Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Svart skjerm etter restart.


Anbefalte innlegg

Har problem med at etter å ha ha oppdatert til nyeste versjon av nærmest hvilket som helst program så blir det svart skjerm i innloggingsvinduet etter krevd oppstart. Har prøvd å gjennopprette til 6 forskjellige tidspunkt, men ingen virket. Har fortsatt svart skjerm og ingen eldre tidspunkter å gjennopprette til.

 

Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får du noe bilde ved oppstart?

Hva ble oppdatert? SKjermkortdriveren?

 

Det kan være at skjermkortet ditt er defekt, da vil typiske Aero effekter ikke fungerer, ved å starte opp ved å trykke F8 under oppstart( gjentatte ganger) så vil man få mulig til å starte i sikkerhetsmodus.

Lenke til kommentar

Okay, for å starte opp. Jeg har ikke Windows 8. Har ikke tatt å innstalert noen drivere på over to måneder heller. Nei, siste gang var det oppdatering av Avast antivirus, men også Windowsoppdateringer, java og drivere er noe systemet reagerer på.

 

I løpet av oppstarten går alt normalt til jeg kommer til innloggingsvinduet der jeg blir møtt av muspekeren oppå en svart skjerm. Når jeg restarter maskinen får jeg valget om sikkerhetsmodus, går inn i sikkerhetsmodus og gjennoppretter til et tidligere tidspunkt.

 

Desverre har ingen av de tidligere versjonene fungert og nå har jeg ingen flere sikkerhetskopier å gå tilbake til.

Lenke til kommentar

Blir bare et skudd i blinde, men er mulig at grafikkortet har fått noe rart for seg og satt på dual screen og at hovedskjermen har blitt skjerm nr2. Når du kjører dual screen blir skjerm nr2 svart ved loginskjermen, men ser akkurat ut som hovedskjermen før dette. Hvis du har en laptop så er det snarvei for å endre mellom 1 skjerm og forskjellige dual screen løsninger. Hvis det er en stasjonær maskin så kan dette desverre kun rettes ved å koble til en ekstra skjerm såvidt jeg vet. Dette kan ikke endres i safe mode siden driveren ikke er lastet.

 

Det er sjeldent at dette skjer, men det dukker opp noen nå og da som har fått dette problemet ut av det blå.

Lenke til kommentar

Jeg forstår at du ikke tror at det er skjermkortet, men du bør nesten huske at når du starter opp i sikkerhetsmodus så får du GUI'et i minimalisitisk utgave (mener det er 2d utgaven) , noe som belaster skjermkortet minimalt.

 

Det som selvsagt kan gjøres i sikkerhetsmodus er å fjerne den gamle skjermkortdriveren helt og sørge for at man har en oppdatert driver klar. Så kan man prøve å reinstallere denne etter en restart eller to.

Lenke til kommentar

Skal prøve på dette senere i dag! Hva hvis ikke dette fungerer da?

 

Siste alternativet jeg vil er å formatere maskinen. Selv om 99% av personlige saker og filer ligger på lagringsdiskene, så frykter jeg for at det blir tidskrevende og legge inn alle programmene og systemet på nytt siden nettverket ikke er av det raskeste slaget og ikke helt stabilt.

Endret av secondarykid
Lenke til kommentar

Du kan selvsagt prøve å kjøre en Live Linux cd (feks Ubuntu) og starte via den istedenfor hd'en, som regel har man da tilgang til litt programvare som kan hjelpe deg å se om skjermkortet er defekt eller ei (kan du feks kjøre et spill i Linux som er 3d er skjermkortet ok) og da blir det litt lettere å se om det er en programvarefeil etc.

Lenke til kommentar

Beklager for sen oppdatering.

 

Har nå prøvd følgende. Slettet windowsdriveren for skjermkortet. Catalyst greide jeg ikke å slette samt å innstalere på nytt, og etter en restart fungerer det fortsatt ikke. I tillegg greier ikke maskinen min å starte opp Ubuntu fra minnepenn.

