Jump to content

brutback

Medlemmer
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hvilke land da? Russland? Norge har som kjent sikkerhetspolitisk samarbeid med USA / vi er med i NATO. Vi er også veldig "amerikanisert" og har lite til felles med de andre nevnte regimene.
 2. Dette er jo veldig bra. Bremseskivene mine samler rust og trenger å få kjørt seg litt.
 3. Dette er nok det herremannen over Atlanternt vil. Det vil være en stor seier for han før valget. Som Norge sårt vet er at Kineserne hater å miste ansikt uavhengi av konsekvensene. Tror dermed ikke at Xi vil legge seg flat med det første - eller aldri. For å være helt ærlig er jeg glad for at noen "snakker Kina midt i tryne". De er vår tids Imperalister (sjekk hvordan de durer frem i Afrika) og det er på tide noen taler dem i mot (til tross for at det er Trump).
 4. Dette er veldig enkelt for en "vestlig bruker" som meg selv. Mister Huawei sin "vestlige profil" mister de meg som kunde. Punktum.
 5. Veldig fornøyd P30 Pro eier her. Rå telefon! Dog.....Uten Google sitt økosystem vil Huawei bli totalt ubrukelig for meg i hvert fall. Vil bli interessant å følge utviklingen videre i grunn, men vil råde mine foreldre som kjøpte seg Huawei mobiler på Elkjop for ca 1 mnd sine om å returnere dem. Er vel 50 dager retur der uten spørsmål.
 6. Nå var ei heller ikke Steam populær i oppstarten. Jeg er gammel nok til å ha vært med på migreringen av Counter Strike inn i Steam økosystemet. Det var mye bråk i starten.
 7. Konkurranse er alltid et gode for sluttbrukeren. Gaben har vært for grådig og de fleste store utgiverne har jo allerede lagd sin egen distribusjonsplattform...mye mulig som følge av dette.
 8. Innholdet til HBO er meget bra og jeg er fast abonnement men utover det kan man vel ikke si de vært konkuransedyktig NOEN GANG om man snakker teknikk. Det har hendt jeg faktisk har lastet ned illegale versjoner av GOT (selv om jeg som sagt også betaler) for at streamingskvaliteten, lyd og/eller teknikken ellers på ett så lavmål at piratene leverer bedre. Fantastisk. Utrulig at de ikke klarer å nærme seg Netflix eller Amazon Prime teknisk sett iom at de har drevet på såpass lenge. Kanskje de burde vurdere samarbeid med en profesjonell aktør?
 9. Nå ble riktignok en rekke Apple produkter forbudt i Kina tidligere i desember, men helt enig angående avlytting.
 10. Har en Mill Oil Premium og denne støtter etter det jeg forstår kun 2.4Ghz Wi-Fi. Kan det være det dere slet med? Jeg kjører både 2.4Gz og 5Ghz Wi-Fi hjemme og jeg fikk ikke kontakt med appen når ovn og telefon var på de forskjellige nettene naturlig nok.
 11. Selv om jeg er enig i filosofien om at Internett skal være fritt for sperrer/prioriteringer og at man når man først har ei linje skal kunne utnytte denne maksimalt mot hva man enn måtte ønske så er regnestykket på kostnadene her ofte mer komplisert enn man tror ved første øyekast. Innholdsleverandørene kan ligge flere transit AS'er borte. Dvs trafikken fra streaming serverne kan traversere flere ISP'er for å nå deg som sluttkunde (det er ingen ISP'er som peerer med alle andre ISP'er i verden direkte selv om man har enkelte knutepunkt). ISP'ene må selv betale transit AS'ene for denne trafikken da regelen ofte er at man skal være gjenbyrdige peers (balanse i til/fra trafikken mellom AS'ene). Denne summen kan være høy slik at de større ISP'ene gjerne vil at innholdsleverandører som f.eks Netflix stasjonerer streamingnoder inne i ISP'en sitt eget AS (det er jo vinn-vinn for alle parter i grunn ). Akkurat dette koster også penger. Telenor tilbød vel f.eks Netflix dette for en "billig" penge for en tid tilbake (de prøvde vel sågar å tvinge dem med å nedprioritere Netflix trafikken). "Problemet" er at sluttbrukerne sin linekapasitet har blitt kraftig oppskalert mens kostnadene har holdt seg i ro. Personlig mener jeg at vi som kunder må belage oss på å betale mer i fremtiden, men er ikke fremmen for tanken på at innholdsleverandørene også må være med å betale (indirekte vil vel dette si at det er vi som kunder som betaler til syvende og sist anyhow i form av dyrere tjenester).
 12. Problemet er nok at våre 50-100 Mbits linjer er for billige. Betaler vel selv 349,-/mnd for ei 70/70 linje (av meget god kvalitet - foreløpig). Prisen er alt for lav men hard konkuranse og villedende markedsføringer fra en del leverandører har presset prisen kraftig ned de seneste årene. Alle ISP'er har nok minst 1:50 i overprovisjonering. Dette fungerte vel greit før men i og med at streaming er i vinden og antagelig fremtiden for alt av TV/musikk/PC relatert innhold vil de være tvunget til å endre praksisen. Hvem skal betale for dette? Skal kundene (oss) betale hele regninga eller må de suksessfulle innholdsleverandørene faktisk være med å spleise på regninga? Er jo ikke slik at de ikke har råd til dette. Blir interessant å se hvordan dette utvikler seg.
 13. Man burde øke sperregrensen til 8-10%. Blir ikke demokrati når småpartiene vipper vektskåla. Man vet jo aldri hvilken politikk man ender opp med grunnet alle disse hestehandlene. Partier ender opp med å fokusere på kjernesakene og ofrer gjerne enkelte prinsippsaker som dette nok en gang er beviset på.
 14. Ehm, det var Høyre som fikk dette trumfet gjennom..... Det var den sittende regjeringa (med apekattene i spissen) som la fra forslaget men de fikk støtte fra Høyre som du sier.
 15. Har vært heldig å hatt Technet gjennom jobb og av den grunn kjører jeg Windows 8.1 nå. Hadde det ikke vært for det så hadde nok Win 7 Ultimate fortsatt kjørt på spill-riggen min. Greit nok at man kan si at Win 8 er mindre ressurskrevende, men drivere er jo blodårene i en rigg og her har jeg slitt/knota en del. Mener fortsatt at MS bomma toalt på Metro grensesnittet selv om denne i bunn og grunn kun er en forstørra start-meny etter min mening. Det verste er jo at de har videreført Metro til Windows Server 2012 (dersom man velger GUI). Lite gjennomtenkt.
×
×
 • Create New...