Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan skal tapere forholde seg til Facebook?


Anbefalte innlegg

Som mange andre deppehistorier på forumet er jeg en ung mann som ikke har noen ordentlig vennekrets. Jeg havnet utenfor de sosiale sirkler på videgående og klarte aldri å ta meg inn igjen. Skal ikke pøse på med unødvendige detaljer, men jeg kan si at jeg i perioder har vært sint og deprimert over sitasjonen jeg har havnet i. Jeg er normal på alle måter og det er ingen logisk grunn til at akkurat jeg skal ha det slik.

 

Det jeg vil ta opp her er nettopp facebook. Jeg hadde facebook, men stengte profilen min for god stund siden, og jeg lurer på hvordan jeg skal ta stilling til dette.

 

For de som gjør det dårlig sosialt er facebook et mareritt. Det er to grunner til dette:

Alle som ser din profil ser at du er en taper

Tapere blir konstant minnet på hvor bra alle andre har det

 

Selvfølgelig vet jeg at folk "faker" litt for å se bedre ut enn de er på facebook, men det endrer ikke faktumet. Faktumet er at jeg hadde få venner, få bilder, og skjedde generelt ingen ting på min profil, mens alle andre har flere hundre venner, bilder, wall posts osv. Facebook eksponerer alt og forsterker alle negative følelser som en person som er utenfor føler.

 

Etter en periode hvor flere sosiale eksperimenter hadde failet og jeg følte meg langt nede fjernet jeg profilen min. Å ikke ha facebook blir beskrevet som "sosialt selvmord", og det kan jeg si meg enig i og jeg har til tider angret, men akkurat i en periode der og da var det veldig deilig.

 

Bare tanken på alt det dårlige med facebook gjør meg i dag sint, men jeg forstår at jeg kanskje må tilbake der hvis jeg skal ha noe håp om å komme meg ut av situasjonen min, eller tar jeg feil? Burde jeg holde meg borte? Hvor hardt dømmer du personer basert på deres profil?

 

Og hvis jeg skal tilbake dit vil jeg hvordan skal jeg gjøre det? Får jeg tilbake min gamle profil? Hvor skal jeg sette lista for å legge til "venner"? Hvordan skal jeg se mindre ut som en taper? Hvordan skal jeg takle følelsene når jeg ser hvor bra alle andre har det?

 

Jeg har ikke gitt så mye detaljer da jeg gjerne vil ha tråden litt generell, gjerne innspill fra andre i samme situasjon. Hvordan skal tapere forholde seg til at alt er så jævla offentlig? Anonym poster: e83bf180f2f0bb127a4ec7e0f3260866

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg følger ikke med på "vennene mine" på facebook for å se hvor gøy de har det eller hvor store tapere de er. Eg holder heller ikke regnskap med hvem som gjør hva eller legger ut om hva, for så å stemple ei gruppe som tapere. Langt derifra. De som gjør dette er "venner" du ikke vil ha uansett.

 

Min facebook profil har vært "inaktiv" i ca to år. Tok opp igjen tråden nå i vår, og har ingen problemer i forhold til hva andre synes. Noe eg forsåvidt gir en stor f*** i.

 

Det eg tror denne type "angst" skyldes er manglende selvtillit og selvfølelse. Derfor bryr du deg ekstra mye om hva andre mener, og søker deres aksept. Skal du slutte å plages med dette må du innse dette, og slutte med det.

 

Til å begynne med la eg til gud og hvermannsen på facebook. Så sluttet eg med det og så la eg kun til ekte venner. Nå legger eg til folk eg har behov for å holde kontakten med, på en eller annen måte. Eg legger nå ikke inn naboen fordi eg vet navnet på vedkommende, men eg legger inn personer i fra diverse organisasjoner eg er medlem i, selv om eg ikke kjenner hver enkelt.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Dette er trist å lese. Det er overhodet ikke stygt ment. Men at du ser så til de grader ned på deg selv pga. eksterne ting er veldig synd, for jeg er sikker på at du, i likhet mange andre er en knakanes kar som ødelegger så til de grader for seg selv ved å tenke på ting som ikke har rot i virkeligheten.

 

Den virkeligheten du beskriver her, befinner seg ett sted: Mellom ørene dine. Slutt å torturere deg selv ved å måle deg etter hvor mange venner andre har på Facebook, hvor mange fyllebilder de har eller hvor mange "In a relationship"/single- statuser som popper opp i ny og ne. Det er bare piss, og spiller ingen rolle.

