Gå til innhold

Den store SimCity-tråden! [Stabile servere][Fortsatt kraftig bugget]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som utviklerne selv har sagt (med fare for å fremstå som fanboy): Det er lettere å starte med en dyp simulering, og så øke arealet senere enn å starte med stort areal og senere øke dybden på simuleringen. De ønsket seg mer dybde, og den ble så kompleks at de måtte inngå kompromiss med størrelsen på byen. Om du slutter å tenke SimCity 4, så er det mer enn nok å gjøre på det kartet du har. Ellers klarer du selvsagt å fylle opp kartet rimelig kjapt. Man kan kjefte mye for at de slipper ut et spill før det i manges øyne er ferdig; og da tenker jeg hverken på serverproblemene eller bugs i spillet, men på funksjoner og muligheter som fantes i SimCity 4. Når de en gang valgte å starte fra bunnen av med ny spillmotor, tar det noe tid før de kommer opp på samme nivå av funksjonalitet. Igjen i deres egne ord: Det gamle SimCity var et prosjekt som pågikk over mange år, som startet med SimCity Classic(?) og sluttet med SimCity 4. Den underliggende mekanikken har vært av samme type gjennom hele serien, til nå. Samme hvor lite vi liker det, så må vi pent akseptere at den nye spillmotoren, når den nå er et faktum, må modnes. Og det kan ta tid, spesielt om vi skal tro det som er blitt sagt i det siste om EA og spilltesting/kvalitetssikring.

 

Når det er sagt, så ønsker jeg større kart velkommen en gang i fremtiden, når simuleringen er mer optimalisert, den jevne maskinvaren takler det (om den ikke gjør det allerede), og utviklerne får rettet en del fundamentale problemer ved nåværende simulering.

 

 

 

Sikker på du kjøpte SimCity, og ikke Cities XL? :p For det der kjenner jeg godt igjen fra sistnevnte.

 

Vet ikke helt hva du tenkte på med Cities XL henvisningen, men jeg er enig i resten av hva du skriver.

 

Jeg mente aldri at det er helt forferdelig at mapsene ikke er større, det virker nok bare sånn da jeg måtte fortsette å argumentere mot enkelt her som mener at når jeg har kjøpt et spill så har jeg ingen rett til å uttrykke hva jeg savner og hva jeg syntes er svakheter.

 

Når jeg uttrykte at jeg syntes det er kjedelig at alle maps er små, fikk jeg til svar at "Nei, sånn skal det være. Alle maps skal være små, det er sånn spiller skal være"

 

Jeg syntes at om Maxis har muligheten til å ekspandere mapene, så bør de gjøre det på noen av byene. Slik at man selv kan velge. Det er vel ikke så urimelig som enkelte her mener?

Lenke til kommentar

I tillegg til at vann er et tragisk problem så møtte jeg på et ny merkelig greie. Hadde en by det gikk bra med, hadde full søppeldekning fra min søppelplass. Så bestemte plutselig alle inbyggerne seg for at de skulle begynne å resirkulere på en gang (inflytelse fra nabobyen tror jeg da jeg ikke bygde noe da og ikke hadde college/universitet). Resiruklasjonstasjonen er svindyr og før jeg fikk råd til den hadde folk flyttet ut pga alt søppelet og befolkningen var nede i 80 tusen missfornøyde folk.

Lenke til kommentar

I tillegg til at vann er et tragisk problem så møtte jeg på et ny merkelig greie. Hadde en by det gikk bra med, hadde full søppeldekning fra min søppelplass. Så bestemte plutselig alle inbyggerne seg for at de skulle begynne å resirkulere på en gang (inflytelse fra nabobyen tror jeg da jeg ikke bygde noe da og ikke hadde college/universitet). Resiruklasjonstasjonen er svindyr og før jeg fikk råd til den hadde folk flyttet ut pga alt søppelet og befolkningen var nede i 80 tusen missfornøyde folk.

 

Et triks med vann: Kloakkrensestasjonen slipper ut enorme mengder rent vann. Plasser vanpumpen din rett ved siden av, så har du en evig vannkilde :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

TAKK! Har et enormt problem med vann akkurat nå, så dette skal prøves så snart jeg kommer meg forbi loading screen... :)

 

EDIT: Får opp "Kunne ikke laste inn byen nå. Vennligst prøv igjen." Prøver igjen, men får da bare en evig loading screen som aldri gir seg. Er på Europa Vest 5. Er det noen andre som får denne meldingen? Er ikke akkurat overrasket over at jeg har problemer, som de fleste andre, men det begynner å bli frustrerende nå.

