Gå til innhold

Rune Øygard, hva har egentlig skjedd?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Jeg synes at så lenge man deltar frivillig så bør man automatisk bli frikjent. Dommer burde vært forbeholdt voldtekt og overgrep, ikke frivillig sex uansett alder og aldersforskjell.

Lenke til kommentar

Så lenge jeg som er voksen overtaler et barn på 5 til å ha sex med meg så er det greit?

 

Fordi barn på 5 år har evne til å forstå konsekvensen av sine valg og vet hva det innebærer? Barn på 5 år har evne til å tenke logisk og er selvstendig nok til ikke å bli påvirket av voksnes autoritet?

 

Du vil finne at du er på kollisjonskurs med 99% av samfunnet i denne saken. Du er rett frem radikal.

 

Vi kan se til syke samfunn der primitive religioner får regjere hvordan det går når barn behandles som voksne. Der kan barn giftes bort, fengsles og henrettes akkurat som voksne. Det er en grov feil å tro at barn kan behandles likt som voksne.

 

Du beviser at du ikke har barn selv og jeg håper du aldri får det med de holdningene der.

Endret av Abigor
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

For det første så mener jeg at en jente på 14-16 år har hørt om sex og er istand til å si ja eller nei til det. For det andre så vil en femåring også utforske seksualitet men da med gjevnaldrende. Er det frivillig så er det frivillig, uansett alder, rase, religion, politiske ståsted, farge på huset , værtype eller favorittbok.

Lenke til kommentar

Er det frivillig så er det frivillig, uansett alder, rase, religion, politiske ståsted, farge på huset , værtype eller favorittbok.

Hadde det vært så enkelt.

 

Det er en grunn til at svindlere straffes, selv om det er kundene selv om har blitt lurt. På samme måte her, så blir den voksne personen straffet for å ha utnyttet en annen person, som i tillegg er mindreårig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Mener fortsatt det har vært et rent kjøp og salg her.

 

Hun har sett muligheten til å skaffe seg ting, penger, klær, delta på reiser, møte spennende personer og akseptert det hun måtte betale for det.

 

Han har sett en vare til salgs og sett han hadde råd til å kjøpe det som var til salgs.

 

Dette er helt greit, og burde vært en sak mellom dem inntil han eventuelt hadde brukt fysisk tvang til å voldta henne.

 

Denne saken kaster bort rettens tid, mens jenter som overfallsvoldtas på tur hjem fra byen er glemt etter at man i beste fall har lest om det. Mange sier også det var jentas skyld siden hun gikk alene hjem og kanskje var beruset i tillegg.

 

Men når en jente selger sex til en villig kjøper og det har vært en ren handel, DA rykker hele apparatet inn og stakkars jente osv.

 

Vågåsaken undergraver alle voldtektssaker og de som trenger å bli trodd har en enda lengre vei takket være en lykkejeger som fant et rik nok fyr hun kunne utnytte.

Lenke til kommentar

En annan ting som burde bli nevnt (om det ikkje har blitt gjort alle reide) er den horrible mediedekninga. Kvifor skal akkurat Øygard bli stilt fram som det største monsteret i verda, riktig nok har han gjort alt galt, men kvifor skal bære han bli stilt fram; han er slett ikkje den einaste! Missforstå meg ikkje, eg synes det er flott at det mørke mennesket bak fasada kjem fram i lyset, MEN det er fleire personar som også burde bli stilt til veggs for "de tusen hjem". Krondømet er Frode Olsen. Alltid blitt sett på som en flott fyr av alle, og når han for eit år sidan får ein dom for seksuelt forhold med si niese er media tyst. Kvifor?! Mannen burde bli ribba for all status han har på akkurat samme måte som Øygard, jamvel vel Tv2 å holde kjeft som takk for godt kollegialt felleskap - skamme seg! Slike gutteklubb-tilstandar må vi få slutt på skal vi komme nokon veg, for det hjelper faktisk lite å diskutere Øygard om ikkje vi nevner alle dei andre.

Endret av Disippelen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tragiske greier... Såvidt jeg husker var det Øygard og kona som først rykket ut i media, for å gå til et offentlig motangrep mot jenta og knuse hennes troverdighet.

 

Den andre saken var både bedre og verre enn Øygardsaken. Bedre fordi den inngiftede onkelen innrømmet delvis straffeskyld overfor niesen, og verre fordi det dreide seg om et forhold med et incestuøst islett, som hun vanskelig kan bearbeide. Mye vil være ødelagt for ulike familiemedlemmer.

 

Rune Øygard derimot, nekter fremdeles å akseptere at han har noe som helst ansvar for kjæresteforholdet til skolejenta, endatil at det var et kjæresteforhold.

Strengt tatt burde det vært strengere straff for den inngiftede onkelen! Men han blir straffet på så mange andre måter enn ved fengsel.

Lenke til kommentar

Nei, hvorfor skulle de? Det er domstolenes oppgave, tross alt. De fleste sedelighetssaker er uinteressante for storpublikum, men når det er en anerkjent politiker som har vært fremhevet som et eksempel til etterfølgelse i landets største parti og er nær venn av statsministeren så er det litt annerledes. Og ikke minst: Øygard startet medieshowet selv.

 

For øvrig er det ikke voldtekt.

Endret av Herr Brun
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Hvem som "startet medieshowet" kan vel diskuteres. Hun har en historikk med falske anmeldelser hvor bl.a to tidligere lærere stod frem som ofre for de falske anmeldelsene. Familiehistorikken, bl.a hvorfor jentas mor mistet foreldreansvaret osv ble også dradd frem lenge før RØ gikk ut i media. Det står jo mer på lokale forum og media enn det gjør i osloavisene.

 

Saken er at om en jente vil, kan hun alltid komme med anklager og i saker med ung jente vs eldre mann vil de fleste ta den uskyldige jenta som ikke visste hva hun gjorde og ble sexskjendet av en pervers sexovergripende gærning som kastet seg over den uskyldige blomsten. Tror 99% av menn hadde kastet seg over enhver mulighet til å nyansere debatten litt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...