Jump to content

Shopaholic

Medlemmer
 • Content Count

  517
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

118 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

4437 profile views
 1. Ville heller ha satset på Skandinavia enn å dra til utlandet. Har stadig inntrykk av at de utenlandske studentene ikke "henger med" på sykehuset.
 2. Ville tatt det opp med fastlegen - når man blander medisiner kan man lett sove som en stein i starten, til man ikke gjør det lenger. Så har man gjerne tatt en høy dose, som fører til at man utvikler toleranse
 3. Tromsø etterfyller aldri - de tar allerede i mot for mange studenter så om noen trekker seg tar de ikke inn flere heller. Har du fullført 1.år odontologi risikerer du å måtte vente 1-2 år på å komme inn på medisin 2.år. Har ikke hørt om noen i Tromsø som IKKE har måttet ventet i kø for å komme inn med 2 år,.
 4. Du kan prøve å ringe studiested og høre hvor stor bevegelse det er på ventelisten.
 5. Enig der. Tenkte også at snittet kom til å bli bra høyt pga bortfall av avgangseksamen. Gratulerer til alle som kom inn - mange magiske år i vente?
 6. Shopaholic

  Medisin

  Svaret er lett: nei. Det er ingen ordninger som gjør at man kan gå over fra tannlege til medisin. Det fantes slike ordninger før, men ikke nå lenger.
 7. Vet ikke så mye om UiO, men de utdanner meget flinke legestudenter. Har hørt de har en beryktet anatomi-eksamen☺️ Alle universitetene er nok likeverdig. Hørt mye fint om alle universiteter, utenom UiB
 8. Alle universitetene har jo økt studieplasser, ikke bare UiO.
 9. Vi har mye gruppeoppgaver og delemne-prøver. Folk er så motiverte, så jeg har personlig aldri hørt "jeg har god tid til eksamen" på mitt studie. Har erfaring med at folk er veldig dedikert.
 10. Jeg valgte Tromsø som førstevalg, og hadde snitt til å komme inn på alle universitetene i Norge. Jeg valgte det pga mengden praksis og teori. Bergen har mye teori, lite praksis. Vi får vært ute i distriktet - hvor vi får mye ansvar og får gjort MYE på de små sykehusene, så tromsø-studentene er veldig flinke etter endt studie. Har erfaring med at Bergen-studenter sliter noe etter endt utdanning - de kan mye teori, men ikke så gode i praksis. Trives utrolig godt i nord, og kunne ikke tenke meg et annet sted å studere. Vi har bestått/ikke-bestått, som er veldig greit. Vi har 1 eksamen pr studieår, utenom 4-året hvor vi har en før jul og en etter jul, 6 klasse har mange eksamener. 5-året, ingen eksamener.
 11. Upopulær mening: Vi som studerer i Norge er mye på hospitering på norske sykehus, legekontorer. Vi har egne moduler om norske lover, trygder osv. Vi har brukt datasystemene som brukes på sykehus/legekontorer i Norge. Vi bruker apparater som brukes i Norge, ikke gamle maskiner i Polen, Ungarn... Noen få av mange eksempler. Generelt har jeg opplevd i jobb på sykehus at det tar lenger tid å lære opp medisinstudenter fra utlandet enn medisinstudenter fra Norge - fordi vi jo er vant til datasystemer, prosedyrer osv. Klart vi som studerer i Norge blir prioritert for LIS.
×
×
 • Create New...