Gå til innhold

Strøk på oppkjøring


Workman94

Anbefalte innlegg

Strøk på oppkjøring azz. Lurer på om andre har bomma på første forsøk og.

 

Ville ikke gitt meg selv lappen den dagen så ikke påståd at dette er en sippe tråd. Kjørte inn i en rundskjøring fordi jeg følte presset av når jeg mente jeg skulle kjøre og ble nesten ulykke.

 

Sensor sa ting som ‘’mener kjørelæreren din at du er klar for oppkjøring?’’ er det ment at sensorer er ment til å være sånn? Når jeg svarte feil på et spørsmål fikk jeg et drit frekt ‘’Nei’’ av han. Prøvde å starte en samtale men fikk bare korte svar som om han ikke ville prate. Er dette en normal sensor oppførsel?

 

Dagen var litt dårlig. Det var i november og det var tåkete,så ikke no foran eller bak meg,veiene var glatte og omtrent alt som gikk galt den dagen kunne ha gått galt.

 

så her er spørsmålene:

 

1: Strøk du på oppkjøring? Hvor mange ganger strøk du før du bestod?

2: Er sensor ment til å være så frekk i kjeften når man ikke gjør no riktig eller når man stryker??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja. De fleste kjørelærere pleier vel å vente til elevene er klare før de melder en opp på oppkjøring.

Sensor skal vel ikke være "frekk i kjeften" nei, så du var nok uheldig med din sensor. Tror ikke du får gjort så mye med det. Jeg var sånn sett heldig med min sensor. Vi satt og småprata om alt mulig rart. :)

 

Bedre lykke på neste forsøk!

Lenke til kommentar

Syntes det var bare litt rart at han ikke gadd å ta meg i hånde når jeg strakte den ut får en håndhilsen,så på navnet mitt og sa jeg ikke så norsk ut. Jeg bare skjønte ikke om dette var hvordan sensorer generelt var

 

Dette hørtes da ikke bra ut i hele tatt.

 

Aldri strøket på oppkjøring. Kjørt opp på to ulike kjøretøy. Sensor jeg hadde på bil var ikke særlig pratsom, så turen endte opp med at jeg forklarte hva jeg tenkte. Var jo litt nervøs, så snøvla gikk...

 

Da vi var ferdige sa han bare "Dette gikk jo fint. Gratulerer!"

 

En sensor vet at alle som kjører opp er spente, og blir lei seg om de skulle stryke. Din høres ut som tok glede i å stryke folk :(

 

Det er vel ikke noe organ for å klage på sensorer eller?

Lenke til kommentar

Helt klart mener kjørelærer at du er klar for oppkjøring siden han har satt deg opp på oppkjøring.

 

Du har sikkert hatt prøveoppkjøring med en ukjent kjørelærer før oppkjøring. Han skal også gå god for deg.

 

Selv for meg som erfaren fører, føler jeg press fra andre bilister. Typiske situasjoner:

 

- Venstresving inn på forkjørsvei med mye trafikk. Her kan det hope seg opp med biler bak.

- Innkjøring i rundkjøring med mye trafikk.

- Forbikjøring av syklister og andre myke trafikanter.

 

Som du er inne på, så er kan kjøreforholdene vanskeliggjøre kjøringen. Det er vanskelig for alle. Tips: Perfekt syn letter slik kjøring.

 

Jeg strøk også på første oppkjøring i 1994 og husker situasjonen som det var i går. Det var akselerasjonsfelt inn på landevei med vikeplikt! Bilen akselererte litt for bra...

 

Lykke til!

 

 

 

Lenke til kommentar

Jeg strøk ikke på oppkjøringen, men kjenner andre som gjorde det.

 

Angående sensor så er jo de folk også. Noen kommer man overrens med og andre ikke. Som folkene de er kan noen også ha upassende oppførsel, som i at de gjør allerede nervøse elever enda mer nervøse.

Din sensor synes jeg gikk veldig langt over streken ved å nekte å ta deg i hånden og si at du ikke ser norsk ut! Totalt uakseptabel oppførsel!

 

Du sier selv at du mener du ikke burde ha bestått førerprøven den dagen, men sensor gjorde det nok ikke bedre. Ikke så mye du kan gjøre nå, men til neste gang så kan du kanskje bed om at et vitne sitter i bilen sammen med deg og sensor. Jeg har sett andre har skrevet at det f.eks kan være kjørelærer, eller i mitt tilfelle så var det en annen fra Biltilsynet. Jeg kjørte opp i Bergen.

