Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg liker også digitalrev veldig bra. Kai er nok vesentlig mere seriøs enn han kan virke som ved første øyekast. Er nok heller stilen hans som skaper litt usikkerhet. Men synes det er helt greit, siden jeg liker slike tester bedre enn de som kommer med faktasannheter etter seriøse tester med bilder av bamser i studio. TEster fra vikreligheten er litt mere anvendelig for min del

 

Samme som unboxing videoer. Guud så kjedelig. Eneste grunn til å se er for å se hva som følger med i pakka. Unboxinga av D800 til Stavanger Foto likte jeg dog :-)

Endret av Epp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vanskelig å se noen fordeler med CCD fremfor CMOS i dag

 

Global elektronisk lukker.

Har du noen eksmpler?

 

Eksempler på hva? CCD-sensorer av line transfer-type har global elektronisk lukker, per i dag er det ingen som har klart å implementere dette på en større CMOS-sensor, alle CMOS-sensorer har rullende elektronisk lukker.

Lenke til kommentar

Eksempler på hva?

Var muligens litt kort der, fikk en interrupt.

 

Jeg forstår forskjellen på global elektronisk lukker og "rullende". Jeg tenkte på eksempler på hvem som bruker det og til hva?

 

I prinsippet burde global elektronisk lukker kunne erstatte mekanisk hvis jeg har forstått det riktig, samt få bort gele-effekten fra video. Men store CCD-brikker gir jo ikke video og ikke vet jeg om noen som har kuttet mekanisk lukker heller (og bruker stor CCD-brikke).

 

De jeg kommer på i øyeblikket dom bruker store CCD-brikker er mellomformat og M9 (av allment tilgjengelige produkter). Ingen av disse kan gi video og alle har så vidt jeg vet mekanisk lukker? D70 hadde jo elektronisk lukker som ble brukt på korte lukkertider, men hadde fortsatt mekanisk i tillegg.

 

Det ble litt rotete innlegg, men håper du forstår likevel.

Endret av se#
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Ny firmware er ute:

 

The firmware update Ver.1.01 incorporates the following issues:

1.Reduction of chattering noise from iris of lenses in shooting mode.

2.Improvement of phenomenon that parallax compensation does not work under condition of manual focus with OVF bright frame mode.

3.Improvement of phenomenon that OVF quality as low visibility due to too bright OVF under the condition of power save mode during pressing the shutter button halfway.

4.Improvement of phenomenon that delete function does not work after viewing continues shooting mode images.

 

Så nå kommer det ingen lyder fra blenderen lenger. Den beveger seg fortsatt, men på en annen måte som gjør at den er stillegående.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Vært stille om X-Pro 1 her en stund... Får lage litt "lyd" jeg da...

 

Firmware 1.10 kom ut for to dager siden, 7.juni.

 

Jeg kjøpte kameraet i dag, med 35mm 1.4 objektivet. Oppgraderte huset med en gang til v1.10, og objektivet til 1.01.

 

Jeg har bare drevet og testet litt autofokusen innendørs i litt dårlig lys her. Ikke hatt tid til å ta noen ordentlig bilder egentlig... MEN:

 

Jeg har fra før Canon 7D med div objektiver... Autofokusen der er jo bare knall! Og så har jeg lest alle disse "skrekkhistoriene" om hvor dårlig autofoksuen til Fuji X-Pro 1 er.. så hadde ikke akkurat så store forhåpninger.

 

Men... i forhold til hva jeg fryktet... knall! :) Så langt. Ja, det går treeegere enn med Canon 7D. Men ikke såå gale. Virker som størrelsen på autofokusområdet (kan stilles med rullehjulet) påvirker hastigheten noe.

 

Andre inntrykk : Godt å holde i. Litt større enn jeg trodde, men vekten er "perfekt". Tungt nok til å holde det rimelig stødig, men ikke så tungt at det er i nærheten av slitsomt. Knappene er rimelig greit plassert. Langt flere "kule" funksjoner enn jeg trodde. Film simulation mode bracketing f.eks, in camera raw conversion osv... Bildekvaliteten sammenlignet med 7D skal jeg komme tilbake til, men ut fra jeg har lest... tror nok Fuji'n blir mye brukt når sport ikke er inne i bildet (bokstavlig talt :) )

 

Ser vanvittig stilig ut også. Gjør ikke noe det heller.

