Gå til innhold

Dette landet får verdens raskeste Internett


Anbefalte innlegg

For en 2G linje må det vel benyttes enten noe WDM-utstyr og 2*1G i begge ender, eller 10G i begge ender og shapes ned til 2G. Begge deler koster mye penger. Hadde vært interessant å sett hvordan de planlegger å løse dette, både teknisk og økonomisk.

 

Eller 4 GbE i begges sider som er en standard, men hvem sier de MÅ bruke en standard? De kan trafikk mellom modem og ISP trenger ikke vare ethernet trafikk, det kan være noe custom mumbo jumba da har funnet på selv. Og så og si alle fiberleverandører bruker WDM da de må det for å få en full-duplex connection.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ehh? 4GbE? Ethernet er 1, 10, 40 og 100G, ikke 4.

 

Men, om du vil kjøre noe annet enn ethernet, så er OC48 2,5G-ish.

 

Edit:

Standarder er fint, da du slipper å utvikle eget utstyr, da det er veldig dyrt.

Og nei, langt i fra alle fiberleverandører gjør WDM i Last-Mile. Du vet du kan blåse to fibertråder gjennom ett rør?

Endret av ZeRKoX
Lenke til kommentar
Ehh? 4GbE? Ethernet er 1, 10, 40 og 100G, ikke 4. Men, om du vil kjøre noe annet enn ethernet, så er OC48 2,5G-ish. Edit: Standarder er fint, da du slipper å utvikle eget utstyr, da det er veldig dyrt. Og nei, langt i fra alle fiberleverandører gjør WDM i Last-Mile. Du vet du kan blåse to fibertråder gjennom ett rør?

 

Ethernet standardene er 10M, 100M, 1G, 4G, 10G, 40G og 100G

 

Som sagt, custom mumbo jumbo jeg sa aldri at de måtte utvikle det selv.

 

De fleste i Norge gjør det iallefall, lyse legger vel en kabel og ISP'ene bruker WDM for full-duplex. Og ja jeg er fult klar over det men fiber er dyrt ser du.

 

Edit: Morsom liten sak jeg snublet over akkurat nå! http://www.tomshardware.com/news/IEEE-400-Gb-s-Ethernet-Study,21809.html

 

400 GbE snart å :D

Endret av Rudde93
Lenke til kommentar

Kan du gi meg 802.3 navnet på 4G ethernet? Eventuelt _noe_ dokumentasjon på at det finnes? Jeg har ihvertfall aldri hørt om 4G ethernet.

 

Lyse gjør det på noen av sentralene deres, men ikke alle. Og nei, fiber er ikke dyrt. Optikken i begge ender er som regel dyrere enn selve glasset. Kjøper du deg en fiberkabel, så er det ikke kabelen som koster, men innkapslingen (kevlaren og skit). Når du blåser fiber i rør, så driter du i det meste av innkapslingen, og da blir det plutselig forholdsvis billig.

 

EDIT:

Sånn btw, for å dokumentere at 4GbE ikke finnes, så er en liste over ethernetstandardene der:

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.3

Endret av ZeRKoX
Lenke til kommentar

Her er maks 20/1, og jeg får vel rundt 12/1 pga linjen. Koster rundt 400kr i mnd.

 

Synd Norge ikke har bygget fiber for mange år siden. Tenk dere hvor mye tid alle mennesker hadde spart på å sleppe å vente på trege nedlastninger, streams, dårlige videokonferanse streams etc. Håper FRP kommer til makten snart, så vi kan få fart i utbyggingen av fiber. Er så lei av inneffektiviteten her til lands. På tide å investere i fremtiden! Vinn vinn for alle!

Lenke til kommentar

Har 70/70 levert fra Broadnet (fiber fra Pronea) og betaler kr 349,-/mnd for det. Man bør ha en relativt kraftig bredbåndsruter for å sparke unna (min asa 5505 takler dette greit), men stiller meg tvilende for hvilke ruter/fw man kan benytte på denne Japanske linja. 2 gig/1 gig throughput med f.eks deep level inspection og logging? Jaja.

Må opp på noe ganske heftig dersom man i tillegg skal ha en del andre funksjoner på ruteren.

 

Etter min mening er linjer ala det jeg har blitt for billig. Internet backbonet til de fleste linjeleverandører er allerede kraftig overbooket. Sikkert minst 1/50 for de fleste. Det at folk forventer svært høy båndbredde til en slikk og ingenting vil nok tøyle dette enda lengre slik at man sitter igjen med en reel bandbredde på langt mindre enn det man tror man har.

Hva skjer når bestemor begynner å streame full HD via Internett til SmartTV'en?

Lenke til kommentar

 

Japanerne Sony tenker utvikling reklame.

 

edit: Hvem skal holde rede på alle de stykkevis nedgravde fiberrørene? Det norske kabeldirektoratet?

For det er jo ikke slik at alle grøfter graves mellom to naturlige kabeltermineringspunkter, er det vel?

Det jeg mener er at Telenor bør i større grad utvide fibertilgangen med langt høyere hastigheter og mye billigere priser.

 

Telenor styres av økonomer som må ha hjelp av sine ansatte når pcen hans ikke funker. Burde heller vært omvendt.

