Gå til innhold

Canon EOS 1100D eller Canon EOS 600D


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du får Sandisk Extreme Pro 64G 16G med 95 MB/s til 300 kroner på forskjellige nettbutikker. Usikker på om kameraet klarer å utnytte denne hastigheten, men jo høyere hastighet du kjøper jo mindre sjanse er det at minnekortet blir noen flaskehals. Dersom du har en rask minneleser er det og en fordel med raskt minnekort, da det vil ta mye kortere tid å laste inn bildene på PC'en.

 

Edit: skrev feil størrelse...

Endret av robertaksland
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er dette et godt kjøp? Eller finnes det bedre kjøp i denne prisklassen?

Jeg ville ikke gått for dette, 600D er et bra kamera, men du bør kjøpe med 18-55 IS (II) som du får fra ca 4000. For en telezoom (75-300 ) gjelder det samme, stabilsiator (IS) er en stor fordel. Skal du ha en rimelig telezoom er det bedre å kjøpe Canons 55-250mm IS, eller 70-300 IS hvis du trenger mer tele (til en høyere pris).

 

https://prisguiden.no/produkt/canon-eos-600d-144568

https://prisguiden.no/kategorier/objektiv?categoryId=24&sort=price&order=asc&detailId%5B%5D=1296%281%29&detailId%5B%5D=1236%28200%7C400%29&detailId%5B%5D=469%281%29&manufacturerId%5B%5D=32&pg-q=&price_min=&price_max=

Lenke til kommentar

Ville gått for 600D. Kjøpte den for et par uker siden selv. Den er meget bra.

 

Kjøpte selv linse med stabilisator, men etter å ha tstet litt så tviler jeg på at stabilisatoren er så veldig viktig på en slik linse og ved "vanlig fotografeing".

 

Ville nok ha betalt litt ekstra for å få kamerahuset til EOS600D, men ikke noe ekstra for å fått en standard linse med stabilisator.

 

EOS550D er faktisk litt bedre å holde i enn EOS600D synes jeg (har begge) men EOS600D har vridbar skjerm og det synes jeg er en stor fordel ved opptak av video. (Hvis man for eksempel setter apparatet på stativ og man ønsker å følge med fra der man står.)

 

Hvis man sammenligner EOS1100D med de to øvrige så er det litt forskjell på hvordan "de ligger i hånden". Har lest at søkeren på EOS1100D er av litt dårliger kvalitet enn de to andre, men det har jeg egentlig ikke testet.

 

Synes det er vanskelig å komme på noe som er "feil" eller "dårlig" på EOS600D, med untak av at "grepet" er ennå bedre på EOS600D fordi det er litt "tynnere" som følge av at det ikke har vridbart speil. Det har jo heller ikke EOS1100D, men den er "glattere" og ligger ikke så godt i hånden som de to andre synes jeg.

 

Edit: Stabilisatoren har nok mer mening på en telezoom, men de har til gjengjelt en tendens til å bli forholdvis dyre.

 

Synes tilbudet fra Komplett må være et godt kjøp "slik som det er".

 

Når det gjelder eventuelt nye linser så ville jeg heller testet "nye kandidater" i stedet for å lagt så mye vekt på "tekniske data" ettersom forskjellen i optiske egenskaper er ganske godt synlig i den rimelige prisklassen.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Det står "18 - 55 mm - f/3.5-5.6 III Canon EF-S" på hjemmesiden til Komplett.no, er det versjon 3 så er objektivet ok nok, men er det versjon 1 eller 2 er bildekvaliteten relativ dårlig og ikke anbefalt og kjøpe/bruke.

 

Teleobjektiver er heller ikke noe og rope hurra for når det gjelder bildekvalitet, men det er greit nok hvis det er godt med lys.

Lenke til kommentar

 

Tusen takk for raske og gode svar:)

Er ikke lett å finne ut av hva jeg trenger. Er helt blank på systemkamera. Men ønsker å bruke det til både barnebilder og til actionfoto (motorsykkel). Synes forøvrig at bildene jeg får med powershot S100 er veldig bra, men ønsker mer zoom, skikkelig "burst-mode" som kan gi mer enn 8 bilder og mer detaljer i actionbilder.

 

Budsjett er begrenset og ca. 5000,- som tilbudet hos komplett.no koster er allerede dyrt nok føler jeg.

 

Vil den pakken funke til mine behov?

Lenke til kommentar

Takker. Har sjekket den eldste som jeg har for hånden akkurat nå. Der står det Canon INC - Made in Taiwan", så det er nok den første varianten.

 

Da lærte vi noe nytt om innkjøp av tilsynelatende identisk like standardlinser.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Forskjell ser du på navnet: Foran står det "EF-S 18-55 1/3.5-5.6", og så kan du se om det bare står "1/3.5-5.6", eller om det står "1/3.5-5.6 II", "... III", "... IS", "... USM", "... II USM", "... IS II" eller "... IS STM". Det finnes i alt åtte variasjoner. ;)

 

Variantene som heter "III", "IS", "IS II" eller "IS STM" er skarpere enn de andre, og de med "IS" har bildestabilisering.

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...