 

Så nå begynner jeg å svette skikkelig.

Lenke til kommentar

Om du skal starte opp med minnepen kan det være du må plugge ut harddiskene.

Hvis ikke må denne usb enheten stå i når du går inn i bios og du må spesifisere at den skal bootes fra først.

 

Har prøvd alle tenkelige muligheter med unntak av å koble fra harddiskene/ ssder. Men samme hva vil ikke Ubuntu starte opp. Er ikke sikker på hvorfor.På min bærbare som jeg skriver på nå, fungerer Ubuntu på minnepenn perfekt uten noe styr.

Lenke til kommentar

TS nevner at han får svart login skjerm med muspeker. Tviler det har noe med skjermkort å gjøre.

 

 

TS;

Fungerer ctrl+alt+del?

Fungerer sticky keys? (hamre SHIFT-knappen, få opp sticky keys dialogvindu)

 

Mistenker at winlogon eller explorer shell som bukker under ved normal oppstart. Kan være alskens grunner til dette.

 

 

I sikkermodus;

Kjør msconfig, fjern hakene for programmer i oppstart-fanen.

Gå til tjenester-fanen, sorter etter produsent, fjern hakene for alle som ikke er Microsoft.

Test ut normal boot. Funker det, begynn å aktivere programmer og tjenester én etter én, evt tre etter tre avhengig om du har en masse som lastes inn.

 

Funker ikke dette, kjør sfc /scannow i sikkermodus og prøv igjen.

Lenke til kommentar
TS nevner at han får svart login skjerm med muspeker. Tviler det har noe med skjermkort å gjøre. TS; Fungerer ctrl+alt+del? Fungerer sticky keys? (hamre SHIFT-knappen, få opp sticky keys dialogvindu) Mistenker at winlogon eller explorer shell som bukker under ved normal oppstart. Kan være alskens grunner til dette. I sikkermodus; Kjør msconfig, fjern hakene for programmer i oppstart-fanen. Gå til tjenester-fanen, sorter etter produsent, fjern hakene for alle som ikke er Microsoft. Test ut normal boot. Funker det, begynn å aktivere programmer og tjenester én etter én, evt tre etter tre avhengig om du har en masse som lastes inn. Funker ikke dette, kjør sfc /scannow i sikkermodus og prøv igjen.

 

Beklager virkelig hvis det har tatt lang tid, har vært litt opptatt i det siste. Gikk gjennom og fikk et lite gjennombrudd på siste punktent med alle de nødvendige programmene huket av. Kom inn i systemet under normal boot. Siden jeg har en mengde med programmer å reaktivere, huket jeg opp avast, comodo og spybot under oppstart (tre og tre) og restartet maskinen maskinen bare for å returnere til start igjen.

 

Kan det være noe med ett av disse tre programmene systemet reagerer på? Avast er det siste programmet som ble oppdatert før jeg fikk problemer. Hvis du kan hjelpe meg videre så blir jeg glad. Er usikker på hvor jeg går herfra.

Lenke til kommentar

Flott at du fikk fremgang i hvert fall.

 

 

Det virker som du har innsnevret problemet ned til tre programmer. Da prøver du bare på nytt samme opplegg. Altså fjern hakene for disse tre i msconfig, aktivér én, reboot, osv. Når du finner programmet som hindrer oppstart, avinstallér det i sikkermodus. Hvis du må i normalmodus for å avinstallere, deaktiver oppstarten til programmet først.

 

Hva som er grunnen til at programmet forårsaker stopp i oppstart er vanskelig å si. Når du har endelig funnet ut hvilke av de som forårsaker dette, kan du google for å se om andre har hatt samme problem og evt se om de fant en løsning bortsett fra å fjerne programmet.

Eksempelvis " **** windows logon black screen cursor". Stjerne erstattes med programnavnet.

 

Hvis du ikke finner ut noe, må du sannsynligvis erstatte programmet med et annet alternativ.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...