Gå til innhold

Katten min vasker seg hele tiden


Anbefalte innlegg

Min katt ser ut til å lide av OCD spesifisert som vasketvang. Hun vasker seg 90 % av tiden hun er våken... de fleste ganger jeg betrakter henne, vasker hun seg, og gjør hun det ikke på fem minutter tar hun seg i det og begynner en vask. Faktisk vasker hun seg nå i skrivende stund! Det hender også hun våkner fra en rolig søvn og går rett på en ansiktsvask, før hun så fortsetter hvilen og sovner igjen.

 

Den overdrevne vaskingen har også et paradoks ved at katten ofte hopper til sengs uten å tørket seg etter dobesøket! Det hender hun subber baken nedi noen lynghauger for å få cleanet seg ordentlig, så kanskje vegrer den seg bare for å bevege 'vaskehansken' i den retningen...

 

Hennes avdøde mor var også en svært renslig katt, men hun hadde da grenser. Hva skyldes dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom det hadde vært midd eller lopper e.l. burde katten klø seg mye. Dersom det er skabb burde det mangle pels. Det eneste fantasien min kommer frem til av farlig ting er evt at katten er syk, og at dette skaper vond lukt (ikke nødvendigvis at mennesker kjenner det) og katten får økt behov for å vaske seg. Om dette er noe som faktisk KAN skje in real life, det vet jeg ikke. Evt om maten katten spiser kan gi huden en annen luft enn det katten selv foretrekker?

 

Har katten fått vaksinene den skal ha? har du vært hos dyrlegen med katten? Jeg ville kanskje tatt den med dit, bare for å sjekka at katten er frisk dersom det er over ett år siden du har vært der. Men tviler på att det er noen annet "galt" med katten enn at den bare er litt ekstra nøye på det. Pirkepus :thumbs: :thumbs:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser det ut som katten har det bra, så er nok alt fint. Katter er gjerne flinke til å vise det dersom noe ikke helt svarer til deres forventning :roll: Så du får sikkert høre/se det dersom noe ikke er som det skal. Kvinner liker jo lange varme bad, kanskje dette er katta sin versjon av "langt varmt bad" :fun:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvis det skjer ofte at avføring henger igjen i baken slik at katten må skrape det bort, kan det være at avføringen er for bløt. Hvis den ellers er frisk er det antakeligvis fôret som er feil.

Avføring som er tørr nok skal ikke klistre seg fast i rumpen, hvertfall ikke på korthårede katter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...