Gå til innhold

Koble sammen Peltor Lite Com 2 med walkie talkie


xitd

Anbefalte innlegg

Elo!

 

En kollega på jobben går på GK Ledelse, og må i den forbindelse ha et prosjekt som på en eller annen måte skal sørge for at vi får det lettere på jobb, mulighet til å spare penger e.l. Han har da valgt som prosjekt at han og tre av oss andre han jobber med skal teste ut Peltor Lite Com som kommunikasjonverktøy slik at jobben vår skal bli lettere, tryggere (HMS) og mer tidsbesparende.

 

Problemet er at et helt nytt system koster vanvittig mye penger, så vi har fått tak i noen eldre radioklokker, og hadde håpet vi kunne brukt en walkie talkie som en sentral, slik at vi slipper å bruke headsettet selv når vi sitter i kontrollrommene, men det ser ikke ut til at vi får koblet klokkene med walkie talkien. Noen som har erfaring med dette? Er det i det hele tatt mulig, eller bruker de forskjellig frekvens/teknologi eller noe sånt?

 

Headsettet vi bruker er som tidligere nevnt Peltor Lite Com II mens walkie talkiene vi har liggende er Zodiac GP300 og en eldre Motorola-modell. Husker ikke navnet nå, men kan sikkert ordnes når jeg kommer på jobb igjen.

 

Legger også ved en et bilde av headsettet og lurer på om noen av dere har peiling på hva slags utgang det er. Lurer på om det kanskje er en "spesiell" utgang for AUX, men er ikke helt sikker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Peltor sin Lite Com serie bruker UHF båndet, rettere sakt PMR frekvensene(rundt 446MHz). Mens Zodiac GP300 er en VHF radio, og disse fungerer rundt 134-170MHz. Med andre ord vil ikke disse to prate sammen pga feil bånd.

 

Fungerer LiteCom headsettene seg i mellom? Dvs, siden dere har skaffet de brukt(antar eg)? Dersom de gjør det er det bare å skaffe seg en standard PMR radio av eget valg. Disse finnes i mange forskjellige prisklasser, alt fra ett par hundrelapper fra ClasOhlson/Biltema til flere tusenlapper fra profesjonelle leverandører.

Lenke til kommentar

Ja, de du linket til er brukbare til å teste om standard PMR radioer vil fungere opp mot Peltor, men eg vil ikke anbefale de til langvarig industri/arbeidsplass. Både pga kvalitet, funksjoner, levetid og rekkevidde.

 

Og årsaken til at dette bør testes først er at enkelte produsenter legger til komprimering på lyden som sendes, og en opplever da ofte at selv om det er en PMR radio med de samme kanalene som en annen PMR radio, så vil de allikevel ikke leke i lag. 299 til ClasOhlson for å teste dette er en billig måte å teste på :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...