Gå til innhold

Korleis fungerer dette lyskrysset?


Zeph

Anbefalte innlegg

I dette lyskrysset er det så vidt eg kan sjå grønt for fotgjengarar og bilistar samtidig. Dei påstår at dette var normalt, men korleis fungerer det i praksis? Eg har ikkje sett det før.

Eg er vane med at grønt lys for bil betyr raudt for fotgjengarar og omvendt, men det ser ikkje sånn ut.

 

Bilistar som kjem frå nord på oversiktsbileta har grønt lys samtidig som det er grønt for fotgjengarar på avkjørselen til høgre.

 

Fekk svar frå Vegvesenet, utan at eg forsto så veldig mykje meir av det.

Signalanlegget er programmert slik du beskriver det, og er en helt vanlig måte å programmere lyskryss på. Bruk av runde signaler (ikke pil) gjør det mulig å avvikle høyresving og fotgjengere samtidig.

Det er viktig at både bilister og myke trafikanter er klar over det.

Kva meiner dei med å avvikle høgresving? Skal ein sjå på fotgjengarlyset og vite at dersom det er grønt så har du ikkje lov å kjøre til høgre? I så fall må eg friske opp trafikkkunnskapane mine.

post-20187-0-97348100-1354613202_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et trafikklys har ikke både pil og runding. Vegvesenet velger det de mener er mest hensiktsmessig. Her har de valgt å ha rundinger, kanskje på grunn av lite trafikk som skal til høyre, eller få fotgjengere.

 

EDIT: Nei, du skal ikke se på fotgjengerlyset for å avgjøre om du har lov til å kjøre, men du skal se om det er fotgjengere som krysser veien. Hvis det er noen har du vikeplikt for dem.

Endret av HansiBanzi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

EDIT: Nei, du skal ikke se på fotgjengerlyset for å avgjøre om du har lov til å kjøre, men du skal se om det er fotgjengere som krysser veien. Hvis det er noen har du vikeplikt for dem.

Så du har alltid lov å kjøre, men må vike når du ser fotgjengarar?

 

Eg ser alltid etter fotgjengarar når eg fant ut at det kunne vere grønt samtidig. Du ser det veldig godt når det er grønt, så det er for så vidt greit det, men på mørke vinterkveldar må ein følgje med.

Lenke til kommentar

Dette er et fenomen man finner i majoriteten av lyskryss etter min erfaring. Da jeg kjørte opp i Bodø, var det veldig mye terping på om man sjekket om det var grønn/rød mann ol. etter at man hadde kjørt, og å sjekke krysset i forkant selvfølgelig. Nesten alle lyskryss i f.eks Trondheim (forutenom midtbyen) fungerer på den måten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...