Gå til innhold

System eller kompakt?


Anbefalte innlegg

Kan også nevne at jeg har familie med unger, og når de skal på tur eller i besøk, så er det ofte bagger og vesker i hytt og pine. En ekstra veske for speilrefleks er nok mer stress enn det er verdt.

 

Helt riktig, det blir fort mye(!) å holde styr på og da må foto være noe som er enkelt og lett.

Jeg burde nok helt klart hatt 2 kamera, til ulike formål som jeg også ser at mange av dere proffe her har.

 

Utfordringen min er imidlertid å lande på et kamera som kan funke ok i "alle" anledninger så får jeg på et senere tidspunkt evt. oppgrader eller utvide med et til kamera. Et fullverdig speilrefleks er derfor ikke aktuelt.

 

Jeg ser imidlertid at mange(!)/de fleste anbefaler RX-100 og det er muligens det jeg bør kjøpe. Jeg har vært å testet dette men fikk ikke noe godt inntrykk av blitzen, men mulig det er tilsvarende i alle slike kamera. Jeg har sett litt på eks. G15 eller G1X fra Cannon, men det er det svært få som nevner...? X10 eller X20 fra Fuji er muligens også et alternativ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle innebygde blitser er kleine; for å få noe fres på det så må du bruke ekstern blits. hvis det er viktig, så er ikke RX100 det beste valget.

 

Da er modeller som Canon G1X, Canon G15, Fuji X10/X20 eller Panasonic LX7 bedre alternativer; de har blitssko for ekstern blits.

 

Jeg har kun brukt Fuji X10 av disse selv, og synes det var et morsomt og trivelig kamera. Det er ikke like god i dårlig lys som RX100, og AF er nok også litt tregere. Men det gjelder også de andre alternativene jeg har nevnt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alle innebygde blitser er kleine; for å få noe fres på det så må du bruke ekstern blits. hvis det er viktig, så er ikke RX100 det beste valget.

Enig, manglende blitssko er en svakhet på RX100 i fohold til en del av konkurrentene. RX100 takler ganske lite lys OK på vidvinkel hvor stor blender og høy Iso kan redde mange bilder, men på full tele blir det lett for lite lys.

 

Så Fuji skrøt veldig av den nye sensoren i X20 og siden du har kamera kan det være verdt å vente på noen tester av X20 før du bestemmer deg (det kan jo være riktig). Ellers har Olympus også et kamera i denne klassen (ZX2) som ligner en del på Canon G15.

Endret av se#
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den innebygde blitsen til RX100 er helt okey. Jeg satt en 1/2 CTO gel på den og rett den mot taket i jula, fikk til helt greie familiebilder.

Jeg bruker også ekstern blits på RX100(off-camera med kabel).

 

Foretrekker RX100 framfor G1X, men sistnevnte er best på vinteren med hansker.

 

Stikk innom elkjøp, kjøp RX100 og prøv den i en uke eller fire. Lever den inn hvis du ikke er fornøyd

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...