Gå til innhold

Spillpirater plaget av virtuelle pirater (Linux, Mac, Windows)


Anbefalte innlegg

Om dere ikke ser ironien og umoralen i at en utvikler stjeler et konsept ifra en annen utvikler og så syter og jamrer om piratkopiering så forstår ikke jeg.Forøvrig er nedlasting til eget bruk og skader sjelden utviklere.Piratkopiering er når én produsent kopierer en annen produsent og tar seg betalt for piratkopien. Dette skader som regel originalen.Det er Greenheart Games som er drittsekkene her. Jeg håper Kairosoft forbereder søksmål. Det vil de utvilsomt vinne.

 

jeg er helt enig med deg, har sett gjennom bilder og video av spillene etter at du gjorde meg oppmerksom på dette. her er det klart at de har stjel rubbel å bit, til å med navnet. det er helt utrolig at de kan være så frekke. en ting er sikkert piratkopiering er en nødvendighet selv om mange ikke liker det. spillebransjen er en lovløs wild west, og det kan bransjen ikke klandre noen andre enn seg selv for.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Spillet er i utgangspunktet DRM-fritt, så ingen trenger å cracke noe som helst. De valgte bare å slippe en avansert form for demo, som framsto som et fullt spill, men istedet for å gi beskjed om at demoen var over, så avsluttes den ved at man går konkurs pga piratkopiering. Det var i grunn en ganske så artig form for markedsføring spør du meg.

 

Jeg leste det, men alikevel bruker dere piratkopiering i overskriften. Det er ingen pirat versjon, det er utviklerne selv som står for utgivelsen av spillet med en modifikasjon. Om det er et eksperiment eller ei har ingen betydning.

Lenke til kommentar

Genuine version: 214 users

Cracked version: at least 3104 users

I think this indicates that the Pirates Bay has more people who are browsing for new torrents, then there are people visiting your site, especially since no one is torrenting anymore 24 hours after the event.

 

Så, ja. Masse gratis PR da, så de tjener nok bra på det her.

Endret av Ginecólogo Necrolamedor
Lenke til kommentar

Kom over dette spillet for en uke siden når jeg lette etter game dev story 2. Prøvde demoen og kjøpte full versjonen når det kom ut i går.

 

Personlig har jeg ikke noe imot at de bygger på game dev story. GDS er døds rått og jeg vil ha mer, men GDS2 er bare tilgjengelig på Japasnsk så får ikke mye ut av det. Detfor synnes jeg at når kirasoft har teaset med en engelsk versjon så lenge men ikke gjort noe er det bare fint noen andre plukket opp ballen og laget en spirituell oppfølger! :)

 

De forskjellen / forbedringen jeg har merket en så lenge er:

- Muligheten til å utforske ny teknologi

- Utvikling mot målrettetede aldersgrupper

- Mangle flere kategorier og mulighet for å mikse flere sammen - vampire-law-simulator

- Lage egne spillmotorer (type unreal , frostbite osv) basert på egen teknologi man selv har utviklet

- Få erfaring poeng med egen spillmotor og andre elementer som stoytelleing, gameplay osv. som etterhvert låser opp nye teknologier, så fokuserer man mye på rollespill låser man opp feks Character progression som man kan bruke i sin neste spill motor for å lage bedre spill.

- Legge vekt på forskjellige elementer i utviklingsprosessen ( Skal vi ha multiplay? Har jeg råd til fancy 3D eller holder det med 2D i bilspillet? )

- Prioritere hva som er verd å bruk tid på, grafikk, lvl design, dialog, gameplay og en hel del til.

- Dirigere hvem av de ansatte som skal gjøre hva.

- Lage spill for utgivere som man får royalties.

- GDT er vanskeligere en GDS

 

Lengre har jeg ikke kommet men tror det også skal være med expansion packs og del ekstra kult!

 

 

-

Endret av Kaptein...
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dette var ein artig idè, og eit smart PR-stunt. Eg har spelt ein god del Game Dev Story tidlegare, men følte heile tida at der var eit potensiale for å gjere ting større, og at spelet kunne ha vore betre om det var tilpassa PC. Game Dev Tycoon stadfestar dette. Eg lasta ned demoen i går, og kort tid etter kjøpte eg fullversjonen, for dette verkar svært bra. :)

 

Når det gjeld påstandane om at Greenheart er "piratar" fordi spelet liknar på Game Dev Story, synest eg dette er reint tøv. Har dei teke nokon "assets" (grafikk, musikk) frå GDS? Nei, so vidt eg kan sjå, har dei laga alt dei brukar av slikt sjølv. Har dei stole koden? Nei, dei har tilsynelatande utvikla sin eigen motor (som attpåtil køyrer på heilt andre plattformer). Har dei kopiert innhaldet i detalj, dvs. i praksis laga ei uautorisert konvertering av GDS til andre plattformer? Nei. Dei har teke grunnkonseptet, og vidareutvikla det. Dette er der lang tradisjon for i spelindustrien, og det er ein bra ting. Der er mange spel som er mykje meir identiske i konsept enn dei to spela det her er snakk om. T.d. er dei aller fleste turneringsslåstespel "kloner" av Street Fighter 2. Likevel ser eg ingen som klagar, so lenge utviklarane lagar sine eigne karakterar, bakgrunnar og motorar. Eller kva med sanntids strategispel opp igjennom tidene? Mykje likt der. Det samme gjeld skytespel, både dei moderne i 3d, og dei side- eller topp-skrollande frå før. Må eg fortsette?

