Gå til innhold

Kunshan P170E vs. stasjonær gamingpc


Anbefalte innlegg

Hei, sitter idag med en 3-4 år gammel pc. Blir ikke mye spilling men noe FPS spill. Klarer å kjøre BO2 og slik. Men kunne nok godt noe mer smoothe.

 

Jobber utenlands nå, og vurderer å kjøpe meg en pc for å dra frem og tilbake til Asia. Litt skeptisk til hvor mye bank en slik pc får med 1 flytur i måneden. Men jobbpcen overlever jo.

 

Vurderer derfor om jeg skal kjøpe meg en bærbar, slik at jeg kan bruke den både hjemme og når jeg er på jobb.

Så spørsmålet mitt blir, hva må jeg ut med for å få noe tilsvarende kraft i en stasjonær pc? Og min nåværende pc "henger" litt med i svingende enda. Hvor lenge kan jeg forvente at P170E'en skal være noen lunde up to date mtp spilling?

 

http://www.multicom.no/Kunshan-P170E-17e3-Full-HD-Matte-Intel-Core-i7-3630QMe-16GBe-120GB-SSD-500GB-harddiske-GeForce-GTX-680Me-HDMIe-USB3e0e-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c100560/p10620116

 

Det er forøvrig speccen jeg vurderer, siden den er på tilbud.

 

Og vis noen mener at jeg kanskje bør se på en annen bærbarpc, så er jeg åpen for forslag. Men synes muligheten og hvor enkelt det skal være å oppgradere kunshan'en er forlokkende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den har det beste grafikkortet som er å få i en bærbar pr. dags dato, og derfor også det som lengst vil holde seg i forhold til fremtidens spill. Også prisen er temmelig uslåelig i forhold til hva man får av ytelse.

 

Apropos det der med "enkel å oppgradere" ... det trenger ikke å være lettere med en Clevo (Multicom) enn andre laptoper. Riktignok er det forholdsvis enkelt dersom du vil bytte ut f.eks. prosessor og skjermkort med et av de alternativene som denne maskinen i dag kan utstyres med - men dersom vi snakker om fremtidig hardware, så er det helt umulig å forutsi. Men jeg tror du skal forberede deg på at det ikke går så lett. For eksempel så vil nok neste generasjon prosessorer fra Intel (Haswell), få en annen sokkel. Da er løpet kjørt.

 

Forøvrig; Det GTX 680M skjermkortet som sitter i denne, tilsvarer omtrent et GTX 580 stasjonært grafikkort i ytelse. Prosessoren bør også holde til det meste.

Det er kort sagt det beste kjøpet for topp ytelse i en bærbar. Vil du ha enda mer prosessorkraft, så velg heller den konfigurerbare modellen. Vil du ha enda mer spillstyrke, så finnes det 3 laptoper på markedet som kan kjøre 2 stk. (tandem) GTX 680M SLI - en fra Alienware, og to fra Clevo. En av de sistnevnte selges av Multicom; P370.

 

Jeg har selv en eldre Clevo-modell, som har vært med meg på reisefot i 3 og et halvt år nå. Ingen problemer overhodet, hverken elektronisk eller mekanisk.

 

Men jeg råder deg til å vurdere en 15-tommer hvis du skal reise mye med den. Har du prøvd å bruke en 17-tommer på fly? :)

Og vær oppmerksom på at operativtiden for batteriet i en slik maskin ikke er noe å skryte av.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

En gtx680m er en nedklokket versjon av gtx670.

 

Prismessig er nok det der en god datamaskin, for å komme opp i bedre ytelse så må du nok ut med ca 8000 for en stasjonær.(da får du en full gtx670 og en i5-3570.. men laptop-ytelse har økt sinnsykt de siste årene.

Lenke til kommentar

Trenger du en laptop, så er dette noe av det beste du får. Prisen er også helt OK. Merk at GTX680M tilsvarer GTX570, ikke GTX580 som personen over skrev.

 

Du kan få en vesentlig kraftigere maskin til en billigere penge hvis du velger stasjonær. Nå har også mITX-hovedkort blitt vanlige og like kraftige som "store" hovedkort, så du kan presse mer ytelse på mindre plass.

 

Ikke noe problem å f.eks sette et GTX680, I7-3770k og et kraftig hovedkort i en Bitfenix Prodigy. Den er heller ikke spesielt stor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Merk at GTX680M tilsvarer GTX570, ikke GTX580 som personen over skrev..

 

Notebookcheck.net - Mobile Graphics Cards - Benchmark list. Sett den boksen der det står "Show only notebook GPU's" til "Show desktop and notebook GPU's", sammenlign GTX 580, GTX 570 og GTX 680M. Se på tallene for alle 3dMark-testene. Spesiellt 3dMark Vantage GPU og 3dMark 11 GPU bør vektlegges, for å minimere innflytelsen stasjonær vs bærbar prosessor har. Det er herfra jeg har informasjonen min på dette punktet; jeg vet ikke om noen andre steder der stasjonære og bærbare skjermkort blir sammenlignet på en like grundig måte.

