Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den enorme matteassistansetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg ser etter en kalkulator på internett som jeg har brukt mye før, problemet er at jeg ikke husker hva siden heter :hm: så kanskje noen av dere vet hvilken jeg mener...

 

Ordet "kalkulator" er vel ikke helt riktig, men det er altså en side der man kan skrive inn en oppgave, og så kommer opp fasiten, samt forskjellige forklaringer på å løse oppgaven du spør etter. Feks. så er det detaljert forklaring på hva 1+1 blir.

Bakgrunnen på siden er gul (tror jeg), og alt er på engelsk.

 

Trenger sårt å finne den igjen, er det noen som vet hvilken side jeg mener? :)

 

Kanskje det er denne du mener?

 

Edit: 3 timer for sen!

Endret av Virgo
Lenke til kommentar

Noen som vet noen god metode for å skrive formler inn i Open office. Har en hel del beregninger innen fluidmekanikk som jeg har gjort for hånd som jeg skal ha inn i dokumentet jeg skriver, men jeg sliter med å få satt det opp på noen pen måte. Prøvde Open office math, men skjønte det ikke helt. Trenger bare å få satt opp selve ligningene, utregningene har jeg tatt for hånd.

Lenke til kommentar

Formelredigeringa i OO Writer er den same som i OO Math, kanskje litt vanskeleg å finne ut av syntaksen til å byrje med. Er vel under Set inn-menyen ein stad du finn det. I engelsk Libre Office er det Insert --> Object --> Formula.

 

Merk at om du vil ha ei nummerert likning, trykk enter for å starte eit nytt avsnitt, skriv fn, trykk F3. Då får du opp likninga E=mc^2 med eit nummer. Dobbeltklikk på den likninga for å redigere den.

 

(Redigert: Eller dropp OOo og bytt til LaTeX, men om du er midt inne i skrivinga av eit dokumentet er det kanskje feil tidspunkt å prøve det, iallfall om du har ein frist.)

Endret av Torbjørn T.
Lenke til kommentar

Kan noen hjelpe meg med denne matteoppgaven? En sylinder har volumet = 93 cm3. Radien i grunnflaten er r = 2,3 cm. Regn ut høyden og finn ut arealet av overflaten.

 

Først finner du formelen for volum av en sylinder. Sett denne formelen lik volumet som er oppgitt, og sett inn 2,3 for r. Da sitter du igjen med en ukjent, og snur likningen slik at du løser for den ukjente (h).

 

Når du skal finne arealet av overflaten, så må du tenke deg sylinderet "brettet ut". Da får du et rektangel og to sirkler. Da finner du arealet av disse og legger de sammen.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Har et lite spm. ang. en oppgave jeg må løse til i morgen.

 

Den lyder som følger:

7 kubikkmeter massivt tømmer (fm3)har en fastmasseprosent på 38%. Hvor stort volum utgjør dette dersom det flises opp og gjøres klar for transport?

 

Er dette så lett som å finne 38% av 7 kubikkmeter eller er det en annen måte å gjøre det på? Har ikke boka tilgjengelig for øyeblikket og googling av et slikt spørsmål er ikke så enkelt.

Lenke til kommentar

Har en oppgave jeg har regnet ut med kommer fram til noe annet enn fasit. Lurer på om dette svaret kan være riktig og at det er det samme som fasit bare noen forkortelser.

Fasit: 1-2^(1-n)

Mitt svar: 1-0,5^(n+4)

 

Dette er en 2 ordens homogen differensiallikning, en løsning for a(n)

 

http://www.wolframalpha.com/input/?i=1-2%5E%281-n%29%3D1-0.5%5E%28n%2B4%29

 

Wolfram er kjekk å bruke for å sjekke om svar er ekvivalente. I dette tilfellet er de som du ser ikke det.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Har et lite spm. ang. en oppgave jeg må løse til i morgen.

 

Er dette så lett som å finne 38% av 7 kubikkmeter eller er det en annen måte å gjøre det på? Har ikke boka tilgjengelig for øyeblikket og googling av et slikt spørsmål er ikke så enkelt.

 

Ja, det er så lett. :thumbup:

 

Det er nok omvendt. Fastmasseprosenten av et stoff er det antall prosent en masse har i fast form i forhold til løsform. Så hvis et tømmer har 50% fastmasseprosent, og du har 10 m3 flis, så har det gått med 5 m3 tømmer.

 

Spesifikt for din oppgave så er det da: 7/0.38 = 18.4 m3

Lenke til kommentar

Har en liten oppgave som jeg lurer på hvordan jeg skal løse.

Den skal løses uten hjelpemidler:

 

 

8*(513+512)

<-Brøkstrek

 

512-511

 

 

Sjekket oppgaven i wolfram alpha, men fikk en forklaring med voldsomt mange "steps". Hvis det ikke er noen lettere måte å løse denne oppgaven på trenger dere ikke skrive hele forklaringen. Er da en vanlig oppgave i en yrkesfaglig praktisk mattebok så burde vel ikke være så veldig innviklet? :)

Endret av Hablaha
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...