Gå til innhold

[Løst] jeg har solgt et hovedkort - kjøper får ikke liv i det.


Anbefalte innlegg

jeg solgte et hovedkort med 4gb ram og en phennom 2 945be ( http://www.hardware.no/bruktmarked/annonse/26932 )

kjøper kontakter meg dagen etter å sier det er svi-merker og at jeg har solgt han et defekt hovedkort. jeg forklarte han at det grå på cpu-en var gammel kjølepasta han måtte vaskevekk med et middel som ikke etterlater seg et annet lag (som blårens) (når jeg overrakte hovedkortet på en parkeringsplass i moss)

han har begynt å kreve at jeg betaler frakt eller bilturen fra han til meg. for at han skal levere dette tilbake.

 

jeg er 100% sikker på at komponentene fungerte når jeg skrudde de ut. han har ikke sendt meg noen fotografiske bevis på at det finnes svimerker på kortet. og min referanse er bruktmarked bildet der jeg i allefall ikke kan se noe galt med kortet. etter bildet ble tatt ble kortet lagt i en antistatisk pose og satt på høykant på pulten min i vente på at noen ville ha det. det ble solgt for 650kr.

 

han har forklart meg at han har skrudd pc i mange år og har ikke glemt spacere eller kontakter, jeg forklarte også at han må resette biosen om han skal bruke det innebyggde skjermkortet. jeg hadde en litt dårlig følelse når han ikke gjenkjente gammel kjølepasta når han fikk kortet i hånda.

 

noen som kan hjelpe meg med hvordan jeg går frem videre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du planer om å handle mer med denne fyren i fremtiden? Er det en kompis av en kompis? 650,- for en som har skrudd pc i mange år er egentlig INGENTING! Egentlig så kan du ignorere typen helt. Han kan finne på å anmelde deg til politiet, men da går det ca en uke, så får du melding i posten om at du er anmeldt, og hva du er anmeldt for. I noen få tilfeller vil du bli innkalt til avhør. I enda færre tilfeller vil det føre til noen konsekvens for deg, med mindre politiet finner ut at du har flere lignende saker på deg. "Saken er henlagt etter bevisets stilling"

 

I mine øyne så ser det ut som at kjøper ikke har visst hva han har kjøpt for noe, og kanskje blitt litt skuffet over at ting ikke fungerte så bra som han hadde regnet med, og ønsker å legge skylden på deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

anmeldelser kommer ikke på rullebladet, kun om du blir dømt i retten. og det skal veldig mye til før det kommer så langt.

forbrukermyndighetene har lite de skulle ha sagt i en sånn sak som dette ihvertfall.

om utstyret er ødelagt, så er det nok kjøper som har vært uforsiktig og tatt knekken på det med litt statisk elektrisitet. men for 650,- skyld, så hadde jeg gjerne sendt en mail om at utstyret var defekt, og spurt pent om selger ville heve kjøpet. og om selger da hadde beholdt pengene, så hadde jeg lagt det sammen med det andre ee-avfallet mitt. case closed

Lenke til kommentar

han driver å snakker om svimerker. uten å dokumentere dette og i tillegg mase om heving + fraktkostnader. jeg mener dette er veldig urimelig da jeg leverte kortet 2-3 mil hjemmenifra for å møte hans krav om leveranse. jeg er ikke uvillig til å heve kjøpet. men han får stå for leveranse selv og at kortet er i den stand det fremstår på bruktmarked bildet.

Endret av kjeLL//
Lenke til kommentar

jeg får sette meg ned å skrive en utfyllende epost senere i dag.

jeg tenker å ta med det du sier.

- synd produktet ikke lever opp til dine forventinger, jeg er villig til å heve kjøpet om du påkoster frakt(siden du fikk det levert gratis), hvis kortet har merker / defekter som hadde vært synlig på bruktmarked bildet har du gjort dette selv og jeg er dermed uvillig til å betale deg tilbake. da dette faller under den kjøpsloven du vedla i en av dine eposter.

-Feilen ikke skyldes at du har behandlet varen feil, eller vanlig slitasje.-

 

ser det greit ut? er det noe mer jeg bør ta med?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...