Gå til innhold

Kamera til Nettbutikk (++) Nybegynnere 10 000,-


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg kan INGEN TING. Så jeg håper noe vil hjelpe meg, vi tenker å bruke opp imot 10 000. Dette er behovene våre:

 

  • VI har starten en nettbutikk og må ta bedre bilder av produktene våre.
  • Vi skal lage en del video snutter for å promotere selskapet vårt samt produktene våre. Dette blir nesten som dokumentar filming av personer i hverdagen (Pri 1)
  • Da trenger vi vel også Lyd rekorder.

 

Setter veldig stor pris på anbefalinger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En Panasonic GH2 eller GH3 eller Canon 700D med tilhørende kitobjektiv, samt en ekstern blits, en mikrofon og et stativ? :)

 

De ovennevnte har spesielt god videokvalitet - til foto vil stort sett ethvert kamera på markedet fungere fint.

 

Man kan også lage en fin DIY bakgrunn/lysboks til produktbilder med lamper og noe hvitt stoff/papir.

Man kan også vurdere noe blitsoppsett, reflektorer, diffusere og sånt.

Endret av Trondster
  • Liker 1
Lenke til kommentar

En Panasonic GH2 eller GH3 eller Canon 700D med tilhørende kitobjektiv, samt en ekstern blits, en mikrofon og et stativ? :)

 

De ovennevnte har spesielt god videokvalitet - til foto vil stort sett ethvert kamera på markedet fungere fint.

 

Man kan også lage en fin DIY bakgrunn/lysboks til produktbilder med lamper og noe hvitt stoff/papir.

Man kan også vurdere noe blitsoppsett, reflektorer, diffusere og sånt.

 

Takk. Sjekket ut Canon 700D og likte den veldig godt. Tittet på en analyse av Panasonic GH3 vs Canon 700d, og Canon vant så da går jeg for den selv om en analyse sanns. ikke er nok.

 

Da trenger vi vel ekstern blits, en mikrofon og et stativ også, har du noe anbefalinger her også?

 

Ja, blir gøy å lage en lysboks som fungerer. Vi har ikke helt fått dette til enda, men om jeg følger noe youtube filmer finner vi sikkert ut av dette.

 

Angående blitsoppsett, reflektorer, diffusere og sånt, vet jeg ikke helt hva dette er faktisk (jepp, så nybegynner er jeg). Men om jeg vet hva det er får jeg sikkert lyst på det :)

 

Tusen takk for svar.

Lenke til kommentar

Skal man ta gode produktfoto vil etter min mening lysboks/bakgrunn, blits, reflektorer ha størst betydning for godt resultat, og man bør bruke litt tid med læring og eksperimentering der for å få bilder som ser profesjonelle ut. Et hvilket som helst systemkamera kan ta gode nok bilder hvis dette oppsettet er bra.

 

Etterbehandling på datamaskinen kan også gjøre større forskjell enn kameravalget.

 

Video-entusiaster foretrekker ofte Panasonic sine kamera, men Canon er bedre enn Nikon på video. Hvis man ikke skal legge ut full HD-kvalitet har det nok mindre betydning. God lyd kan man også få med ekstern lydopptaker.

http://www.imaging-resource.com/news/2013/08/08/panasonic-gh3-review-pro-level-video-for-a-fraction-of-the-price-yes-but-th

Endret av Frobe
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Nå vet jeg ikke hvilke type produkter det dreier seg om, men tipper at et macro objektiv vil fort kunne bli nyttig.

 

Jeg ville drøyd ekstern blits i første omgang. Har du godt nok lys og stativ vil du ikke få problemer med skarphet/bildestøy uansett. Godt mulig blitz blir nødvendig, men jeg ville altså ventet litt.

Lenke til kommentar

Mange gode råd allerede, men hvis du sier mer om størrelsen på produktene kan du få mer spesifikke svar. Generelt har belysning (som ikke trenger å koste stort) mer å si enn hvilket kamera du bruker.

Tusen takk for alle gode anbefalinger. Etter å ha sett litt på videoer osv. om canon 700d, har jeg fått inntrykket av at det er like greit å kjøpe 650d. Kunne kjøpe den på ABpris, men vet ikke hvor ordentlig denne nettbutikken er. Ser ut som vi prøver å kjøpe noe brukt på finn så vi kan få det fortere. Hvor mange bilder har et kamera av denne typen tatt at det begynner å bli slitt? Vurderer et som hadde tatt 5000 bilder.

 

Skal ikke spørre om så mye mer nå, men for å få bra produkter bilder. Er det noe lysoppsett som jeg bør kjøpe som ikke er så altfor dyrt (<1000 )?

Lenke til kommentar

650 er et helt greit kamera, er nettbutikkene utsolgt så får de det nok ikke inn igjen.

Når det gjelder lukkersyklusen klarer et kamera rundt 100 til 150K før det begynner og bli fare, men det kan bli ødelagt imellom 20 til 300K.

Når det gjelder lysoppsett er størrelsen på produktene viktig, går utifra at dere ikke selger slagskip akkurat.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

650D er utgått, lettere å finne 600D nytt. Det selges (eller ble solgt) i parallell med 700D. Personlig hadde jeg heller kjøpt noe speilløst for å lage video, enklere i bruk. omtrent samme resultat. Bra tilbud er viktigere enn hva. Når det gjelder lys så er produktenes størrelse ganske avgjørende.