Endret av Mannetøs
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Gå tilbake hvis du ønsker, jeg kan alltids bli støttevenn med deg ;)

 

Personlig gjør jeg meg ikke mange meninger om andres profil. Selv prøver jeg å holde venneantallet nede, så jeg får fulgt med på de jeg ønsker. Ser ingen grunn til å brette meg ut for folk jeg har møtt en gang på fest eller møtt med venner. Få bilder har jeg også, dels fordi jeg er bildesky, dels fordi jeg ikke godtar at andre legger ut bilder av meg og tagger meg slik at deres venner kan se det igjen osv. Men jeg er ikke stygg og venneløs av den grunn. Det er ingen som har 300 venner, sånn er det bare. Bekjente, javisst, men det er iallefall ikke mange bekjente jeg bryr meg om er ferdig med eksamen eller har laget deilig laks til middag... Jeg har også venner med gode vennekretser som har få venner. Hvis det ikke skjer noe på profilen din gjør det ingenting, men du kan jo for eksempel velge å kommentere nyhetsartikler osv. Kjæresten min har omtrent en statusoppdatering i halvåret, maks, og det er virkelig ingen som bryr seg.

 

Du er ikke en taper, forstår du. Ingen er det, unntatt i deres egne øyne. Er det noen eventuelle tapere i en slik situasjon, er det menneskene som dømmer folk utifra deres facebookprofil. 'Cuz that's just shallow.

Endret av Anaio
Lenke til kommentar

Jeg har også en typisk taperprofilside – færre enn 15 veggmeldinger (inkludert fødselsdagsinvitasjoner; har dog valgt å ikke ha datoen synlig), færre enn 5 bilder (som kun jeg kan få adgang til fra profilsiden, så ingen andre kjenner antallet) og færre enn 60 venner. Det er tydelig at jeg er en taper for alle som skulle få det for seg å ta en titt på profilen. Faktum er likevel at det er jeg uansett. Jeg blir ikke noe mindre taper av at ingen vet om det. Det hender også at jeg kommuniserer med folk gjennom denne kanalen eller mottar festinvitasjoner, så noe tjener jeg på å være der. Kan nevne at jeg går siste året på videregående, så det er nok en liten aldersforskjell.

 

 

Hva du bør gjøre for å se mindre ut som en taper vet jeg ikke. Det går jo alltids an å la falske profiler poste på veggen, redigere deg selv inn i bilder, osv., men det blir kanskje å dra det litt langt og hvis man ikke gjør en grudig nok jobb kan det lett bli gjennomskuet.

 

Følelsene man får når man ser hvor bra andre har deg vender man seg etter hvert til. Det er min erfaring. De er fortsatt til stede i varierende grad, men det går lang tid mellom de gangene jeg kjenner ordentlig på dem. Anonym poster: 98f6433b7ef073f071c86747d7feb33d

Lenke til kommentar

Takk for at du minnet meg på facebook, siste gang jeg skrev på profilen var 29 november 2011, men jeg "har" flere hundre venner og de er aktive med å invitere meg på ting og tang men uansett så hva folk gjør og ikke gjør på face er bortkastet, bruker mer tid på twitter og google+, flere folk jeg liker å følge med på der.

Lenke til kommentar

Anonym poster: e83bf180f2f0bb127a4ec7e0f3260866

Definer taper!

 

Facebook er hva man gjør det til. Er man sosialt "utenfor" så er man det. Selv om det er en steriotype er det slik at det finnes mennesker som trives best ved å sitte alene på gutterommet hjemme i en alder av 20+ og stortives med å være alene. Ja disse menneskene mangler sunne relasjoner til mange andre mennesker men hva så? det er en alternativ livstil, ikke noe mer. Ja disse menneskene ofter er "tapere" eller "mobbeofre" i skolesammenheng, men i voksenlivet er det få som behandler hverandre like ondt som i ungdomstiden, så isolasjonen slike mennesker har er selvvalgt.

 

Og hva er det ikke-tapere gjør som er så spennende? rave rundt full og bli gravide med tilfeldige, eller få klamydia. jeg har vært både en "taper"/mobbeoffer på barneskolen, når ungdomskolen kom fant jeg eldre venner, og jeg begynnte å imitere dem, så jeg drakk, sloss, pulte rundt slik mine 16-17 år gamle venner gjorde, men i ettertid så skal jeg påstå at det ikke akkurat var noe positivt i lengden. Jeg trives heller med å sitte i leiligheten min, programmere litt, jobbe med romanen min, jobbe litt innimellom, og ha min sosiale omgang med D&D gruppa mi, og aktiviteter tilknyttet den lokale Outland butikken.

