Gå til innhold

– Apple lanserer en Siri-basert TV før 2013


Anbefalte innlegg

Når denne reklamen ruller over skjermen vil Siri gå helt i stå, og TVen henger seg opp.

 

...

 

Denne TVen blir nok ett ettertraktet møbel for de med mer penger enn vett. Tror nok ikke den vil måle seg med eks, Samsung sine fremtidige TVer da Samsung er drevet i faget og lager egne panel. På det feltet kan nok Apple aldri konkurrere.

 

Samsung er vel ikke alluratt riktig eksempel å bruke her. Samsung er vel kanskje den TV-produsenten i dag som har størst forus på design og ikke er intressert i å konkurrere på topp ytelse. F.eks har både LG, Sony, Philips, Sharp og Panasonic bedre TVer enn hva Samsung leverer. Når det er sagt sitter det faktisk heller ikke Samsung panel i alle Samsungs TVer, selv om Samsung er en stor panelprodusent. Samsung outsourcer en del av produksjonen til AUO for hele modellskiktet, og man vet aldri hvilket panel man får (uten å åpne TVen). Det tragiske her er at det er varierende kvalitet på panelene som leveres! (For referanse kan du gjerne google "Samsung panel lottery", eller lese kommentarer til dette i testene til hdtvtest.co.uk)

Egen produksjon av panel trenger heller ikke bety særlig. Et godt eksempel på det er Philips' EISA-vinner, 9706.

 

Når det er sagt vil jeg si det er ganske innlysende hvordan Apple går inn i markedet - om det blir noen Apple TV. Apple konkurrerer ikke i de rimelige segmentene, og er nok lite intressert i å gå inn i et allerede presset marked. Det åpner seg derimot en gyllen mulighet. Både Samsung og LG (som er største panel leverandør for Apple) har uttalt at de skal ha store OLED-skjermer klar for produksjon innen et par år. Introduksjonen av OLED vil utvilsomt presse prisene oppover igjen, og igjen muliggjør høyere marginer i bransjen. Det er typisk i et slikt segment Apple kan gå inn. OLED gir stor fleksibilitet i design samtidig med ypperlig bildekvalitet. Apple er jo ikke akkuratt kjent for å ha dårlig skjermkvalitet på produktene sine. Som noen kanskje også har fått med seg har Apple investert betydelige summer i LG's utvikling av OLED som har gjort at LG ligger lengst fremme på fabrikkgenerasjonen som produserer store nok panel (55" prototyper har vert på plass lenge). Det eneste Apple mangler da er bildebehandling, men også her finnes det flere high-end leverandører å velge fra som HQV Reon, Qdeo og Optomas HD-serie. Smart-funksjoner har de allerede i Apple-TV... Så det var mine tanker rundt saken.

Endret av chrlod
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det en misforståelse av folke som er ute å går her eller ?

 

Bare fordi det er Apple som setter det sammen så oppdater folk som om det er mere verd og er villig til betale deretter selv om forskjellen kun er designet.

 

på samme måte som coka cola er det beste brusen uten at man smakt på andre sorter.

 

 

chrlord har du link til den demoen ?

 

en ting man må ta høyde for når det gjelder stemmestyring er at folk uttaler ord lit forskjellig og mange ord uttaler veldig likt hverandre.

i tilegn så her man det med språk.

man må heller ikke glemme at man bruker lit forskjellige betegnelser for den samme "kommandoen".

 

f.eks :

sier man "volume opp" , "lyd opp" eller "mer lyd"

hvor mye skal da lyden øke med ?

Endret av den andre elgen
Lenke til kommentar

Hvorfor får Siri så enormt med oppmerksomhet? Foreløbig gjør den veldig lite nyttig, og finnes flust av tilsvarende ting fra før av som man ikke hører om.

 

enormt med oppmerksomhet får teknologien ikke. det som er nytt er at du kan snakke naturlige setninger til mobilen istedet for å bruke kommandoer på feks to ord slik du må i android, en bmw eller ios4. siri's AI tolker etter beste evne hva den tror du vil, og er også bedre på å tolke ulike variasjoner i engelsk. kommer til å slite med dialekter i norge. dette er fortsatt teknologi som er helt i startgropen, men apple har tatt det et godt steg videre skal man tro demonstrasjonsvideoene som popper opp over alt.