 

Telenor er bare en gjeng naut.

Lenke til kommentar

Hvis det er radioaktiv stråling du er redd for, så er faktisk Japan et bedre sted å bo enn Norge.

Hvis du ikke har noe greie på det, slutt i det minste å være en nyttig idiot for alskens konspirasjonsteoretikere ved å linke til nettsteder som kun er ute etter å skremme folk.

Les heller denne: http://www.aftenpost...st-7144726.html

 

Jeg klarer meg utmerket takk, og er ikke redd for å gå utendørs her jeg bor.

Men det er jo de som bor i Tokyo jeg refererer til i mitt innlegg. Det er ikke jeg som har laget siden jeg linket til, og jeg ser jo at materialet er subjektivt og ensidig, men din link er vel kanskje også litt ensidig ?

 

Eller tror du at Fukushima har hatt helt ubetydelige negative effekter ?

 

Det er vel ikke helt riktig :) ,eller ? http://en.wikipedia....uclear_disaster

...mange folk er jo livredde :

fukushima-protest.jpg

 

...det har kostet enorme summer,

over tusen milliarder kroner på ti år har jeg lest (subjektiv kilde!!). Og det har vært en del hemmelighetskremmerier rundt Tepco, hendelsene og utslippene. Og det fortsetter.

Men det er jo ikke sånn at jeg ser på dette som verdens undergang, kun en liten "hump i veien"

 

Hver dag postes det artikler i media som bruker frykt som virkemiddel. Også fra sannferdige kilder.

Hvordan foreslår du at folk skal sortere all informasjonen de mottar ?

Hvordan vet du hvordan jeg sorterer den informasjonen jeg velger å motta ?

Dette kan ikke mange svare korrekt på. Kanskje ikke noen ?

 

Men du klarte i det minste å presse inn adjektivet "idiot". Veldig bra ! Respekt ! :tease:

Du får ta og poste den objektive (?) linken din på en site i Japan,

kanskje du klarer å berolige noen japanere.

....ellers ha en fiiin dag :)

Lenke til kommentar

Syntes det er verdt å nevne at hvis artikkelen stemmer at de ruller ut til de 6 nærliggende prefekturene så er det LANGT mer en bare Tokyo som får. Dere kan jo droppe inn i Chiba på google maps og se litt på befolkningstettheten der. (Om alle kan få, er noe helt annet)

 

Det interesange er at man kan bo 15-20min unna Bergen sentrum idag og ikke en gang kunne få bredbånd.

Jeg er desverre en av dem, så jeg måtte bare blåse litt damp! :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syntes det er verdt å nevne at hvis artikkelen stemmer at de ruller ut til de 6 nærliggende prefekturene så er det LANGT mer en bare Tokyo som får. Dere kan jo droppe inn i Chiba på google maps og se litt på befolkningstettheten der. (Om alle kan få, er noe helt annet)Det interesange er at man kan bo 15-20min unna Bergen sentrum idag og ikke en gang kunne få bredbånd.Jeg er desverre en av dem, så jeg måtte bare blåse litt damp! :p

 

Bor også 25min unna sentrum (innover fjordene), her har vi dog kun 20/6, skal kunne klare å få 40/13, men dette er trådløst system :p

Lenke til kommentar

Staten må kreve legging av fiberkabel på kryss og tvers av landet. I tillegg må kabelen bli leiebasert slik som strømnett, mens nettleverandøren blir valgfri. Det er fremtidssikring. Dilldallet med TV-kabel, adsl, fiber og mobilt bredbånd om hverandre som eksisterer i dag må vekk. Det eneste som holder om 10-15 år er fiber.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men så er Tokyo et av verdens største byer, hvis ikke den aller største, med en stor befolkningstetthet :)Og ikke minst er Japan et høyteknologisk samfunn, selv doene er fulle av tech.Men at vi i Norge burde hatt bedre tilgang på fiber og bedre priser er det ingen tvil om, men det spørs om vi er villige til å betale det det koster for å få det til ;)

 

Savner doene i Japan. Doene i Norge tilbyr ingen kundeservice :(

Lenke til kommentar

Norge har ikke et selskap som ønsker å satse her. Telenor er for opptatt på å satse i India og andre land, selv om de har tapt som det suser på dette så langt.

 

I USA har de også hatt problemer med seige nettleverandører, og Google, som ikke har hatt noe særlig erfaring som leverandør av fiber, skal nå bygge ut fiber til hele USA der de starter i noen få utvalgte byer. Amerikanerne skal få 1000 Mbit/s til 400 kr per mnd.

 

Her i Norge er det fortsatt små leverandører som står for små tilbud der noen er helt ok. Telenor er største aktør med 70/70, men prisen på 900 kr per mnd. er ikke akkurat fristende. Det gjenspeiler også hvor liten konkurranse det er på fiber her tilands, når de kan ta slike priser mens de i Sverige selger 100 Mbit/s til 300 kr per. mnd. via Telenor selskapet Bredbandsbolaget.

 

Sutringen om at det er for dyrt og vanskelig å bygge her i Norge hører vi om all slags infrastruktur, men det står på viljen, ikke mulighetene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...