Lenke til kommentar

Har dere som eier kameraet funnet noen favoritter blant film simulatoren? Er dere nødt til å bruke Astia, Provia eller Velvia for å få de fargene dere ønsker og som har blitt mye omtalt i anmeldelser?

 

Har egentlig ikke funnet noen favoritt for JPG ut av kamera ennå. Velvia er fin på et vis, veldig trykk i fargene - men nesten for mettet i fargene i blant, men det avhenger jo av hva du tar bilde av også - hvilken stil man vil ha. Detaljer kan se ut til å drukne litt i skyggene noen ganger også. Men det kan jo også være meg og eksponeringsinnstillingene som ikke er helt på stell. Er langt fra dreven fra før...

 

Men ingenting av dette er man "nødt" til å bruke. Man kan selvsagt skyte i RAW og fremkalle/etterbehandle mest mulig selv. Eller RAW + jpeg (der jpeg'n kan velges til en av de filmtypene du nevner (eller andre).

 

Man kan også skyte i RAW og konvertere til en av de ulike JPG versjonene i kameraet eller tilpasninger av disse etter at bildet er tatt. At de kan gjøres i kameraet er bra for disse profilene finnes ikke i Lightroom (ennå) som jeg bruker. Men det er en grei ordning så lenge, da sitter man jo igjen med råfilen til senere, og har flere fiks ferdige versjoner i jpg rett ut av kameraet.

 

Man kan også skyte i JPG og la kameraet lage tre forskjellige "filmtyper" automatisk hver gang du tar bilde. Det er jo ålreit, f.eks få en i "standard", en i Velvia og en i sorthvitt automatisk for hver gang du trykker på utløseren. Dessverre lagres ikke RAW filen da når man gjør det på den måten.

 

Jeg har tatt en del i RAW+jpg. Men RAW i lightroom blir liksom ikke helt bra. Detaljer ser ut til å drukne i forhold til JPG'ene rett ut av kameraet. Så jeg er på en måte fristet til å skyte i JPG - auto til tre forskjellige "filmtyper" hver gang fordi JPG'ene er skikkelig bra. Men da går jeg glipp av rawfilene til senere når Adobe fikser Lightroom til å funke ordentlig med Fuji sine rawfiler.

 

Ellers må jeg si at probleme med autofokus må være overdrevet. Har brukt kameraet litt nå, med 35mm f/1.4 objektivet.

Lenke til kommentar

Provia (STD) jpgene er faktisk meget gode. Så lenge man ikke er helt på jordet med eksponeringen funker det fint, og man kan tøye de ganske mye i LR før det blir stygt.

 

Akkurat nå er det en del styr fordi Lightroom lager relativt dårlige konverteringer fra råfilene til XP1. Primært på detaljnivå er det en del smearing og false colouring. Adobe har derfor langt fra den beste råfremkalleren til dette kameraet. Akkurat nå er det Raw Photo Processor som har den beste demosaicing-algoritmen.

 

Eksempel fra brukeren Sapphie på fujixforum.com. LR til venstre, RPP til høyre:

 

7340510638_e0d62e362d_b.jpg

 

 

Som man kan se fra dette eksempelet har Adobe gjort en ganske ræva jobb. Forhåpentligvis kommer det en oppdatering veldig snart, for RPP er svært knølete når man er vant til LR.

Lenke til kommentar

Den som har sett kvaliteten på JPEG filer fra X-Pro1 (og X100) ville ikke finne på å hevde at bruk av dette formatet er blasfemi.

Kjenner best til X100. Jeg har knapt nok sett noen bedre JPEG filer.

 

ikke Fuji gjort det lett for brukerne. SilkyPix kunne vi jo sagt mye om, hører jeg folket forteller...