Lenke til kommentar
Hvorfor får Siri så enormt med oppmerksomhet? Foreløbig gjør den veldig lite nyttig, og finnes flust av tilsvarende ting fra før av som man ikke hører om.
Apple's PR maskin. Slik har det vært med mye de har lansert :)Take old tech, give it new wrapping, add Shiny, sell as magical revolution. Repeat.

hvis det er så enkelt hvorfor gjør ikke feks nokia det samme? svaret er at det selfølgelig ikke er så enkelt. apple designer sine produkter grundigere enn noe annet selskap, hele veien fra hw til pixelnivå. hvor mange ganger må feks google snu opp ned på interfacet i android før de blir fornøyd? halvgjort.

Lenke til kommentar
Hvorfor får Siri så enormt med oppmerksomhet? Foreløbig gjør den veldig lite nyttig, og finnes flust av tilsvarende ting fra før av som man ikke hører om.
Apple's PR maskin. Slik har det vært med mye de har lansert :)Take old tech, give it new wrapping, add Shiny, sell as magical revolution. Repeat.

hvis det er så enkelt hvorfor gjør ikke feks nokia det samme? svaret er at det selfølgelig ikke er så enkelt. apple designer sine produkter grundigere enn noe annet selskap, hele veien fra hw til pixelnivå. hvor mange ganger må feks google snu opp ned på interfacet i android før de blir fornøyd? halvgjort.

La oss heller ikke glemme at vis Apple presanterer noe, så leverer det de, og gjerne godt utført. De har en hel historie på det, og de har fått media til å være villig til å dekke de nye produltene sine.

Vis Nokia hadde prøvd å lansert Siri(hypotetiske like godt produkt) så ville det ikke ha blitt dekning fordi Nokia har ikke den historien eller den PR makten Apple har.

Lenke til kommentar

Apple er et softwareselskap, sier du?

De lager masse hardware, men i motsetning til andre dataprodusenter som er enten/eller, lager de softwaren på dem også.

Andre selger bare datamaskiner med Windows.

 

Apple er absolutt en leverandør av både software og hardware, og prøver gjerne nye ting.

En TV fra dem er ikke usannsynlig. Gjerne integrert med andre produkter fra dem.

 

Lenger oppe i tråden står det at den kobles til andre epleprodukter i iCloud.

Kanskje Apple og iTunes prøver å bli et alternativ til TV-tilbydere?

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

å begynne å produsere egne tver på egen hand med egne krav og definisjoner vil i dag være mer eller mindre dødfødt.det blir som å lage iphone fra grunnen av på nytt og forvente stor fortjeneste av det

 

Men det gjorde jo Apple i sin tid med iPhone! De begynte fra begynnelsen i ett etablert marked. Det viktigte med ny teknologi er å se mulighetene, og ikke begrensningene. Om det blir gode funksjoner, men bruken blir som å lære tegnspråk er konseptet dødfødt. Det viktige er jo å implementere funksjonene på en intuitiv måte som oppfordrer til fornuftig bruk. Om man tar all erfaring med Apple til sammenlikning er Apple nettopp et selskap som tør å implementere slike funksjoner, men ikke slipper det for markedet før det fungerer tilfredsstillende. De trenger ikke finne opp teknologien bak det hele, men å knekke koden på hvordan det kan brukes intuitivt i hverdagen. Om du ser min kommentar lengre oppe er det nettopp en slik gyllen mulighet for å entre TV markedet på vei...

 

Apple Siri demo:

http://www.youtube.com/watch?v=rNsrl86inpo (første treff på youtube)

Nå er jeg klar over at det finnes demoer hvor Siri ikke alltid er like brukendes, men en må huske at det fortsatt er en beta.. Når det gjerlder norske dialekter bør det ikke være særlig mer utfordrende enn britiske dialekter (som også er svært forskjellige). Siri skal komme i flere nye språk på nyåret. Det gjelder å se nytteverdien i stedet for begrensningene! Selvfølgelig er det ikke alltid nyttig å benytte talefunksjoner kontra tastetrykk. Men, tenk for eksempen hvordan dette kan fungere i bil. Igjen, se muligheter i stedet for begrensninger. Det er slik ting går fremover..

 

Som ingeniør må jeg si at de eneste problemene som finnes er hvordan ting skal løses... Det finnes gode løsninger for alt!

Lenke til kommentar

Nå er det stor forskjell på det å finne opp en smarttelefon med alle de mulighetene det medfører ( på den tiden hadde man mange muligheter) .

 

når det gjelder tv så har man ikke de samme ønskene.

 

Det eneste måtte vår å finne opp HTPC en på nytt og integrere den i tven.

 

slik jeg ser det vil nettopp Iphone og Ipad sette begrensninger for hvor aktuelt det måtte være.

 

Med tanke på hvor mange funksjoner et tv og dertil egnet utstyr har i dag så er det vanskelig å se hvordan man kan gjøre fjernkontrollen enklere.