Jeg er klar over at 3DdMark ikke sier alt, men jeg kjenner heller ikke til noen andre lett tilgjengelige og utbredte testeprogrammer som gjør en bedre eller mer kurant sammenligning enn det 3dMark gjør. Da må man eventuellt sette seg ned å sammenligne spill for spill ... den sammenligningen kan man forresten selv gjøre med bærbarkortene via denne nettsiden; klikker man på navnene på de bærbare skjermkortene får man opp en ny side der fps-resultater for en rekke spill blir listet opp. Så er det bare å sette seg ned å sammenligne kort for kort ...

Jeg er også klar over at driver-versjoner og evt. urapportert overklokking kan spille inn på resultatene. Og så må man ta med i betraktningen at stasjonær minnebuss, og hovedkort/prosessor, som regel er kjappere enn bærbart utstyr.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Blir nok ikke brukt på fly, og på reise blir den nok stående mest i ro på leiligheten jeg har.

 

Så den får nok 1 flytur i måneden, og blir sikkert flyttet mellom kontoret og stuen en del når jeg er hjemme.

 

Men takker for svar, tror nok det blir en slik en, så på versjonen med 2 skjermkort i, men har ikke helt behov for det i føler jeg... Da kjøper jeg heller ny pc litt før istede for å legge så mye i pcen. (lå vel på 21 k)

Stasjonær hadde kun vært et alternaltiv vis jeg kjøpte en billig liten bærbar kun for surfing og film på jobb. Men med laptopen kan det bli spilling også, og siden jeg er på jobb halve året. blir det nok prioritert ja.

 

Noen som har erfaring med støyen på en slik laptop mtp å se film? Selv synes jeg dell jobb laptopen ble noe mer støyete etter en stund. Kjedelig å ha vifte og hardisk during i bakgrunnen på rolige sekvenser på film..

Lenke til kommentar

Jeg har ikke denne modellen selv, så kan ikke uttale meg så mye om støy. Det jeg ville si, er at du kan jo vurdere å handle en i utlandet, hvis du alikevel befinner deg der så mye. Clevo har forhandlere over hele verden - problemet er bare at de skifter merkevarenavn og modellnavn, nesten like mange/ofte som det finnes forhandlere - så de kan være vanskelig å oppspore. Det eneste som er sikkert, er at veldig få av dem har et Clevo-merke på seg ....

 

En viss oversikt kan du få her: Notebookreview.com - Clevo Guide v3.0 - FAQ and reseller info. Langt i fra en fullstendig oversikt, men noen av de mest kjente finner du her.

 

Europeisk oversikt over forhandlere finner du her: Notebookreview.com - Clevo resellers in the European Union.

 

Noen av disse leverer også internasjonalt, noen innenfor regioner/verdensdeler, de fleste kun lokalt.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Jeg sitter på en Kunshan X7200 som er 2,5 år gammel.

 

Støy er definitivt et issue med denne modellen. Stapper du high-end grafikkort og cpu i et bittelite chassis så må du naturlig nok ha kraftige og støyende vifter for å få ned temp'en.

 

Jeg byttet nettopp kjølepasta på min siden viftene i det siste har stått og ult på full spiker.. Det hjalp betraktelig! 20 grader kaldere med en gang :)

 

Så moralen er at kjøper du en slik bærbar så bør den ikke stå i åpne kontorlandskap.. du bør også være kapabel til å skifte kjølepasta og støvblåse den med jevne mellomrom. Det hjelper ikke å bare blåse støv når du åpner bakplata. Du må ihvertfall på X7200 demontere CPU for å få fjernet teppet med hybelkaniner mellom kjølekomponenter og vifte.

Endret av Illus
Lenke til kommentar

Min er en D900F med stasjonær-prosessor og det som den gang (3,5 år siden) var det raskeste skjermkortet, og jeg plages ikke av nevneverdig støy ved "vanlig" kontorbruk eller filmavspilling etc. Men viftene høres godt når mer krevende oppgaver skal gjøres. Dette er nok temmelig ulikt fra modell til modell, kan jeg tenke meg.

Fjerner innvendig støv og skitt med jevne mellomrom, men har ikke hatt behov for noe bytte av kjølepasta. Temperaturene er fremdeles fine både idle og under belastning.

Lenke til kommentar

X7200 har også desktop prosessor. Lagt ved bilder av hva jeg fant når jeg skrudde av cpu kjøleren.

 

Vil påstå Multicom har slurvet litt med pasta'en på min maskin. Jeg er også flink til å støvsuge/støvblåse med jevne mellomrom, men jeg har likevel ikke klart å forhindre et teppe av hybelkaniner mellom cpukjøler og vifte.

 

Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er noen som har kommet på den smarte ideen å lage avtagbare filter i alle åpninger og overganger på vifter/kjølere i bærbare. Så kan man bare trekke ut filteret og vaske dette ved jevne mellomrom. Det er jo dømt til å bli hybelkaninteppe på slike kjøleribber.

post-31667-0-48743900-1363348607_thumb.jpg

post-31667-0-55088900-1363348618_thumb.jpg

post-31667-0-84319800-1363348630_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...