Gå til innhold

Windows tar for mye plass, som vanlig...


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker å rydde unna litt i den stadig galopperende windows-mappa, som MS ikke klarer å holde styr på, den store synderen er hovedsaklig winsxs, som tar vare på masse skrot. Har skannet med TreeSize-professional http://www.jam-software.com/treesize/find_files.shtml og finner 10 Gb+ med duplikater. Er det noe problematisk å bytte ut disse duplikatene med hardlinks? Kan det skape noe trøbbel?

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke om dette er det du søker men jeg kaster det ut på bordet.

 

To remove the service pack files from a Windows installation, use the following in-box utilities:

  • Windows Vista Service Pack 1 installed: VSP1CLN.EXE
  • Windows Vista Service Pack 2 or Windows Server 2008 Service Pack 2 installed: Compcln.exe
  • Windows 7 Service Pack 1 or Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 installed: DISM /online /Cleanup-Image /SpSuperseded or
  • Disk Cleanup Wizard (cleanmgr.exe)

 

http://support.microsoft.com/kb/2795190

Endret av Thor.
Lenke til kommentar

Det jeg finner på Google, kan vel oppsummeres med følgende sitat:

 

Les diskusjonen her...

 

Sitatet er ikke spesielt relevant her, fordi jeg ikke skal slette filer, i tillegg kommer han delvis med det gamle tullet at "winsxs tar ikke opp masse plass fordi det hardlinkes", som bare er en unnskyldning for å ikke ta tak i problemstillingen, som er at windows lagrer masse unødvendige filer og masse filer dobbelt (ja, dobbelt som i dobbelt, ikke bare "Linkes til" og dette koster mye plass (nei, ikke "ser ut som tar mye plass når jeg ser hvor mye folderen tar" men "plass som jeg ikke kan bruke til noe mer")

 

AtW

Jeg er ganske sikker på at windows liker det svært dårlig at alle skal slippe en potensiell spion og virusbombe løs på hele WinSXS-mappa sin.

 

Windows liker vel dårlig at man ekseverer alle filer som er virus, hva er poenget ditt?

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg regner med at du bruker Windows 7. Hvis ikke forbanner jeg deg for ikke å ha skrevet hva du bruker når du ber om hjelp til å fikse det.

 

Etter å ha installert denne oppdateringen får "disk cleanup" et nytt valg ang. opprydding av Windows Update. Dette rydder opp i WinSxS-mappa. Jeg sparte 5 GB.

http://support.microsoft.com/kb/2852386/en-us

 

Utover dette tror jeg ikke du kan rydde i denne mappa på en trygg måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor er dette et "problem".

Det er ikke laget slik med for å være jævlige mot oss.

Men for å forbedre ting (på bekostning av plass selvfølgelig)

 

Og det med links er ikke bullshit.

I Windows 8 er winsxs lik i funksjon som i windows 7, les:

http://support.microsoft.com/kb/2795190

 

Det er sikkert lite i windows som er lagd med vilje for å være jævlig, men det betyr ikke det er en god ide, for min del er det masse plass som kastes bort på unødvendig funksjonalitet, som jeg vanskelig kan gjøre noe med.

 

Argumentet med links er bullshit, fordi det ikke tar for seg problemstillingen, det er irrelevant om filene er i winsxs-mappa eller hardlinker til ett annet sted, problemet er at installasjonen vokser, ikke at man har en slags sykelig oppheng i at det ikke skal ligge ting i akkurat winSXS-mappa, og det hjelper nada at det er hardlinks for førstnevnte, filene ligger lagret ett sted.

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg tildels enig , men er liten vits i å diskutere noe man ikke kan gjøre noe med.

Litt mere egne muligheter er det for selv å gjøre maintenance på repository er det med windows 8.1

Sørg for å utføre iallefall disse.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/dn251565.aspx

 

 

Det skjer utvikling for å redusere image/repository footprint.

For server 2012 . Man tar f.eks å avinstallerer features/roller fra window repository (winsxs) og de er ivaretatt i wsus om de alikevel skal legges inn.

Det står om det her

http://blogs.technet.com/b/askpfeplat/archive/2013/02/24/how-to-reduce-the-size-of-the-winsxs-directory-and-free-up-disk-space-on-windows-server-2012-using-features-on-demand.aspx

Lenke til kommentar

For operating system files, it can appear that more than one copy of the same version of a file is stored in more than one place on the operating system, but there’s usually only one real copy of the file. The rest of the copies are just “projected” by hard linking from the component store. A hard link is a file system object that lets two files refer to the same location on disk. Some tools, such as the File Explorer, determine the size of directories without taking into account that the contained files might be hard linked. This might lead you to think that the WinSxS folder takes up more disk space than it really does.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/dn251566.aspx

 

Når det gjelde hva som er bullshit ang links for componentstore velger jeg å "tro på" produsentens whitepapers.

Lenke til kommentar

http://technet.microsoft.com/en-us/library/dn251566.aspx

 

Når det gjelde hva som er bullshit ang links for componentstore velger jeg å "tro på" produsentens whitepapers.

 

Poenget er at det er irrelevant om det er en fil som ligger i WinSXS-folderen, eller om det er en hardlink i folderen til en fil som ligger i en annen mappe. Fila tar like fullt plass, og når MS eller deres representanter svarer på denne måten, så er det ett ganske irrelevant svar, jeg skjønner hvordan hardlinking fungerer, men det er ikke så viktig for problemstillingen, som er at windows tar for mye plass og stadig vokser. Å komme med hardlinking er å svare på noe annet for å slippe selve problemstillingen. Problemet er ikke hvilken eksakt folder som tar mye plass.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...