 

Hva folk sier og mener om mine aktiviter driter jeg rett og slett i. Jeg skulle ønske jeg hadde like lett for å skape romantiske relasjoner som enkelte jeg kjenner, (spesielt nå som jeg har lagt på meg og jeg ikke har en veltrent kropp), men jeg stresser virkelig ikke, jeg er 24, og jeg skal leve ca. 60 åt til, så god tid :)

 

Men du stempler deg selv som en "taper" da sier jeg til deg at dette er selvbildet ditt ikke en objektiv vurdering av deg. Vil du være en sosial vinner bør du finne en sosial arena der du er en vinner, om det ikke gjør deg til en trendsetter i lokalmiljøet betyr ikke det at du er en taper, for i motsetning til amerikanske high school -filmers representasjon, består livet av betydelig mer nyanser enn "vinner" og "taper".

 

(nå spørs det om jeg klarer å høre på min egen visdom XD )

 

-frank

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hhahahahahaa, for noe piss. Jeg avslår vennskap titt og stadig på face. Jeg opprettet konto kun for å ha oversikten over hva jobbkollegaer inviterte til. Jeg driter så jævlig i om andre ser at jeg er en taper, fuck dere, seriøst. Så lenge jeg har jobb, kan dere mene jeg er taper så mye dere bare vil. Stort sett er folk som skal ytre seg eller ha en mening om sånt, rett og slett avskum, hvorfor vil du bruke din tilmålte tid her på jorda med å bry deg om avskum? Det jeg tenker når jeg ser en med sykt mange venner, det er at her er det en som syns det er viktig å se sosial og vellykket ut, ikke faen om noen kan ha kontakt i hverdagen med så mange. Chill out.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Interessant førstepost.

 

Selv var jeg anti-facebook da det kom og ble populært. Da gikk jeg i 10. klasse. Følte meg ikke som en taper av den grunn, selv om jeg var en av få som ikke hadde facebook-konto.

 

Da skoleavslutningen og sommerferien kom innså jeg at jeg kom til å miste kontakten med veldig mange individer, så da opprettet jeg konto for å bli venn med disse individene.

 

I ettertid har det ikke egentlig hatt så mye for seg mtp dette formålet. Men facebook er veldig greit mtp å skape et slags "varig" bindeledd til f.eks. kollegaer man ikke ser så ofte, eventuelt for å bli medlem av grupper hvor det jevnlig legges ut informasjon i sammenheng med jobb og prosjekter man deltar i.

 

Jeg er i militæret, og har hatt stor bruk for facebook mtp deling av bilder som blir tatt under diverse øvelser etc. Mtp fester, å ha en "kul" profil, chatte med folk, ha flest mulig venner osv, har dette aldri vært relevant.

 

Uansett tror jeg ikke du skal være så bekymret over din litt døde facebook-fortid. Om du oppretter ny profil er ikke dette noen big deal, trenger ikke ha noen taktikk. Og for all del, prøv å tenk litt lysere tanker om deg selv :) Om du har bestemt deg for å være en taper kommer du til å bli (og forbli) en taper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kjenner et par stykker som har mange venner på facebook, men selvom det gir inntrykk at de er veldig sosiale og har masse venner så er det helt feil.

Han ene er ekstremt sjenert, og har aldri noe å prate om hvis du tvinger han til diskusjon, men likevel så legger han til alle han jobber med/møtter i dagliglivet i hytt og pinne selvom han aldri har sagt noe til dem.

På profilen sin så skriver han ting hva han ser på TV og hva han skal spise til middag, men ingen som bryr seg. Selvom han har over 300 venner så har han nok i realiteten ikke mer enn 5 av de som "ekte venner".

Hvem er det som er taper her?

Endret av Iceman22
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skjønner ikke hvorfor alle har et slikt behov for å stemple andre som tapere. Hva definerer en taper, og hvorfor?

 

Målet må jo være å bare ha det bra med seg selv, uansett hva dette betyr for deg. Om man liker å sitte på facebook fire timer dagen og chatte, se gjennom andres bilder, planlegge fester o.l., er vel dette like ok som en som ikke liker å gjøre dette. Man blir jo ikke mer eller mindre taper uansett hva man velger? Spørs igjen på definisjonen.

 

Sett i lys av tråden vil jeg si at TS har feil fokus, og at han ikke trenger å inkludere facebook i sitt bilde av et "godt sosialt liv".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...