Gå til innhold

Mulig svindlerforsøk?


Lyspaere

Anbefalte innlegg

Nei, han har ikke folk i ditt hjemområde.

 

Hvordan kan du si det? Hva har han ut av det når jeg poengterer til ham at TVen MÅ hentes hjemme hos meg, da jeg ikke bor der lengre og ikke har mulighet til å shippe noe som helst.

 

Som nevnt;

Just want you to know that i can make arrangement for the pick up after payment made okay.

 

Så dere mener han ikke har noen kontakter, det vil dermed bety at personen ville prøvd å betalt meg, uten noen til å hente TVen og fraktet den?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg vil ikke være så skråsikker og si at vedkommende ikke har kontakter rundt om. De største svindlerene har større kontaktnett og er godt organiserte, så at vedkommende ikke har noen kontakter i Norge tviler eg sterkt på.

 

Men, det betyr ikke at det er reelt. Dvs, at han sier han har bekjente som kan hente varen er nok feil, da det sannsynligvis aldri kommer så langt. Men det kontaktene evnt brukes til er å true deg dersom du lurer de tilbake.

 

Men så kommer det ann på hvor du bor og da. Bor du på ei øy uti havgapet på vestlandet er det mindre sannsynlig at vedkommende har kontakter i nærheten, enn om du bor i en storby.

 

Derfor er rådet mitt alltid å ignorere slike tvert. Og har man lurt seg selv til å svare på en e-post så kutter man kontakten så snart som mulig.

Lenke til kommentar

Når man får slike henvendelser er det som regel ingen fare med det. De spammer tusenvis av annonsører i håp om å få napp, og har nok å gjøre med å svare på de få hundre som faktisk svarer. Men, eg ser en del oppfordrer til å lure de tilbake eller tvinge frem face-to-face møte, og det er her risikoen er. Ettersom man ikke vet hvem vedkommende er, hva de er i stand til å gjøre evnt hvem de har med seg, så er dette en risiko de færreste bør prøve seg på.

 

Å svare på to-tre e-poster og deretter kutte kontakten er nok helt ufarlig. Neste gang kaster du ikke bort tiden på de to-tre e-postene :)

Lenke til kommentar

Nei, han har ikke folk i ditt hjemområde.

 

Hvordan kan du si det? Hva har han ut av det når jeg poengterer til ham at TVen MÅ hentes hjemme hos meg, da jeg ikke bor der lengre og ikke har mulighet til å shippe noe som helst.

 

Som nevnt;

Just want you to know that i can make arrangement for the pick up after payment made okay.

 

Så dere mener han ikke har noen kontakter, det vil dermed bety at personen ville prøvd å betalt meg, uten noen til å hente TVen og fraktet den?

 

Det er bare en løgn for å få deg til å tro han kan hente den ASAP, og at du dermed kan stole på han. Poenget her er at han betaler, for så å vente til du har sendt TV'n, og deretter kansellerer betalingen fordi mottaker-adressen ikke er samme som på kvitteringen, får tilbake pengene OG TV'n din og forsvinner. Hadde du godkjent ville han sendt en melding sammen med betalingen om du kan sende til VENNEN hans istedet. Da bryter DU paypal sin avtale, og han kan ugyldiggjøre salget.

 

Det at du ikke har hørt noe enda er fordi han har droppet deg som target og prøver å få napp hos andre istedet.

 

De gidder ikke å kaste bort tida på skeptikere når de har kanskje 50 andre som går rett på limpinnen istedet.

 

Grunnregelen er at hvis noen som svarer på annonsen på en norsk nettside skriver på engelsk, er det 99% ugler i mosen.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

I mange tilfelelr sier svindleren at de har fått problemer med den opprinnelige betalingsmåten (her Paypal) og må betale med banksjekk isteden. Sjekken blir utstedt på et langt høyere beløp enn det selger skal ha. Det øvrige skal delvis gå til dekning av frakt og den siste delen skal overføres til en eller konto eller person. Selger går til banken sin og for honorert sjekken under forutsetning av at den er gyldig og har dekning. Banken sender sjekken til utenlandsk bank for å få oppgjør. Noe som tar tid (utsteder er gjerne en bortgjemt lokal avdeling av en større bank). Selger sender varen, betaler frakt og sender resten av pengene til person X.