Lenke til kommentar

Er vant til Lightroom, og Silkypix gjorde meg... frustrert. Når det er sagt, vil tro at man kan få mer ut av filene i med silkypix enn lightroom akkurat nå, før lightroom får sitt på stell.

 

JPEG ut av kameraet er.. veldig bra! Og så lenge JPEG er slik jeg presenterer bildene på skjermer, så greit enn så lenge. Men jeg skyter i RAW+JPEG nå slik at jeg jeg har mulighet til å tweake rawfiler senere når lightroom fikser problemene sine hvis jeg føler trangen til det.

 

Har Canon 7D fra før.. ISO egenskapene til Xpro-1 er mye bedre! Har to objektiver nå, 35mm og 18mm.

Lenke til kommentar

Akkurat nå er det en del styr fordi Lightroom lager relativt dårlige konverteringer fra råfilene til XP1.

Som man kan se fra dette eksempelet har Adobe gjort en ganske ræva jobb. Forhåpentligvis kommer det en oppdatering veldig snart, for RPP er svært knølete når man er vant til LR.

 

Fujis X10 sliter også med akkurat det samme problemet. Har ikke blitt noe spesielt bedre tiltross for skarp kritikk fra brukerne. Dette er naturligvis Adobes problem, men Fujifilm ønsket visstnok ikke å legge noe større press på Adobe. Fikk dette som svar da jeg selv kontaktet Fujifilm Norge før jul:

 

Fujifilm har valgt et samarbeid med SilkyPix, hvilket også Panasonic og Pentax har gjort.

Fujifilm har en dialog med Adobe og tilbakemeldingen er at Adobe selv utvikler deres egen RAW fil konverter.

Videre vil Adobe snart komme med en uppgradering i nærmeste fremtid. Håper det var svar du ble klok av enn så lenge? Takk for tilbakemeldingen nok en gang

 

Og Fujiguys svarte følgende:

We provide the necessary data for 3rd party software to work with our RAW files. We don't have control on how Adobe or other 3rd Party software handles our RAW file. Fujifilm RAW are a little more complicated as they don't use the standard Bayer Filter Arrays like most cameras but an EXR filter array instead.

 

Irriterende, men forhåpentligvis blir dette problemet løst med en oppdatering.

Endret av Krølle
Lenke til kommentar

Velge no annet enn hva`? Noe annet enn Fuji x pro1? Håper du har brukt kameraet såpass mye i så fall at du vet hva du snakker om.

For meg så handler digital fotografi om en kombinasjon av utstyr og programvare. Jeg har ikke prøvd X-Pro 1, men jeg har slåss en del med SilkyPix.

 

SilkyPix er et elendig program (i mine øyne) og hvis det er det eneste programmet som man kan bruke for å få fullt utbytte av et kamera, så velger jeg et annet kamera.

 

Jeg har sett bilde-eksempler på hva LR gjør med X-Pro 1 filene, og det er var ikke bra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fujis X10 sliter også med akkurat det samme problemet. Har ikke blitt noe spesielt bedre tiltross for skarp kritikk fra brukerne. Dette er naturligvis Adobes problem, men Fujifilm ønsket visstnok ikke å legge noe større press på Adobe.

 

Dette visste jeg ikke, men det virker rart på meg - X10 har jo en vanlig bayer-sensor? X-Pro 1 har jo noe et helt nytt fargefilter, og det er tydelig at ingen har funnet en optimal demosaicing algoritme for rådataene enda. Samtidig ser vi at små utviklere som de bak RPP fortsetter å pushe på for å få de beste resultatene, og da føler jeg meg passe trygg på at Adobe vil følge etter etterhvert også. Det blir spennende å se hva de klarer å få ut av sensoren når behandlingen blir optimal.

 

Når det kommer en X-Pro2 med større søker, raskere AF og mer solide objektiver med intern fokusering, da skal jeg vurdere det.

 

Og fokus peaking

 

AFen har faktisk blitt marginalt bedre med de siste oppdateringene, selv om det ikke har stått noe om det. Samme som med X100 med andre ord. Tipper peaking blir implementert via firmware etterhvert også. Det er fortsatt et utmerket kamera, vil jeg påstå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...