Jump to content

TBJ

Medlemmer
 • Content Count

  1152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

TBJ last won the day on December 12 2016

TBJ had the most liked content!

Community Reputation

73 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei, på ingen måte. Regner med at de er nøye beregnet akkurat hvor skal være.😀 Spørsmålet er (var) om plasseringen må være bestemt, siden jeg kun leser om 2, 4 eller 6 høytalere og veeeldig mye om hvordan beregne helt nøyaktig hvor de skal plasseres. Det får man med Dolby Digital også, selv om man bytter om front- og bakhøytalerne før kalibrering... Men her er det mye større konsekvenser ved feil (det er det som er essensen i spørsmålet mitt). Med kalibrering i dette tilfellet, mener jeg den prosessen hvor mikrofonen lytter og beregner. Tilbake til Atoms: Greit nok at noen steder er mer optimalt enn andre steder, men jeg ville bare ha det bekreftet at anlegget(selv i en hjemmekino) beregner selv hvor de er (uansett plassering) og sender ut korrekt lyd ut fra det. Altså virkelig objektbasert, ulikt de andre kanalene. Har lest meg opp nok nå til at jeg er beroliget og ja; Selv på hjemmekinoanlegg (med betydelig mindre CPU -kraft enn kinoer har) er lyden objektbasert. I midlertid irriterer det meg stort at Dolby kun viser eksempler på optimal plassering i en perfekt stue hvor sofaen er "langt" ut fra veggen. 80% (*) av normale husstander har ikke det. Hva om oss? * 80%: Tallet er bare gjetting...
 2. Har lest det. Det jeg lurer på er om Dolby Atmos for hjemmekinoanlegg krever at man plasserer takhøyttalere på bestemte steder, eller om man - som på kinovarianten - kan plassere høyttalerne omtrent hvor man vil?
 3. Har i dag 5.1 i stua og vil oppgradere med to nye høytalere for Dolby Atmos. Som de fleste stuer, er min sofa dessverre helt inntil veggen og surround-høytalene festet på veggen ca 50 cm over hodehøyde. (og det må jeg leve med). Jeg skal nå kjøpe to nye høytalere jeg skal feste i taket (ikke ute i selve taket, men blir nok ytterst på hver side - se sort ring i bilde 1) I alle eksempler på oppsett jeg har sett, så festes de laang fremme (nesten over TVen) eller over sitteposisjon. Jeg har lyst å feste mine ca. midt på (som vist på bilde), for jeg føler egentlig at det blir "tull" å ha de over lytteposisjon, da der er jo allerede surround-høytalerne (i alle fall nesten...) Det jeg lurer på er om Dolby Atmos for hjemmekinoanlegg krever at man plasserer takhøyttalere på bestemte steder, eller om man - som på kinovarianten - kan plassere høyttalerne omtrent hvor man vil?
 4. Ser for meg at jeg kjøper Ubiquiti Edgerouter 5-Port PoE https://www.komplett.no/product/867933/datautstyr/nettverk/routere/ubiquiti-edgerouter-5-port-poe Håper den er stabil
 5. Takk for svar ? Jeg har en Asus RT-AC66U i dag som uansett hva jeg gjør, gir max 150/150. Vil helst ikke ha Asus, da jeg har erfaring med at disse må restartes innemellom pga problemer. Jeg har hatt flere Asus routere og opplevd det samme med alle. WiFi er som nevnt 100% uinteressant her.
 6. Hei Må kjøpe ny router pga fått høyere hastighet her i huset. Har nå 500/500, så jeg trenger en router som klarer det, og i tillegg er stabil. Jeg har TP-Link Deco M5 Mesh som jeg bruker til WiFi, så routeren trenger ikke det. Hvilken ville dere anbefalt som er "mest stabil" og klarer høye hastigheter?
 7. Beklager hvis dette er tatt opp tidligere, men tråden er blitt så lang og jeg fant ikke noe om dette da jeg søkte... Min TV: Samsung 75'' QLED QE75Q9FNAT. Kjører Shiled gjennom Yamaha RX-V781 I Shiled (2019) finner jeg ikke display mode 3840x2160, , 10-bit Rec. 2020 med 50Hz (eller 60Hz). Kun med Rec. 709, men da blir det kun 8-bit og ingen HDR. Med Rec. 2020 og 4K finner jeg max 30Hz og med kun 30Hz synes jeg menyene i Shiled er treige. Finner heller ingen alternativer med 10-bit, men er kanskje naturlig...(?). Finner 8 og 12-bit, så da velger jeg 12-bit. Finnes ikke Rec. 2020, 4K med høyrere enn 30Hz i Shiled eller er det noen innstillinger jeg bommer på? (Kanskje det ikke finnes innhold i 4K, HDR og høyere enn 30Hz, eller det er noen tekniske begrensninger jeg ikke vet om..., så jeg må leve med treige Shiled menyer..?)
 8. Sitter igjen med funksjonabel fjernkontroll og masse bruktbart elektronikk inni TVen (bl.a power supply board). Hvis noe vil ha, så si fra innen "dritten" forsvinner på dynga. Jeg bor i Lier. "Dritten" var en Panasonic 65 3D Plasma TV TX-P65ST50Y (som jeg var veldig glad i)
 9. Stemmer det ? Da jeg tok på meg hodelykta for å begynne å skru ut skruene, så jeg hva som var feilen med TVen. Se vedlagte bilde. Seriøst. Jeg så ikke sprekkene uten hodelys. Jaja. Plutselig kostet VR'en til unga mer enn først planlagt (for jeg har hørt de har truffet den for ikke så lenge siden, så det er nok mest sannsynligvis slik den har sprekt) (får skylde på meg selv lot TVen stå langt fremme. Den skulle vært hengt opp på veggen, men så langt kom jeg aldr)
 10. joda.. Jeg må vel det. I servicemanualen står det: "Remove the Plasma panel section from the servicing stand and lay on a flat surface such as a table (covered by a soft cloth) with the Plasma panel surface facing downwar"
 11. Min gamle 65" Panasonic plasma-TV døde i går. Intet bilde. Kun en brumming i bakpanelet. Har ikke lyst å bruke mye penger på å sende den til reperasjon, så jeg tenkte jeg skulle sjanse på at feilen ligger i powerboard'et. Rett og slett bytte powerboard. Verd et forsøk. Et powerboard koster ikke all verden. Har lastet ned servicemanualen og er klar til å begynne, men så slo det meg.... I servicemanualen står det at bein og braketten skal først av, og da må den jo ligge. Kan plasma-TV ligge? (skal selvfølgelig legge den forsiktig på en madrass..)
 12. "Med Airplay 2 kan du strømme det meste av innhold fra iPhone, iPad og Mac rett til TV-en, også innhold med Dolby Vision-lyd" Dolby Vision-lyd?
×
×
 • Create New...