Lenke til kommentar

Her følger en del spekulasjon: Jeg tror ikke Siri er det eneste svaret på å gjøre TVn mer brukervennlig. Altså å slippe masse fjernkontroller.

 

Det må være en slags felles oversikt og tilgang for hva slags programmer man ser, vil se, har sett og ønsker å se. Jeg tenker at enten har Apples nye tv en innebygget hard disk, eller så lagres alle opptak i iCloud.

 

Vi beveger oss stadig bort fra å måtte vente på tv programmer. Med Apples TV kommer vi til å se dem når vi ønsker det, fordi alt vi har "krysset av" for å se, ligger tilgjengelig i iCloud fra og etter sendetid.

 

TVn vil selvfølgelig være dyr i begynnelsen, men med i prisen vil en SVÆR iCloud lagringskonto følge, som man også kan bruke på sine andre Apple produkter.

 

Jeg tror derfor ikke det er aktuelt for Apple å inkludere Hard Disk, fordi de må tenke på at TVn ikke skal være en ny datamaskin, men bare en stor skjerm. Og det driver prisene ned i tillegg.

 

Når Apples tv kommer, vil iPhone kunne bli en slags ny fjernkontroll, om man ønsker det. Og vi vil se enten slutten på Remote applikasjonen, eller en betraktelig oppdatering.

 

Jeg tror ikke Apple vil satse på "mellomstørrelser" som 40 tommer. De har alltid vært flinke til å begrense produktutvalget til det aller mest nødvendigste. Og derfor tror jeg vi kan se noe sånt som en liten og stor modell, Der du har 32" og 52". Og de vil kunne si noe sånt som "En for gutterommet, og en for stua".

Lenke til kommentar

Jeg kjenner godt til TV-markedet, og skal garantere at det er et ønske tilstede om at ting kan bli enklere. For de fleste har nok en full HTPC integrasjon i TV svært liten verdi. Det er de relevante funksjonene som mediaavspilling og nettbruk som betyr noe.

Et "problem" med fjernkontrollen i dag er jo at den er statisk. Det finnes til en hver tid mange knapper der som ikke er relevante for opperasjonen som skal utføres. Spør en lite teknisk person om han vet hva alle kanppene på fjernkontrollen sin gjør, og om det finnes knapper der som aldri har vert brukt.

 

Dessuten har man dette med tilkobling av enheter. I dag må det settes opp manuelt, og man finner frem via en kildeliste, gjerne bare med benevninger HDMI1, AV2 osv. Det trengs ikke vedlig mye fantasi for å forbedre dette, ikke er det særlig vanskelig heller. Nyere produkter i dag identifiserer seg med en ID-tag. I stedet for en full kildeliste vil det være enklere at TVen skjekker hvilke enheter som er tilkoblet, sjekker opp ID-tagen via en database og identifiserer den som eks. Bluray spiller i stedet for BDP1000, Hdmi4 etc. Så lister den kun opp det som er tilkoblet. Når den identifiserer et hjemmekinoanlegg aktiverer den auto-mute av interne høyttalere og sender lyden ut via optisk om det er tilkoblet. Det var bare et par minutters tanke rundt temaet. Om man setter seg ned for å gjennomarbeide systemet finnes det sikkert svært mye som kan gjøres.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis det er snakk om å bruke tv for å surfe på nett så kunne man like god ha bruk et nettbrett.

 

så er spørsmålet hva man skal gjøre med de prototypen som fortsatt er for dårlige når de gjelder båt nettleser og muligheter.

 

om man vil ha fysiske knapper ( som endre funksjon etter modus ) eller berørings skjerm mo dynamiske knapper blir en smak sak.

 

 

her er man nødt til selv også bestemme lit og ikke la alt av valg foretaes av elektronikken.

 

jeg ser 2 muligheter :

 

enten så bruker man tilkoblinger som kun kan brukes til en ting :

en for DVD/BD , en for harddisk og en for minepenn o.s.v .

Dette vil selvfølgelig medføre til alt for mange tilkoblinger.

 

har man noen få tilkoblingsmuligheter så vil nok ganske mange klage på at det er for få

( et poeng er jo å ha minst mulig bokser tilknytte tven)

 

Derfor må inngangene være laget slik at de ikke er bestem til noen spesifik enhet .

 

hvis man har koblet til fler videokilder f.eks dekoder og dvd spiller så vet ikke tv automatisk hvilken du vil bruke og det er ikke sikkert at tv automatisk vet hvilke inngang de forskjellige er tilkoblet.

det er noe man selv må definere . i beste fal kan tv spørre om hvilken inngang man vil bruke

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...