Gå til innhold

Avansert Overvåking


Ropel

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og sjølv om du faktisk blir fotografert så er det ikkje nødvendigvis ulovlig fotografering. Bileta kan sjølvsagt ikkje publiserast utan ditt samtykke, men sjølve fotograferinga er berre ulovlig dersom det er snakk om skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd som krenker en annens fred som det står i lova. I tillegg så er det enkelte andre unntak.

 

Så blir det då eit spørsmål rundt dei faktiske forhold, altså om du har blitt utsatt for krenkede fotografering eller ikkje.

Lenke til kommentar

For å kunne fotografere gjennom betong må det finnes en type "lys" (elektromagnetisk stråling) som kan passere gjennom betong. Denne elektromagnetiske strålingen må også ha en bølgelengde som er liten nok til å kunne avlese objektene bak veggen og dessuten korte nok til at det er mulig å plassere en sender/mottager for denne teknologien på naborommet eller i nabolaget.

 

Skikkelig langbølget radiostråling kan ha bølgelender på over en kilometer, og kan derfor ikke skjelne objekter som er særlig mindre enn dette. Dessuten må antennene være tilsvarende lange for å kunne sende og motta dise bølgelengdene. Bølgelengder på rundt 1 meter (300 MHz) kan i prinsippet skjelne et menneske som en svak skygge, men for å få en idé om hva dette mennesket gjør bak veggen trenger man enda kortere bølgelengder.

Hvis betongveggen er normaltykk, det vil si ca 15 cm, så må man antagelig ned i skikkelig kortbølget stråling som røntgen eller gammastråling for å kunne se gjennom veggen i det hele tatt. Men da vil det også være helsefarlig å oppholde seg i nærheten.

 

Det finnes kraftige røntgenapparat for å kunne gjennomlyse (ødelagte) bygningsdeler, for å kunne finne ut hva årsaken var hvis f.eks en bygning har kollapset. Men når dette utstyret brukes er det innestengt i et spesialkonstruert kammer, og selv med kjempekraftige røntgenkanoner klarer man kun å se relativt kort innover i stein eller betong.

 

Å bruke kraftige gammakilder til å observere noen bak en betongvegg vil være jevngodt med å drepe de i samme slengen.

 

En annen metode for å måle hva som kan befinne seg bak en vegg er å bruke sonar (samme teknologi som ekkolodd). Men da må man sende en lydpuls (et ping) som man måler ekkoet av. Seismiske undersøkelser (med detonasjoner av sprengladninger) ville nok også være lett hørbare for offeret.

 

Så i praksis så er det dessverre/heldigvis ingen mulighet for å filme noen bak en betongvegg. Avlytte de er selvsagt mulig, men ikke å registrere bevegelser.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mobiltelefon-signaler og Wifi-signaler har bølgelengder på ca 17 og 12 cm og de kan til en viss grad gå gjennom betong med lite armering. Det vil si at det skal være teknisk mulig å "se" detaljer ned mot 17 og 12 cm gjennom betongen. Problemet for overvåkeren er at vedkommende må ha leilighet på begge sidene av din sånn at din leilighet kan "gjennomlyses" for å finne skyggeendringer (deg). Det samme gjelder røntgen og gamma.

 

Forsvarsindustrien har lenge ønsket å kunne finne ut hvor mange som befinner seg inni en betongbygning bare ved å se på den. Siden det ikke har vært teknisk mulig så har de brukt andre metoder for å finne ut av det:

- Overvåke bygningen med kamera fra utsiden og telle antall personer som går inn og ut. Deriblant holde styr på ansikter og frakt av mat og vann inn og ut.

- Sende inn en spion som kan sjekke det ut manuelt

- Sende inn et mikrofly med kamera gjennom et vindu for å observere.

 

Med andre ord, vær rimelig trygg på at disse metodene hadde blitt avskaffet om forsvarsindustrien satt på betongpenetrerende kamera. Og når ikke de har det så har neppe naboen din klart å finne det opp heller.

 

Hvis naboen vil overvåke deg er det mye smartere av han å montere et kamera på utsiden av blokka som filmer inn vinduet ditt. Mikrofon er også mulig om naboen er interessert i å høre samtaler etc. Har naboen hatt tilgang til din leilighet kan det også tenkes at et spionkamera er plantet i leiligheta. Ikke for å fyre opp under paranoiaen. Jeg regner med naboen ikke har vært inne i din leilighet og at du bruker gardiner. I så fall har du ingenting å frykte.

Lenke til kommentar

Takk for svar,man er jo engstelig for hvor langt teknikken er kommet, men noe 3D bilde får jeg håpe at det ikke blir i min generasjon.........søkte på Wi-Vi og fant noe intresant...

 

https://www.google.no/#q=wi-vi

 

TIA

 

Men, hvor interessant er det for andre å se ca hvordan noe beveger seg inni leiligheten din?

Sansynligheten er større for at de ligger på hustakene i nærheten og tar bilder inn vinduet.

 

Plager sånne tanker deg i hverdagen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...