Endret av Smål
Lenke til kommentar

Hva var spesialiteten din?

 

Malm+Kull smeltet om til metall og legeringer, ruger på rundt 15mill i banken, men har brukt et par mill på internasjonal flyplass nå

 

noen som vet hvordan jeg eksporterer malm, kull etc. via jernbane og båt ? Har bygd havn og tog , prøvd å bygge trade depot dett siden av togsporene, men de to valgene med båt og tog er grået ut, som i at det ikke eksporteres via dette..

 

Båthavnen og togstasjonen er ikke for frakt, for dette må du ha et stort handelsdepot med båt + tog shipping, du finner den under trade specialisation

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

Hehe, neivel? Man lager større map, kan lage alt man trenger på det mapet. Industri, butikker, bebyggelse, trading, osv... Hva trenger man naboen for da? Han har jo alt det han også... Fordi han kan. Ser du nå hvorfor større maps ville påvirket sammarbeidsystemet?

 

Om vi ser på det generelle fjaset folk snakker om, altså størrelse generelt. De kunne godt laget større maps, så lenge omfanget og balansen av det å være jævla pirkete med hvordan man bygger byen og utnyttelse av plass er det samme, men samtidig blir det jo dermed irrelevant om mapet er gedigent eller mellomstort, for hele greia er det samme. Spillet er laget for denne størrelsen byer, og om DLC'er som endrer dette renner inn etterhvert er muligens en sikker sak, for det er jo tross alt EA.

 

Jeg ser ikke helt denne tankegangen at hele spillsystemet nærmest kollapser hvis man har større område å boltre seg på. Forøvrig ser jeg heller ikke hvorfor man ikke kan legge opp til mer enn en måte å spille det på, valgfrihet. Hvorfor skal man tvinges til samarbeid mellom byer istedenfor å la det være opp til spilleren selv hvordan man ønsker å spille det på.

 

Det er helt greit at det er morsomt å samarbeide ved at man f.eks har 2-3 kompiser som har andre byer i regionene, så kan han ene fokusere på industri, levere kraft og f.eks vann. Rent personlig så har jeg vel 95% av tiden ikke mulighet til å spille med en rekke kompiser online, dermed blir det hovedsaklig på egenhånd der jeg selv må styre de forskjellige byene i samme region, noe som vel strengt tatt bare medfører at det jeg ønsker å gjøre på egenhånd i samme by må jeg heller fordele på 3 byer og bruke ekstra tid på å hoppe fra by til by.

 

Jeg savner det å kunne bygge nærmest overalt, bruke bulldoseren til å tilpasse terrenget

Lenke til kommentar

Er det noen andre som sliter med å få byene til å "snakke sammen" ?

Fullkjørt en by og tenkte jeg sku starte en ny by for å få et departement for sikkerthet osv samt større arbeidskraft til industribyen min. Tenkte forsåvidt at det var bare å kjøre på med hus og godsaker, strøm og andre godsaker skulle jeg få tak i fra industribyen min. Har handelsavtalene åpen men dem kjøper absolutt ingen strøm, ingen vann, ingen kloakktjenest eller noe. Det er ingen migrering av folk mellom byene og sikkerhetsdepartementet jeg fikk i nybyen min kan ikke taes i bruk i industribyen min, samt kan ikke bruke de 3 departementene jeg har fra industribyen.

 

Begynner å bli meget triste greier dette. Always online DRM, små kart og begrensede ressurser for å skape et behov for sammarbeid, også fungerer ikke sammarbeidet engang.

 

Og ja jeg har byene tett i sammen med vei og togforbindelse.

Endret av Ironmann
Lenke til kommentar

Hvorfor har simmene ingen respekt for utrykningskjøretøy?

 

Har en brannbil som står ved motorveien som har stått med lysene på i flere måneder uten å komme seg mer enn halveis ut av garasjen pga. tung trafikk. Merkelig at de ikke kjører til side for slike kjøretøy. Eventuelt at det går ann å bygge veier med egen fil for offentlige kjøretøy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...