Gå til innhold

Problemer med innvandring


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror du alle elevene som går på innvandrerskoler har fantastisk gode norsklærere? Det er mange dårlige lærere og kombinert med dårlige elever så er ikke det en god kombinasjon.

 

Jeg forstår veldig godt at foreldre flytter for å slippe å sende barna sine til innvandrerskoler. Ikke bare er læringsmiljøet dårlig, men de vil ikke trives. Innvandre henger stort sett sammen og utelukker de få norske elevene. Jeg har også lagt merke til at mange etnisk norske elever fra innvandrerskoler hater muslimer.

 

Da er det lærerne og systemet det må gjøres noe med, og riktige skritt mot den retningen er ikke å ta barna ut av skolen!

 

Jeg skjønner også det du mener at innvandrere kan ha en tendens til å henge sammen med andre innvandrere, men dette er ofte pga foreldrene og samfunnet og mangel på integrering. Foreldrene må også bli flinkere til å inkludere sine barn i samfunnet, og jeg personlig synes det er STYGT når foreldre nekter å lære barna sine norsk pga det ene eller andre! Forøvrig så skjønner jeg ikke helt dette selv, da jeg gikk på en flerkulturell skole som jeg synes var veldig flinke på nettopp dette. Til og med jeg som hadde foreldre som krevde at jeg ikke skulle snakke norsk hjemme klarte å bli integrert i samfunnet på så måte at når jeg møter nye folk (fra alle land, til og med de fra samme land som meg) så må jeg som regel overbevise dem om at jeg ikke er biologisk norsk!

 

Det er mulig, men det riktige er ikke å ta barna ut av skolen!

Lenke til kommentar

Jeg tror du er ganske arrogant når det gjelder denne saken. Bare fordi jeg har opplevd det motsatte av det du mener så er jeg ett enkelttilfelle?? De aller fleste jeg gikk på skole med som faktisk var norsk gjorde det greit, rett og slett fordi vi hadde en fantastisk bra norsklærer.

Tror du alle elevene som går på innvandrerskoler har fantastisk gode norsklærere? Det er mange dårlige lærere og kombinert med dårlige elever så er ikke det en god kombinasjon.

 

Jeg forstår veldig godt at foreldre flytter for å slippe å sende barna sine til innvandrerskoler. Ikke bare er læringsmiljøet dårlig, men de vil ikke trives. Innvandre henger stort sett sammen og utelukker de få norske elevene. Jeg har også lagt merke til at mange etnisk norske elever fra innvandrerskoler hater muslimer.

 

Jeg kan ikke snakke for Oslo miljøet, men jeg vokste opp i en bydel av Trondheim med en god del innvandrere og jeg opplevde svært lite av hva du beskriver igjennom grunnskolen Camelon.

Endret av marinated
Lenke til kommentar

Der det var hvitt er det snart bare svart og mørkebrunt.

Med unntak av et par områder i Oslo er vel det bare nesten sant. Irakere etc. er ellers ikke mørkebrune.

 

Regnbuen ser vi ikke mye til, det er tross alt ganske få nasjoner som har stor utbredelse i Norge.

Ja, og de tre største er alle hvite (nordmenn, polakker og svensker), halvparten av de 16 største gruppene er europeiske, bare 5 av de 16 er muslimske. I tillegg kommer fillipinere, vietnamesere, chilenere og mange andre.

 

Somaliere, afghanere, irakere, kurdere er ganske godt representert. Multikulturen skal visst kun komme fra visse deler av verden.

De siste 10 årene har det åpenbart vært slik ja. Men iranere og irakere/kurdere kommer det nå bare noen få hundre i året av, og mange får avslag. Vi godkjenner for tiden flere asylsøknader fra Kina enn fra de to. Den største ikke-vestlige gruppen er ingen av dem, den er fra Eritrea. De er kristne (Jehovas Vitner i hovedsak.)

 

Hvem bryr seg om hver nyankommen i snitt koster et par hundre tusen i året og i snitt ikke begynner å gi tilbake før etter en drøss år.

Jeg bryr meg faktisk mest om hva andre generasjon koster jeg. Og der er tallene mye bedre.

 

Hvem bryr seg om disse pengene kunne gått til å redusere behandlingstiden for kreftrammede eller på annet vis hjelpe den opprinnelige befolkningen.

Hvordan ser du for deg at det skulle skje, hvis vi har mangel på sykepleiere? Om du har vært innom et sykehus eller sykehjem i det siste kan du ikke ha unngått å se hvor mange av de som jobber der er nettopp i sjatteringene "svart og mørkebrunt"....

 

Direkte konsekvenser av innvandring som selvsagt er skjult bak en vegg av olje og gass. Hvor mange fat olje må vi oppdage, produsere og levere for hver nyankommen innvandrer?

Si det, du som syns å ha regnet på det... :)

 

Hva skjer når brønnene er tørre i nordsjøen, innvandrerbefolkningen med deres avkom måles i millioner og budsjettunderskuddene gir seg til kjenne i form av kutt i velferdsordninger?

Ja, hva skjer når brønnene er tørre? Med eller uten en innvandrerbefolkning...

 

Tenker ingen på dette på Løvebakken?

Du får spørre dem. Jeg tviler på at de leser dette forumet så ofte...

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Vi får ingenting gjort likevel :)

 

Det er egentlig vi som får noe gjort i det daglige - og det er i det daglige at de små handlingene blir til små byggestener, som så kan danne ett stabilt fundament hvor vi begge kan stå trygt sammen, og bygge videre oppover.

Møt alle (uannsett hvor uvanlige de er) med nøytral vennelighet. 99 av 100 ganger vil du oppleve at disse gir bare positive signaler tilbake, og den ene som unnlot å gjøre det, kan du bare drite i - for du har flertallet på din side.

