Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Rettigheter ved delvis skakkjørt privatøkonomi?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Jeg har vært psykisk syk i en lengre periode, og på denne tiden har jeg mistet kontrollen over økonomien min, og jeg har endel fler inkassosaker enn jeg burde ha, men da jeg bare har 12000 utbetalt i måneden, og hvor 7000 går til husleie og telefon/internett 1000 går til studielån, 1000 går til kredittkort regning og resten må gå til mat, så jeg har ikke penger til å betale ting som medlemskap i treningsstudio, og slike regninger begynner å hope seg opp. Får jeg ikke orden på dette havner jeg på "luksusfellen"

 

Jeg snakket med NAV, men de sa jeg ikke hadde krav på noen for for støtte, og de anbefalte å omorganisere utgiftene min gjennom banken, men banken sa at jeg var for høy risiko til å la meg låne 15'000,-. Jeg spurte og banken om å likvidere BSUen min, men det sa de at ikke var mulig.

 

Så jeg er i en ond sirkel akkurat nå, hva kan jeg gjøre? Er det noen støtter jeg har krav på fra NAV, (er på arbeidsavklaringspenger). Anonym poster: 0ff64abc520310af1637a67e6f57ebaf

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har noen saftige diagnoser på papir kan du be om at saken stilles i bero fra inkasso-selskapets side. Dog jeg sier lykke til, de kan være utrolig vanskelige.

 

PS: Hvis det er prat om PTSD e.l. så kan du bare glemme det.

Hvorfor det? er ikke PTSD ille nok? Angst og depresjon så lammende at man vurderer å pisse i senga fordi det å forlate den er så utenkelig vanskelig :-/

 

Backflash og mareritt som gjør søvn til noe å frykte, og en paranoia som holder en på et nesten farlig høyt stressnivå, kan ikke se for meg at PTSD slik jeg lider av det ikke er alvorlig nok, da det er få psykiske sykdommer som er verre. Anonym poster: 0ff64abc520310af1637a67e6f57ebaf

Lenke til kommentar

De er bare vanskelige dersom man prøver å leke kjekkas.

 

Ta kontakt med dem og si som sant er at du er i en situasjon du ikke ser noen vei ut av, men at du gjerne ønsker å gjøre opp for deg og lurer på om de kan hjelpe til. De er for det første mennesker, og for det andre innser de at litt penger er bedre enn ingen penger. Du vil muligens kunne få til konsolideringer, midlertidig avbetalingsstopp eller endatil full gjeldsfrys for en periode - alt avhenger av hvordan du fremstår.

 

Dropp å blåse deg opp og prøve å kreve ting. Legg deg flat og vis at du er betalingsvillig - sett opp budsjett for deg selv og send til dem for å vise hva du tenker å gjøre for å få grep om situasjonen. Og hva du enn gjør: du trenger ikke mer lån! Gi beskjed til Brønnøysund at du ønsker å sette deg selv som "ikke kredittverdig" - da har du effektivt avskåret deg selv fra å påta deg ytterligere økonomiske forpliktelser du ikke vil klare å møte.

Lenke til kommentar

Du har ikke nødvendigvis noen rettigheter for at du har driti deg ut og tegnet abo på ting du ikke har råd til å betale. Dessverre. Men det er mye man kan gjøre, så fortvil ikke :).

 

Det du må starte med er å finne ut hvor mye du har i gjeld, hva du skylder, og hva du får i regninger hver måned. Har du mulighet til å lage en oversikt og skrive her i tråden? Det vil kunne hjelpe oss å hjelpe deg.

 

Har du løpende abo med bindingstid hos treningsstudio, få de frosset! De aller fleste store treningsstudiokjeder støtter denne muligheten.

 

Lånekassen er verdens triveligste å ha gjeld til. Siden du går på AAP har du lav nok inntekt til å kunne søke om sletting av renter, slik at gjelden ikke vokser. http://www.lanekassen.no/Hovedmeny/Tilbakebetaling/Sletting-av-renter/Inntekt

 

Så kan du etter dette søke om betalingsutsettelse, slik at du slipper å nedbetale studiegjelden din inntil 12 kvartal framover! MAO: Bruk denne tiden til å gjøre opp annen mer kortsiktig gjeld!

 

Siden du er på AAP har du også mulighet til å søke om og få bostøtte, har du gjort dette? Det kan utgjøre så mye som 3000,- i måneden. Hvor i norge bor du hen?

 

Alternativt kan du forsøke å finne et billigere sted å bo. Det burde være mulig, selv i dagens leiemarked.

 

MANGE ting du kan gjøre som gir deg selv tilfredstillelsen av å ordne opp i ting selv, istedenfor bare å få hjelp fra andre, da blir du aldri bedre :).

 

PS: Siden du er psykisk syk og går på AAP, hva med å prate med din psykolog/psykiater om denne problemstillingen?

Endret av Alastor
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Først og fremst: Dekk alle løpende forpliktelser etterhvert som de forfaller. Alternativet til dette er at du fortsetter å bygge gjeld, og det vil du ikke. Fersk gjeld kan inkassoselskapene håve inn mer gebyrer på enn gammel gjeld. Skaff betalingsutsettelse og rentefritak på studielånet - det vil du ha krav på ved sykdom og lav inntekt.

 

Kan du ikke dekke regningene etterhvert som de kommer har du allerede tapt. Se på hva som kommer inn og hva du kan leve uten av det.

 

Deretter ser du på gjeld. Skaff en gjeldsoversikt. Ring alle inkassobyråer du kjenner til og spør om de har noe på deg. Få dem til å maile deg spesifiserte oversikter over dette. Ring alle kreditorene dine.

 

Man har ikke krav på offentlige midler til det formål å dekke privat gjeld.

 

Hvis du er varig ute av stand til å betjene gjelden din kan det hende du fyller vilkårene for å få gjeldsordning. For mer om dette, kontakt namsmannen (politiet) i din kommune/ditt distrikt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...