2-felts vs. 4-felts motorvei. Bygg for fremtiden, og steng for de langsomt-kjørende ("traktor") :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes netcom skal prioritere tromsø og lenvik. :(

 

Synes NetCom burde ta fingern ut av ræva, og slutte å ignorere nordområdene

^NetCom har RÆVA dekning i hele nord-norge.. (Nesten ikke 3G heller) så hvorfor skulle de bygge ut 4G her oppe?

Telenor på sin side har et OK tilbud.. men de burde få oppgradert kapasiteten her i nord!

Lenke til kommentar

Begynner å bli en smule lei av disse nyhetene om 4G, hva med 3G dekning da? Tror det er nesten 50% av arealet her i kommunen som enten bare har edge eller ingen dekning i det hele tatt...... skal ikke mer enn 4 km ut av sentrum før det er vanskelig å ringe....!

 

Det er det som er så genialt med den nye frekvensen. På 800 mhz vil det bli enklere å dekke større arealer. Godt det ikke satses på å bygge ut basestasjoner med gammel teknologi

  • Liker 1
Lenke til kommentar

...

En liten korreksjon: Telenor har:

  • 2* 10 MHz i 800 MHz-båndet
  • 2* 5 MHz i 900 MHz-båndet
  • 2* 10 MHz i 1800 MHz-båndet
  • Ingenting ennå i 2600 MHz-båndet
...

Tror du blander sammen hva Telenor fikk ved siste frekvensauksjon med totalene. Hadde frekvenser i 2100 MHz og 2600 MHz båndene fra før.

Se:

http://www.telenor.com/no/investorer/fakta-om-telenor/spektrumbeholdning/

http://www.mobilen.no/artikler/na-far-langt-flere-4g-i-norge/154986

800MHz er vel ikke nødvendigvis tregere enn høyere frekvenser i seg selv. Hastighet vil deles mellom andre brukere i samme dekningsområde, om de er langt unna eller nært har mindre å si.

Lenke til kommentar

Espen Ekeroth: Det er ingen automatikk i at man må få 3G til en plass før 4G kommer. Antagelig vil det være lurt å hoppe over 3G fordi man kan få mer båndbredde med 4G enn med 3G og Edge klarer i samme frekvensnabolag (og dermed tilsvarende dekningsområde).

 

Det er en sannhet med modifikasjoner ettersom fall-back fra 4G/LTE til 2G/EDGE foreløpig fortsatt ikke støttes. Det vil jo si at så lenge man ikke kan føre samtaler over 4G på vanlig måte vil man ikke kunne motta samtaler i områder man er koblet på 4G uten å ha 3G-dekning.

Lenke til kommentar

Hvorfor i svarte ligger Alta på denne listen, men ikke Hammerfest? Telenor nedprioriterer nettkapasiteten her i byen til de grader, mens møkkaplassen Alta "får" mesteparten av linjekapasiteten her i fylket. Bare se på internett f.eks. Betaler i dyre dommer for en 50 mb linje hvor man i realiteten får maks 7. Og enkelte ganger er nettet så tregt at det er som å gå tilbake til modem/ oppringt internett. Mens beløpet ikke er så mye pr mnd, så betaler jeg 29,- ekstra for å få økt data hastigheten på mobilabonnementet mitt. Bortkasta penger, siden nettet her i byen er så tregt at det ikke er til å holde ut! 98% av landet skal dekkes og det ekskluderer Hammerfest. Ikke noe poeng å selge mobiler med 4g her siden man ikke får bruk for det.

 

Det har vell med folketallet å gjøre. Dvs. der de vil tjene mest penger.

Lenke til kommentar

 

 

Ser Netcom bruker samme kartdata som NTP bruker når de legger planer. Fortsatt ingen sivilisasjon nord for Trondheim.

Hint: Befolkningstethet og lønnsomhet.

Tromsø er ikke stor nok? :)

 

 

Tromsø får nok 4G med tiden, samme med de andre større plassene i Nord Norge. Snakket i dette tilfellet i hovedsak om mindre plasser, som gjelder 95% av plassene i nord.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...