 

Eg ser ikkje noko meir tjuveri i det Greenheart har gjort, enn dei tallause døma vi har frå spelhistoria på at utviklarar har lånt og vidareutvikla kvarandre sine idèar. Dei har åpenbart lagt ned svært mange timar med ærleg arbeid for å lage dette spelet, og resultatet er eit anna, og tilsynelatande betre, spel enn GDS.

 

Kay

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er altså Greenheart Games som driver PIRATVIRKSOMHET. Å støtte dem er ikke å støtte en god sak. Det er å støtte en dårlig sak. Vil du støtte noen, så kjøp Game Dev Story på iOS og Android. At noen andre har moddet og portet spillet deres til PC er irrelevant. Eier du Game Dev Story eier du Game Dev Tycoon. Det du har kjøpt er en lisens. Last derfor ned Game Dev Tycoon med god samvittighet.

Nei, du eier ikke Game Dev Tycoon dersom du har kjøpt Game Dev Story. Dersom du har kjøpt Game Dev Story eier du en lisens til Game Dev Tycoon. Dersom Game Dev Tycoon nå faktisk bare er en kopi, til en slik grad at det er ulovlig, så er det fortsatt ulovlig av deg å laste ned piratkopi av Game Dev Tycoon uavhengig av hvor mange ganger du måtte ha betalt for Game Dev Story.

 

Dersom du ikke ønsker å støtte en dårlig sak lar du være å støtte den. Du benytter deg ikke av det de tilbyr uten å betale for deg.

Lenke til kommentar

Da antar jeg du også bare spiller spill fra de du synes fortjener dine penger?

 

Ja.

 

Eller følger du samme prosedyre når du handler mat og klær?

 

Ja.

 

Kun dersom maten smaker godt gidder du betale for deg...

 

Ja.

 

Og om du får nok komplimenter for klærne stikker du innom og gir dem DINE penger?

 

Jeg bryr meg fint lite om hva andre synes om klærne mine.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Game Dev Story is a simulation video game developed and published by Kairosoft for the iOS and Android operating systems. It was released on October 9, 2010."Jepp, dette er nærmest en 1:1 ripoff av den lille japanske utvikleren Kairosoft sitt Game Dev Story spill.Hvis de ikke har fått tillatelse, hvilket jeg tviler sterkt på, så sliter de hardt.

 

Alltid noen som skal klage, dette er mer eller mindre en forbedret versjon av spillet på PC. Klag over Call of Duty i stedet, hvert eneste et av de spillene er en 1:1 av det forrige.

Lenke til kommentar

jeg er helt enig med deg, har sett gjennom bilder og video av spillene etter at du gjorde meg oppmerksom på dette. her er det klart at de har stjel rubbel å bit, til å med navnet.

Etter å ha sett gameplay av Game Dev Tycoon kan jeg konkludere med at det virkelig er en kopi. Ser ikke engang ut til at de tilføyer formelen noe nytt.

Jeg kan bare sterkt anbefale dere å prøve begge spillene selv før dere kommer med så bastante uttalelser. Jeg er redd dere tar feil.

Lenke til kommentar
Klag over Call of Duty i stedet, hvert eneste et av de spillene er en 1:1 av det forrige.
Nå skal det sies at 1, 2 og 3 var rimelig ulike hverandre, til tross for at alle tre omhandlet WWII.

 

Nevnte ikke spesifikt de spillene, jeg var fan av de som kom før WaW (Inkludert WaW), Alt etter MW2 har vært en ren kopi.

Lenke til kommentar

Dette opplegget falt jo pladask på sin egen urimelighet når det viser seg at de virkelige verstingene er de såkalte utviklerne selv som har kjørt en direkte rip-off. Trist.

Konseptet virket morsomt først men det var før man kikket litt nærmere etter. Etter det stinket det totalt. Greit nok at folk bruker hverandres idéer og lager nye produkter, men når man kjører et såpass klar rip-off og i tillegg forsøker å fremstille det som om det man gjøre er en bra ting og at det faktisk er "alle andre" som er de fæle her, ja da er man bare totalt drittsekk. Hadde gledet meg stort om disse drittsekkene ble saksøkt nedenom og hjem. Makan til fjols. Jeg holder meg hvertfall langt unna møkka deres selv om det skulle være gratis.

Neste gang man skal prøve å gjøre et poeng av at andre "stjeler" så kan det være lurt å ikke "stjele" selv mens man gjør det.

Lenke til kommentar

Argumentet om at piratkopiering gir god PR faller på sin egen urimelighet. Vil dette si at det beste var om absolutt alle piratkopierte? Det må jo gi fantastisk PR (dog en noe slank lommebok vil jeg tro?). I tilfeller hvor det er mulig å oppdrive demoer finnes det ingen unnskyldning for å ha lastet ned et piratkopiert eksemplar. Holdningen til flere forkjempere av piratkopiering er skremmende. Det er ikke det samme som å stjele at man skaffer seg det man vil uten lov?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...