Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Bare halve DDR3 RAM av fysisk installert DIMM?


Anbefalte innlegg

Ja, så var det "flotteste" av alle mine tidligere hovedkort slått av banen med ytelse osv. MEN, på dette flunkende nye Asus-X79 De lux (LA 2011 platform) fikk dytta inn 64Gb med DDR3 ram moduler, mens fysisk viser både BIOS og andre software etter at OS er oppe, bare halve rammen!

 

Hvordan kan slikt skje? Det er jo forhold som; feilinstallert RAM (ikke kompatibelt ram), fysisk feil innsatt, som er det nærmeste jeg kan komme som en forklaring til problemet.

 

Prøvde med en 8Gb, siden Asus X-79 kan like godt kjøre med EN ram modul installert, gir 4Gb! Ram modulene er hentet ned fra siste kvalifisert ram test liste fra Asus for dette hovedkortet. Til og med prøvde meg med "ikke ut testet" 2X32Gb RAM brikker, men jommen svarte dette også med halve RAM.

 

Asus support svarer med høyst sannsynlighet noe feil med hovedkortet.

 

Da sitter jeg igjen med ett spørsmål, kan slike feil oppstå fordi ett eller flere av pinnene til CPU holderen på hovedkortet IKKE har kontakt med CPU sine gullkontakter? Spørsmålet er vel mere om maskinen vil kunne kjøre opp i det hele tatt dersom pinnene som sitter på hovedkortet ikke har kontakt med CPU'en? Memory-86 teller kun opp halve RAMen, tross fysisk installert dobbelt så mye.

 

Er det noen der ute med erfaringer?

 

PF takker for alle skribenters skrivekløe for hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okay, Lars!

Da er det bare å betale inn de 240 kronen og få hovedkortet i retur, og ta frem mikrosokpet, (om DET hjelper) og finne bein(-ene) som da angivelig skal være bøyd. Kan disse bøyes tilbake tru? CPUen står på en Corsair H100 vann kjøler.

 

Det er jo hjelp i et hengende snøre, sies det :)

Lenke til kommentar

Takker igjen. Vell, kortet er allerede gått i retur, hmm, var nok litt for snarrådig med å sende det inn, før jeg NÅ skjønner at dette forumet "er plasen"...for løsningene.. :) Da skal det bli spennende med likt trøkk på CPU, selv om H100 "trøkkes" er likt, men det kan vel sikkert være noen mm, for lite for mye innskrudd i sokkelen?

 

Vi skal se. :)

Lenke til kommentar

Har selv opplevd å ha cpu med bøyde bein, husk den skal dette ned i sokkelen, det gjorde ikke min.

Så fram med forstørrelse glasset mitt og en lite nebb tang. Jeg klarte å få det til etter mye frem og tilbake.

 

Ja, håper er jo ikke helt ute d, men jeghhar litt tor på det som sveibuen nevner, at presset på beina kan ha vært ugjevnt. Men, det står ikke helt i samsvar med det som nettbutikken hevder, at FLERE av cpu beina på hovedkortet er BØYD!

 

Du har rett i at CPUen skal "falle" ned i sokkelen, og den kan jo ikke fysisk settes inn feil i sokkelen. Det som likevel er underlig, med forstørrelsesglasset kan jeg på undersiden av cpu'en se at samtlige av de gullbelagte feltene har ett merke i hvert av sine felt, mitt i. 2011 pinner hørtes jo svært mange å sjekke under der, på CPU platen (ref. wikipedia.net)! Tror mer på 25X30 pinner, ca 750 pinner å sjekke over.

 

Det er min teroi at bein feilen må ha oppstått etter at CPUen forlot sokkelen.

 

Siste: tok en rekke høyoppløslige ikke komprimerte RAW bilder av undersiden av CPUen. Her kan jeg nå se og få avdekket hvilke spor har sokkelen avgitt? Ett gull-felt har ikke spor, mens flere av både en, to, ja noen har tre pinnespor i seg!

Som Asus support hevder: dette blir bare ord mot ord! ;)

Lenke til kommentar

Skjønner. Tok et bilde av underplaten til CPUen. Det er tilgjengelig fra denne URL:

http://sdrv.ms/1aHOulF

 

Har laget noen streker over underlige avmerkinger fra hovedkortet. Det finnes både felter MED pinner tilkoplet, men også flere felter med både 1-2- og 3 pinner som har vært i kontakt med CPUen. CPUen har bare stått i sokkelen EN gang!

 

Underlig at dette har funket i det hele tatt :)

Lenke til kommentar

Kikket litt på bilde, det der var litt merkelig.

 

DU får se hvordan hovedkortet ser ut, hvordan pinnene der er. Er du heldig så finne du fort ut hva som er bøyd og bøyer disse forsiktig tilbake.

 

Husker AMD cpuene, disse hadde jo "pinnene" på cpuen, klarte innimellom å bøye disse, men da tok jeg faktisk bare et flatt skrujern og bøyde dem tilbake :p

Lenke til kommentar

Tenkte at jeg kanskje ikke var forsiktig når jeg tok bildet, skalv litt (?), men slo fra meg tanke, siden det også finnes gull kontaktpunkter med bare en pinne i. Bildet viser baret et utsnitt på ca 1X1Cm fra Denne i7 4930K prosessoren. Det finnes haugevis av gullpunkter fra andre bilder under cpuen der bare en pinne har vært i kontakt, men det finnes kontakter spredt over hele gullkontakten. De er i allefall ikke samlet under bare ett mønster. Tenker meg at et knivblad vil rette opp posisjonen, til riktige, sammen med lupa.

 

DET skal bli en jobb i alle fall, puhh (: :wallbash:

Lenke til kommentar

Jeg også også opplevd det samme, men greide å rette opp alle pinnene som var bøyd. Tror det var snakk om ca 10 stk. Men jøss for et pirke arbeid det var.

 

Ja- der er sjokket hentet ut fra posten. 10 pinner? Å nei, her blir det bare å kjøpr et flunkende nytt hovedkort :hmm:

 

"Kunne tenke meg at verkstedet har bøyd til ca 50 prosent av samtlige pinner"! Her blir det bare påstand mot påstand. At maskinen i det hele tatt kunnen virke? Er nære ved å sende inn CPU, og be nettbutikken montere cpu'en-mot tillegg, men om det da likevel ikke virker, så blir jo også det også bare ord-mot-ord. Håpløst.

 

Drømmer nok i natt om 10 pinner som er bøyd!

 

sukk-fra sør i Norge.

 

(PS noen som vil kjøpe et Asus-X79 fra des 2014-billig 500 kr (kr. 2.800 på nettet), med bøyde pinner? DS)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...