 

Det finnes "lystelt" hos f.eks Dealextreme som er billig, kan også lages selv av en pappeske. Det finnes masse videoer på nettet om produktfoto. Men du trenger helt forskjelellige dimensjoner på utstyret avhengig av om pruktene er 5 cm eller en meter (eller mer). Du må selvsagt ta høyde for største du skal ha.

 

Belysning kan du bruke arbeidslamper fra Clas Ohlson, Biltema el.l, eller spoter eller hva du måtte ha, men det er fordel at det samme fargetemperatur på alle.

 

For meg er det ikke opplagt at dere trenger speilrefleks (eller genrelt et bedre kamera) heller, hva bruker dere nå? Kanskje bedre lysoppsett er alt som trengs. Bruk en time på Youtube og søk på produktfoto og se noen videoer før du handler.

Endret av se#
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som dere sa, var den litt vanskelig å få hold på. Så da blir det 700D allikevel.

 

Handlekurven ser slik ut altså:

 

Kamera: http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/speilreflekskamera/viderekomne/med-objektiv/canon-eos700d18-135isstm/186457.8270/ + bag

Mic: http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=370&products_id=17047

Minne: http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/minnekort-og-minneleser/minnekort-sd/sandisk-extremeprosdhc16gbuhs-i/167930.3322/

 

Så drar jeg ned på Clas Olson og kjøper arbeidslamper x2. Skaffer meg Lightbox software.

Nå ble det noe nytt igjen her, men hvilket polariseringsfilter kan jeg kjøpe til dette kameraet?

Lenke til kommentar

Polariseringsfilter fjerner kun refleksjoner fra malte overflater og plast i dagslys, den fjerner ikke refleksjoner fra bart metall eller andre speilende overflater.

Skal PL-filter virke med kunstlys må man vel polarisere lysene også?

Endret av Frobe
Lenke til kommentar

 

Hvorfor kjøpe canon 700d når Sony a77 knuser det? Her med et ypperlig pakke med objektiv som passer utmerket til produktbilder(med vanlig objektiv koster det 6 tusen).

 

Canon 700d har jo ikke autofokus i film i gang, hvis ikke 10 sekunder på å finne fokus regnes som autofokus.

Oi, der fikk jeg noe å tenke på. Hemm.... http://www.youtube.com/watch?v=hBgYg4e6BYE

 

 

Mhm, kun Canon 70D som har en fungerende autofokus. Men med tanke på at 70d starter på nesten 10K med kitobjektiv, vil jeg påstå at du en ganske bedre deal med Sony kamera jeg linket til, det har med et supert objektiv fotovideo selger til 5K alene. Også er det et strålende kamera itillegg, også på film.

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Med rett lyssetting og bakgrunn kan man få brukbare produktbilder og videoer for nett selv med et godt mobilkamera.

Bruker man et større kamera trenger man ikke like mye lys, og man kan få mer kontroll over dybdeskarphet, fokus mm.

 

 

De som filmer med Canon speilrefleks pleier ofte å fokusere manuelt da disse kameraene (unntatt 70D) ikke er så gode på autofokus på video. Med liten dybdeskarphet fra DSLR er det veldig viktig at fokus treffer, et mindre kamera har større dybdeskarphet og er ikke så kravstort på fokusering.

 

Et tradisjonelt videokamera er ikke dyrt, enkelt å betjene, og vil god nok video i godt lys. Styrken til speilrefleks er filming i dårlig lys, liten dybdeskarphet, og gir høyest kvalitet for bruk på stor TV.

 

Siden vi ikke vet mer om hva dere skal fotografere og hvor/hvordan dere skal filme er det vanskelig å gi spesifikke råd.

Endret av Frobe
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sony-kameraene har bedre autofokus i videomodus enn Canon-husene, men de har kun autofokus når du filmer på største blender, og man kan ikke blende ned mens man skyter videoen. Canon-husene har bedre kontroller for å endre blender og lukker underveis hvis det er varierende lysforhold.

 

Hvis du skal filme ting som beveger seg fort og skal holde følgefokus på disse, ville jeg kikket på Sony-husene, Panasonic GH2/GH3 og Canon 70D.

 

Hvis du vil ha utstyr som er lite og lett, kikk på Panasonic GH2 og GH3, som har enda bedre videokvalitet enn både Sony og Canon, selv om sistnevnte to har litt bedre stillbildekvalitet. Men - igjen har alle kandidatene her nok mer enn god nok stillbildekvalitet.

 

 

 

Ad polariseringsfilter kommer det an på dimensjonene på filtergjengene på objektivet du skal bruke polafilteret på.

Lenke til kommentar

I og med at du selv sier du kan ingenting tror jeg du er på vei til å bruke altfor mye penger.

KISS, Keep It Simple Stupid

 

Tusen takk for alle tips og råd. Nå tror jeg ikke hodet mitt klarer å prosessere flere alternativer, så jeg gikk avgårde og bestilte.

 

Det ble:

Kamera: http://www.netonnet....tm/186457.8270/ + bag

Mic: http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=370&products_id=17047

Minne: http://www.netonnet....-i/167930.3322/

Som PC lynet forklarer sikkert er mer en godt nok fra hva jeg forventer og kommer til å bli overlykkelig når kameraet kommer. Vårt lysrom skal bygges og jeg nå som jeg også har nytt kamera skal jeg knipse noe bilder av det så dere kan se hva vi klarte.

Igjen, takk skal dere ha :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...