 

Det er en egen tråd for tips til oppkjøring men jeg vil likevel skrive at du ikke trenger å være velding effektiv så lenge du klarer det du prøver på. Ta deg relativt god tid og ta minst mulig sjanser. Tilbakemeldingen jeg fikk fra oppkjøringen var blandt annet at jeg "kjørte etter egen evne" eller noe i den dur.

Lenke til kommentar

Jeg strøk på mitt første forsøk på grunn av én alvorlig feil da jeg møtte på en motkommende bil i en vanskelig, trang og bratt bakke, men med relativt få minors (som vi kaller det her til lands).

 

På mitt andre forsøk (to dager siden) gikk det mye bedre, og selv om det ikke gikk perfekt så tror jeg oppkjøringen ble sensurert veldig etter situasjon.

 

Sensoren jeg hadde er kjent for å være en lurendreier, men jeg tror så lenge du viser at du er sikker på din egen kjøring, adaptiv og defensiv så gir de deg litt slakk. Driter du deg tidlig ut så slenger de både red herrings (lokke-ordre, slik som å si at du skal parkere på doble sidelinjer) og nødstopp på deg.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Aldri strøket, men under kjøreopplæring på lettmotorsykkel ble jeg så skjelt ut av kjørelærer -på en svært lite konstruktiv måte av typen "Hva faen er det som skjer oppi det hodet ditt, er du idiot?"- at jeg nesten mistet kontrollen på kjøringen. Folk er forskjellig, det er vel bare å venne seg til..

Ellers er mine generelle erfaring med folk hvis yrke direkte involverer kjøretøy at de ofte prater "rett fra leveren" ^^, På godt og vondt.

Når det gjelder sensuren din så tror jeg ikke det har noen hensikt å være uenig eller ta det så tungt. Det er tross alt jobben deres, og de vet bedre enn deg hvordan man skal kjøre sikkert. Du er helt sikkert flink til å kjøre, men du sier selv at du følte deg presset. Det er sånn som skjer. Har venner som har brukt både 3 og 4 forsøk, hadde alle stått på første forsøk hadde det sannsynligvis vært noe galt med testen. Lykke til neste gang :)

Lenke til kommentar

Det er mange som stryker på første forsøk. Du er så langt fra alene :)

 

Jeg strøk på første forsøket mitt, og hadde litt lignende opplevelse med min sensor. Det var ikke det at min sensor gjorde noe stygt sånn direkte, men han var bare en meget ubehagelig person. Fikk meg til å føle meg dritt fra første sekund, og var ekstremt ufølsom når han erklærte min strykkarakter. Ble fysisk kvalm av hans negative utstråling.

 

Neste gang jeg skulle prøve oppkjøring, fikk jeg verdens mest joviale nordlenning som sensor. :) Denne gang kjørte jeg langt bedre, men hadde en superfeil tidlig i oppkjøringen. (Tok med meg rattet, når jeg sjekket blindsone....så når jeg var ferdig å sjekke blindsone, var jeg allerede over i nytt kjørefelt. :ohmy: )

Sensor fortalte meg at han ansåg denne feilen som et rent resultat av oppstartsnerver, og gratulerte meg videre med sertifikat. :w00t:

Lenke til kommentar

Jeg hadde også en veldig hyggelig sensor som nevnt over. Har funnet ut nå at han er død. Det var trist.

 

For å dra frem mine erfaringer; Jeg gjorde også noen feil. Klarte å gjøre over en kant til et blomsterbed (type samme høyde som et fortau) 2 meter fra der jeg starta... Også kvelte jeg bilen en gang i sentrumskjøring, men jeg klarte å la være å bli stressa. :)

Lenke til kommentar

Kveling av motor er greit så lenge det ikke starter en farlig situasjon, som også er en vurdering som blir tatt i helheten. Er du skikkelig ustabil i trafikken med nerver, småfeil og klumsete utføringer, men ikke gjør noe direkte farlig så har jeg full tro på at sensor enten stryker deg på slike ting eller presser deg til å stryke.

 

Kan nesten kalle det en konspirasjonsteori, minus alien lizards og tinfoil-hats.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...