Gå til innhold

Linksys WRT54GL - får ikke mer enn ca 45 mbit med en 70mbit internett linje


myhken

Anbefalte innlegg

Broren min oppgraderte internett linjen sin her om dagen. Fikk nytt modem fra Canal Digital, og en 70 mbit linje.

Så lenge han bruker en nettverkskabel direkte inn i modemet, så får han 70mbit, så modemet leverer det det skal.

 

Problemet er at han har en trådløsruter som han bruker. Den samme nettverkskabelen går da fra pcen og inn i ruteren som er en Linksys WRT54GL trådløs.

Men så fort han er koblet på ruteren får han max 45 mbit inn, får 10 ut som han skal.

 

speedtest24022012.jpg

 

Jeg har oppgradert ruteren med den nyeste firmwaren (v4.30.13). Ingen forsjell.

 

Tok med ruteren hjem hit, her jeg også har Canal Digital 70mbit linjen og modem fra CD. Men jeg får akkurat samme hastighet her via mine kabler, altså max 45 mbit.

 

Vet ikke hva han har av kabel type der hjemme, men jeg bruker Cat 6 kabel.

Min ruter leverer 70 mbit uten problem, og vi har byttet om ledningen flere ganger for å utelukke at det var noe problem med internett under testingen.

 

Hva kan gjøres? Må han kjøpe ny ruter. Eller er det noe man kan gjøre for å øke hastigheten?

Ruteren har jo 100mbit porter (WAN og LAN) så den burde jo takle 70 mbit.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tviler på at WRT54GL klarer mer, overrasket over at den klarer såpass - det er en eldgammel ruter som egentlig ikke var spesielt bra når den kom for et par tusen år siden - grunnen til at den VAR populær var at den er Linux basert og det ble laget ei røys med tredjeparts firmware til den.

Endret av PerUlv2
Lenke til kommentar

Jeg gjorde tydeligvis ikke god nok research da jeg kjøpte den i gave til ham til jul. Men så hadde han ikke 70mbit linje da heller...

Og ikke var jeg klar over at rutere er så dårlige på WAN porten. Trodde jo liksom at en 100mbit WAN port, kunne gi opptil 100mbit jeg da.

 

Bra at min Linksys E2000 DUAL-N BAND ruten greier å levere meg den hastigheten jeg skal ha da.

 

Men da skjønner jeg det rett at det ikke er noen ting en kan gjøre, og en ny ruter er eneste alternativ?

Lenke til kommentar

Det er nok bare det at ruteren ikke klarer å henge med. Den vil nok yte enda mindre i enda mer krevende protokoller (som hvis du prøvde å maks ut linjen med en populær torrent f.eks. som krever mange flere forbindelser osv.). Med QoS ville den nok yte enda lavere i throughput.

 

Bare fordi ruteren har en standard 100Mbit port så betyr det ikke at resten av maskineriet i ruteren kan håndtere opp til 100Mbit i ruting - og nettop det er nok problemet med denne relativt gamle ruteren. Det er ikke noe dårlig ruter forsovidt - men å route 70Mbit/sek er et ganske høyt krav og krever en litt mer high-end ruter for å holde tritt.

 

Så kort sagt er det nok med all sansynighet ruteren i seg selv som må byttes ut for å oppnå full hastighet her.

 

En side som f.eks. smallnetbuilder.com kan nok hjelpe deg med å velge noe passende. De reviewer rutere og tester slike ting som faktisk throughput (samt wireless throughput under varierende forhold)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Problemet er at CPU på WRT54GL ikke er god nok. Du kan få litt større hastighet ved å overklokke prosessor, men ikke oppnå 70Mbit. Trådløst er den også avlegs med ca 20Mbit som max.

 

Det finnes routere som fungerer bedre enn DIR-655 (designet begynner å trekke noe på årene). En Asus RT-N56U er bedre hardwaremessig og på ytelse (>800Mbit, mye RAM, dual band).

 

Det virker dessuten som DIR-655 har en tendens til å "dø" etter noen år. Hvertfall finner en endel tråder om dette uten løsning.

Endret av Jan Skrotnes
Lenke til kommentar

Er det noen helt konkrete rutere som finnes hos komplett.no, mpx.no eller netshop.no som greier 70mbit uten problem og som ikke går i stykker dagen etter den blir slått på?

 

Av trådløse ting som skal kobles til er ipad, ipod og telefon. Så ikke noe som er veldig krevende. Ellers skal jo pcen være koblet til via kabel, og må som sagt greit 70 mbit.

Lenke til kommentar

Hvis du vil slippe billig unna holder det med

TP-Link TL-WR1043ND

Hvis du er villig til å bla opp mer, er de to beste valgene

Netgear WNDR3800

Buffalo WZR-HP-AG300H

 

Siden Netgear WNDR3700 som PerUlv2 linker til er på tilbud, kan denne være et godt alternativ. Her er jeg litt mer skeptisk all den tid at det er flere versjoner av den ute og går, og det er vanskelig å vite hvilken du kjøper.

 

Når det gjelder WRT-54GL kan det hende du får skviset mer ut av den ved å legge inn openwrt, og frigi litt minne. Får se om jeg roter meg til å sjekke ut det i nær fremtid.

 

Jan Skrotnes, jeg er redd tiden har løpt fra Asus. Med Ralink trådløst ville jeg også vært varsom med å anbefale den.

Lenke til kommentar

Hvordan vet du at det ikke er versjon 2 eller 3?

 

Arkritz, den har halvparten så mye ram som de to jeg anbefalte, vesentlig svakere cpu, broadcom trådløst med dertil tvilsom støtte av tredjeparts firmware. Kan du fortelle meg hvorfor jeg skal kaste bort tiden med å sjekke hva den koster?

Endret av Del
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...