Gå til innhold

Fra i dag er det utrygt å piratkopiere i Norge


Anbefalte innlegg

Denne loven åpner for amerikanerne til å saksøke 14-åringer med Justin Bibeber låter som de har fått fra sine venninner.

 

En 14-åring som laster ned Simpons, som er gratis i USA.

 

Denne loven er brudd på demokratiet og personvernet.

 

Torrenttrafikk blir ansett som ulovlig uansett hva du laster ned i følge ISPene.

 

De virkelige piratene kommer seg unna alt dette, blir bare å gå utover mannen i gata.

 

Samme opplegget som med DLD som ikke ble innført i EUs "hovedstad" Tyskland.

 

AP & Høyre kan brenne. Bedre blir det jo ikke uansett til valget.

 

Hvorfor 14-åringer ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blir snakket mye om demokratibrudd etc her, men la meg stille et annet spørsmål: Hvilke NORSKE interesser blir ivaretatt ved denne loven? Hva er grunnen til at en slik lov har passert (sett fra Norsk side) Får vi egentlig noe som helst ut av dette? (for meg som ikke er så altfor velinformert kan dette hørtes ut som norske politikere som bukker under for amerikansk press...)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Denne loven har fått meg til å invistere $32/mnd i en seedbox, hvorfor kunne de ikke bare ha laget et skikkelig streamingalternativ med nytt innhold som jeg kunne plassert desse $32 i? Dette her er så ekstremt bakvendt på alle måter at det rett og slett er latterlig.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Hvorfor 14-åringer ?

Det er bare et eksempel. 14/15-åringene/gutterommet/osv.

 

Blir snakket mye om demokratibrudd etc her, men la meg stille et annet spørsmål: Hvilke NORSKE interesser blir ivaretatt ved denne loven? Hva er grunnen til at en slik lov har passert (sett fra Norsk side) Får vi egentlig noe som helst ut av dette? (for meg som ikke er så altfor velinformert kan dette hørtes ut som norske politikere som bukker under for amerikansk press...)

 

Nei, det er kun amerikanerne som får noe ut av dette. Tror ikke TONO står for presset akkurat :p

Lenke til kommentar

Hva er poenget med å bruke ressursser på å ta folk som laster ned, når norge i utgangspunktet henger etter i streamingtjenestene?

Hvorfor er det rett at vi i norge skal måtte vente mellom 1-2 år før et program som gikk i USA kommer ut på norsk tv?

Hvorfor kan de ikke tilby oss en oppgradert netflix som faktisk kan gi oss disse seriene/filmene som vi må laste ned for å få sett?

 

Det er nok ingen som har noe imot å betale 100-300kr i måneden for å få tilgang på alt dette "lovlig". Problemet er bare at det ikke finnes noe slikt alternativ for oss, dermed så er det jo en oppfordring til nedlasting.

 

Politikerne har jo ikke snøring på hva en pc er bygd opp av, eller hvordan den fungerer. Hvorfor skal de da kunne sette forbud mot oss som faktisk vet hva dette dreier seg om?

Hadde politikerne vært utdannet dataingeniør så kunne jeg ha forstått påstandene, men når de ikke har kompetanse i faget burde de ikke få lov å kunne sette forbud mot ting de egentlig ikke har snøring på.

 

Når det kommer til overvåking så synes jeg dette er helt borti natta. Det er et direkte brudd på personvernloven, og det at folk skal kunne sitte et annet sted å se hva du gjør er helt ufattelig. Privatlivet til enkelte kommer til å falle sammen om dette kommer gjennom. Ufattelig sier jeg bare.

Endret av NinjaChrister
  • Liker 9
Lenke til kommentar

Det er har du helt rett i, bransjen kan skape mengder av arbeidsplasser hvis de gjør dette riktig med nedlastning for en overkommelig pris.

Folk laster ikke ned ting bare fordi dem er gratis. Folk skulle gjerne ha betalt for serier hvis de hadde hatt streamingtilbud i Norge. På grunn av rettigheter er dette ikke mulig og da blir det lastet ned i stedet.

 

Salget av musikk økte med Spotify.

 

Tror ikke det blir skapt nye arbeidsplasser fordi det er noen få i Norge som slutter å laste ned.

 

U-land står for det meste av pirattrafikken og hvorfor? Et spill koster like mye som flere dagslønner.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
For at begjæringen skal tas til følge, må retten finne at hensynene som taler for utlevering veier tyngre enn hensynet til taushetsplikten. Ved vurderingen skal retten avveie hensynet til abonnenten mot rettighetshaverens interesse i å få tilgang til opplysningene, sett hen til krenkelsens grovhet, omfang og skadevirkninger.

 

http://lovdata.no/al...31-026-002.html

 

Lykke til med å dokumentere skadevirkningene av hvermannsens ulovlige fildeling.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Takk.

 

Dette er kanskje den verste delen (min utheving):

Retten kan etter begjæring fra en rettighetshaver pålegge tjenesteyter som tilbyr informasjonssamfunnstjeneste som nevnt i ehandelsloven § 1 andre ledd bokstav b, å hindre eller vanskeliggjøre tilgang til nettsted der det i stort omfang gjøres tilgjengelig materiale som åpenbart krenker opphavsrett eller andre rettigheter etter denne lov.

 

Med andre ord SENSUR. Staten kan nå lovlig tvinge ISP til å blokkere nettsider.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Selv ganske sikker på at dette ikke vil gi noen innvirkning på dagens samfunn når det kommer til piratkopiering.Mulig de vil gripe inn til større aktører som sitter med store prosentandeler av ulovlig deling her i Norge,men når det kommer til private personer som driver med piratkopiering like mye som naboen på 60 år med fire barn så har jeg mine tvil.Da har de nok en god del brev som må sendes ut til Norges befolkning.Mulig jeg strekker meg her, men vil tørre å påstå at iallefall 70% av Norge driver med piratkopiering på et eller annet nivå.Hm.. ble langt dette.Det jeg skulle fram til var vel igrunn det samme som AtW mener. Tviler på at dette vil ha noen innvirkning på hvordan det fungerer ang. piratkopiering når det kommer til det private markedet.

 

Jeg tror det er enda flere enn 70%. Det er rimelig vanlig å laste ned tv-serier. Det jeg tenker mest på er kreativ ungdom nå til dags. Jeg vokste opp med å kunne lære meg photoshop, 3d og masse annet kreativt bare ved hjelp av nettet. Jeg var allerede mer enn flink nok før jeg hele tatt startet studiene takket være at alt lå fritt på nettet.

 

Hadde jeg ikke kunnet laste ned så hadde jeg aldri havnet i faget jeg holder på med i det hele tatt. Man ser jo på kreative forum, designere og animatører helt ned i 14års alderen som bruker knalldyre programvare. Dette mener jeg ikke er feil, de får tidlig interesse for noe de ellers ville aldri holdt på med. Dette resulterer jo mest sannylig i at de ender opp med å jobbe med programmene som ender i kjøpt lisens.

 

Men gråe politikere fatter jo ikke dette, de bruker pcen til vg.no og ingenting annet :/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...