 

:)

 

Edit: Se her fant jeg ett greit eksempel på at det nytter i det små - det gjelder bare å få det med seg.

Det er folkene som er her, og kompisene som jeg har fått på veldig kort tid, lærerne, klassen, alt er flott her, forklarer Wario karakterene med.

Og blant medelevene sitter superlativene løst.

– Det er helt sykt. Det går ikke an å forklare. Han er virkelig noen å se opp til, sier en av hans medelever.

 

:)

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Når det kommer til svenskene og polakkene så blir ikke de her permanent i like stor grad som de fra den tredje verden, hvilket er et ganske stor poeng.

Siden svensker og polakker anslagsvis er like (lite) lønsomme som gjennomsnittsnordmannen, så er jeg ikke sikker på hvorfor det er noe poeng i det hele tatt. Hva gjør det om en svenske bosetter seg i landet her?

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan nesten garantere at det er en form for "gi faan" holdning som de har blitt matet med gjennom sin kultur. Er iallefall ingen grunnlag for at det skal være noe genetisk, så da kan det ikke være annet enn kulturelle holdninger.

 

Faktisk så er min erfaring at utlendinger blir mer presset av sine foreldre til å bli noe ''stort'' samfunnsmessig.

 

Dette kan forresten også ha motsatt effekt; altså at presset kan være så stort at de føler at det er for mye, og begynner å ''drite'' i det.

Lenke til kommentar

Ingenting, flere svensker er bare flott. Den innvandringen vi vil til livs er den fra midtøsten, Afrika og Asia, hvor de fleste blir statsborgere. Selv om andre generasjon gjør det bedre enn første, og tredje kanskje litt bedre igjen, kommer de aldri a'jour. Nettotap er de sett over ett.

Men der er vi uenige. Jeg tror faktisk de kommer ajour. Det avhenger selvsagt at nyinnvandringen fra konfliktområder ikke vokser dramatisk. Etterhvert vil hovedtyngden av innvandrerbefolkningen være av 3+ generasjonene, og det vil - forhåpentlig - skje før vi kommer til ditt "post peak" scenario, slik at vi ikke får ghettokriger.

 

Jeg tror ikke på dommedagsprofetiene, og de som gjør det kommer dit ikke sjelden ved å lage trender basert på topper i en utvikling som går i bølger, og projisere worst case eksempler på framtidige generasjoner.

 

Nå skylder jeg kanskje - siden du er en ny bruker her - å påpeke at jeg ikke er kulturrelativist. Jeg mener definitivt at det følger større utfordringer med noen kulturer, og dermed med integreringen og "lønnsomhetsutviklingen" av innvandrere fra disse. Men jeg tror på potensialet i alle folkegrupper.

 

Geir :)

 

Edit: Datt ut noen ord i en setning.

Endret av tom waits for alice
  • Liker 1
Lenke til kommentar

De vil bare ikke at innvandrere kommer her for så at de skal kunne kose seg med NAV penger istedet

Ingenting, flere svensker er bare flott. Den innvandringen vi vil til livs er den fra midtøsten, Afrika og Asia, hvor de fleste blir statsborgere. Selv om andre generasjon gjør det bedre enn første, og tredje kanskje litt bedre igjen, kommer de aldri a'jour. Nettotap er de sett over ett. Derfor må det stanses. Og det ser Ola Nordmann når hans egne rettigheter strupes. Inntil da er det greit å forholde oss til internasjonale forpliktelser og det reneste økonomiske selvmord tenker Ola i fravær på langsiktige perspektiver. Gjelder også Løvebakkens befolkning.

 

Altså, alvorlig fysiske og psykiske handicappet personer er også en stor belastning på samfunnet finansielt. Skal vi hive de ut også fordi de har hatt en veldig trasig start på livet?

Lenke til kommentar

Det bringer oss til neste spørsmål: Er innvandrere dårlgere elever? (Om vi holder språkkunnskapene utenfor et øyeblikk.)

 

Geir :)

 

 

Vietnamesiske barn gjør like bra som etniske nordmenn:

 

A 2006 survey showed that Vietnamese was the ethnic group that had the fourth highest percentage whom finished a bachelor degree (after Indians, Chinese and Norwegians) and the ethnic group with the third highest percentage whom finished a masters degree[8]. The Vietnamese especially have many representatives in higher education, as there is a 10 percent bigger chance for a Vietnamese-Norwegian having finished higher education than a Norwegian[9].

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Norwegian_Vietnamese#section_3

 

I USA dominerer asiatiske amerikaner høyere utdannelse pga deres kulturelle interesse for utdannelse. Asiatiske amerikaner har en nedlatende holdning til vestligeforeldrer som de mener bortskjemmer deres barn

 

De heter. Tiger Moms

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_Hymn_of_the_Tiger_Mother#section_1

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Nettotap er de sett over ett. Derfor må det stanses. Og det ser Ola Nordmann når hans egne rettigheter strupes.

 

Jeg er jo litt eldre enn deg, og har derfor litt andre referansepunkter som jeg ser virkeligheten fra. Det jeg lurer på er følgende; Hvilke viktige rettigheter mener du vi kan klare oss uten, og hvilke "nye" plikter bør man kanskje innføre for at de "unødvendige" rettigheten likevel skal komme individet til fordel.

 

Grunnen for spørsmålet er fordi vi klarte oss veldig godt med "mindre" rettigheter før (ikke det at vi ikke ønsket oss mange nye rettigheter), og det gikk ganske greit, frem til nå. Så jeg lurer litt på hva det egentlig er som har endre seg. Er det behovene (basale og avanserte) som har blitt større - eller er det ett tegn på at vi er mer bortskjemte i dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...