Gå til innhold

Dual boote Linux/Win8 på billig/liten laptop


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har begynt å studert informatikk og trenger derfor en laptop til å kjøre Linux. Jeg er helt fersk innen feltet, og har veldig lyst til å kjøpe en 11'' laptop for å slippe å drasse rundt på en svær maskin, i tillegg til noe begrenset økonomi. Derfor lurer jeg på om disse maskinene er for små/har for lave specs til å kunne dual boote windows 8 (eventuelt 7) og Linux? Eller om jeg blir nødt til å bare instalere Linux på maskinen (om det er mulig).

 

Foreløpig har jeg sett på Asus VivoBook s200, som har Intel Celeron 1007, 4GB RAM, 1600MHz 320GBharddisk, Intel HD Graphics. (Den har også touch funksjon vel og merke. Kan dette bli problematisk?), men er åpen for andre forslag om det finnes andre alternativer rundt 3000,- som jeg har satt av.

 

Takker på forhånd for svar!

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sant nok. Nå husker jeg hvorfor jeg avinstallerte det. Men jeg vil uansett anbefale Ubuntu. Den beste linux distroen jeg har prøvd.

 

Jeg tror det er mange som vil motsi deg der. Distroer er laget for ulikt bruk, og til ulikt kunnskapsnivå. Ubuntu er kanskje en av de enkleste distroene for nybegynnere. Der er den god. Men den er ikke blant de raskeste. Ubuntu kommer også med en masse ubrukelig ferdisinstallert drit. Dersom man ønsker å lære seg mer tweaking bør man kanskje gå for en annen distro.

 

Hva som passer trådstarter best er jeg ikke sikker på, siden det ikke er listet noen preferanser.

Lenke til kommentar

Jeg tror det er mange som vil motsi deg der. Distroer er laget for ulikt bruk, og til ulikt kunnskapsnivå. Ubuntu er kanskje en av de enkleste distroene for nybegynnere. Der er den god. Men den er ikke blant de raskeste. Ubuntu kommer også med en masse ubrukelig ferdisinstallert drit. Dersom man ønsker å lære seg mer tweaking bør man kanskje gå for en annen distro.

 

Hva som passer trådstarter best er jeg ikke sikker på, siden det ikke er listet noen preferanser.

Jeg er ikke akkurat pro med linux, så sikkert derfor jeg liker Ubuntu så godt. Mn jeg vil ikke si at jeg er nybegynner lengre. Nå for tiden driver jeg å leker med debian.

Lenke til kommentar

Expert kjører kampanje på en 15,6" maskin.

 

Tyngre men billigere, ellers omtrent tilsvarende.

 

1,4 kg vs 2,4 kg. 2590 kr + frakt vs 1999 kr (kan hentes lokalt)

Glemte å nevne at jeg ønsker helst en liten pc siden jeg er lat og vil helst slippe å dra med meg så mye som mulig frem og tilbake. :-)

 

 

Er ikke denne like bra, men billigere? http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=783705 (Acer Aspire V5-131 11,6" HD sort)

Så litt på denne, og vurderer denne istedet siden den var litt billigere enn den jeg hadde sett på tidligere (den jeg skrev om i første post).

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Greit du ønsker deg en liten pc, siden du er "lat".

Men, nå er det en gang slik at det å jobbe på en så liten skjerm er lite produktivt. Har du heller sett på noen 14" maskiner ? Tastaturene på disse maskinene pleier også å bli litt knotete.
Det er et mye bedre valg, og noe som jeg tror vil passe bedre hvis du driver med informatikk.

 

Her er en maskin, med god oppløsning, og Intel-Grafikk:

https://prisguiden.no/produkt/lenovo-thinkpad-l430-i5-3230m-intel-hd-193287

Men du nevner ikke noe budsjett. Hva kan du strekke deg til ?

Endret av SpecialForce
Lenke til kommentar

Hallo i luken selv. Trådstarter nevner ingen verdens ting om hvilken maskin vedkommende har valgt eller erfaringer rundt kjøpet. Da er det fint mulig at personen har funnet en annen løsning, eller muligens ventet med å kjøpe inn en maskin ?
Dessuten må man også ta høyde for at noen leser tråden på et senere tidspunkt, og kanskje finner noen av anbefalingene nyttige.

Riktignok er datamaskiner ferskvare, men 3 måneder er fortsatt innenfor. Nå er det riktignok storslipp på bærbare maskiner rundt denne tiden før julesesongen, men tiden vil vise om det ikke kommer noe mer gromt på markedet. Selv sitter jeg på gjerdet til DDR4-Minne kommer, og at PCI-basert lagring blir enda mer vanlig. Det skader heller ikke med at denne trenden med lav oppløsning går på dunken, og at man ser maskiner med mer voksen skjermoppløsning.
Med DDR4-Maskiner blir jo også DDR3-Maskiner sikkert en del rimeligere.

Lenke til kommentar

Påkrevet ? Nei, men det burde muligens være det...

 

Ønskelig ? Ja, så definitivt...

 

Det skjer nemlig at også andre er interessert i temaet, og dersom OP da ville ta seg bryet med å opplyse om kjøp og erfaringer, ville dette kunne være til nytte for mange av oss her ute (selv for de av oss som i tilfelle ville avlyse MS-delen av en sådan dualboot...).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var da voldsomt. Er det slik at det er påkrevet å svare hva man har kjøpt eller ikke?

Dette er et diskusjonsforum. Trådene i GNU/Linux er en begrenset ressurs av den enkle grunn av at GNU/Linux er en plattform med begrenset bruk i Norge, og ellers. Dermed er det flott om man bidrar og følger opp en tråd man har startet. Dette er for kontinuitetens skyld blant annet.

 

Tråden er heller ikke merket som "løst", noe som kan bidra til at andre som har interesse for å hjelpe trådstarter kan komme til å kaste bort tid som kan benyttes annerledes.

 

De som leser tråden i ettertid kan også finne opplysninger om en bestemt maskin sin kompatibilitet med GNU/Linux i ulike distroer, og eventuelle mangler.

Så nei. Det er ikke påkrevet å svare, men det gir verdi for andre. Anbefalingene gir også verdi både i retrospekt, for den som vil finne ut hvordan maskinen står opp mot andre, lignende maskiner fra samme tidsperiode og i nåtid som jeg har nevnt tidligere.

 

Kan ikke se at jeg har brukt noen formuleringer som kan oppfattes som voldsomme i mitt opprinnelige innlegg, men jeg håper du forstår motivasjonen min bak. Har du noen tilbakemeldinger til meg, så tar jeg de hjertelig i mot inni meldingsboksen, da det er utenfor dette emnets tema.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...