 

Etter noen uker kommer sjekken i retur som falsk. selgers konto belastes for beløpet. Selger sitter igjen uten varen og uten pengene (motverdi av sjekken).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Haha, jeg la ut paintball settet mitt på finn.no

dagen etter får jeg denne:

Date: Sun, 25 Sep 2011 00:32:40 -0700

From: [email protected]

Subject: Paintvball set - markør - bukse - kuler - mag osv

To: me

i will like to know if your item still available for sell and what is your asking price.

 

Jeg forteller at det fremdeles er til salg og sier pricen er 1500 kr. da får jeg svaret:

 

Thanks for the prompt response. I am ready to buy it now as a gift for my son and i am at sea at the moment as i am a marine engineer and due to the nature of my work, phone calls making and visiting of website are restricted but i squeezed out time to check this advert and send you an email regarding it. I really want it to be a surprise for My son so i wont let him know anything about it until it gets delivered to him, i am sure he will be more than happy with it. I insisted on PayPal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking, but i can pay from my paypal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your paypal email address and the price so i can make the payments asap for it and pls if you don't have paypal account yet, it is very easy to set up, go to www.paypal.com and get it set up, after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so as to put the money through. I have a pick up agent that will come and pick it up after i have made the payments...Thanks!!!

haha

Lenke til kommentar

Som du ser, så beskriver han settet ditt som et "item". Altså i entall. Men du selger jo et helt sett, med flere itemS.

Åpenbart at det er en melding som blir sendt ut til en haug av personer.

 

I tillegg ville jeg aldri kjøpt et slikt sett fra Norge. Han kan sikkert få et lignende sett, helt nytt, ved å kjøp fra USA eller lignende, til samme pris.

I tillegg er det dårlig engelsk.

 

Også "Smithjohn" da. Haha :!:

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar

Tror ikke svindelen her er at de skal skaffe seg gjenstander som tv eller paintball-saker.

Trolig er dette bare starten på en økonomisk svindel og det er vel personlige opplysninger de er ute etter for å kunne svindle i andre sammenhenger.

 

Velkjent er jo også at de sender deg en Western Union-sjekk med for høyt beløp (falsk selvsagt) og ber deg tilbakebetale differansen. Gjør du det er det ren nettofortjeneste for dem. Det du skal selge er trolig helt uinteressant.

 

Arrange for pickup - betyr at de liksom skal få et fraktfirma til å hente.

Jeg solgte bilen til kjerringa for noen år siden og fikk en sånn mail om at den skulle bli hentet og sendes utenlands. Ikke spesielt sannsynlig da det var en gammal Skoda 123 til fem lapper :)

 

De jeg faktisk solgte den til her i Oslo (utlendinger) sa at selv fem lapper var "for dirt", men tok den da jeg uanfektet satt meg i bilen for å kjøre hjem igjen.....da var det greit...

Lenke til kommentar

Fikk mail av samme person før idag. Han ville kjøpe et brukt snowboard av meg til 2800,- og sende det til sønnen som bor utenlands. Sønnen heter visst Ola Smith ifølge frakt-adressen og han bor i Nigera!

 

Sendte mailen hans direkte til en paypal adresse som jobber mot phising. 2min senere fikk jeg tilbake en mail fra de og der stod det som følger:

 

Hello Andreas,

 

Thanks for forwarding that suspicious-looking email. You're right - it

was a phishing attempt, and we're working on stopping the fraud. By

reporting the problem, you've made a difference!

 

Håper resten av folket ute der tenker seg litt om før man sender tv'n eller snowboardet sitt utenlands :p

Lenke til kommentar

Fikk også en henvendelse fra denne personen i går. "Merkelig nok" har han skrevet ordrett det samme til meg, som til noen av dere andre :)

 

Hentet fra mailen:

 

Date: Mon, 3 Oct 2011 15:19:57 -0700

From: [email protected]

Subject: 2 stk Losi 8ight 2.0 EU konkurranse biler.

To: [email protected]

 

 

i will like to know if your item still available for sell and what is your asking price???

 

 

 

From: Ørjan Suvdal <[email protected]>

To: [email protected]

Sent: Monday, October 3, 2011 9:26 PM

Subject: RE: 2 stk Losi 8ight 2.0 EU konkurranse biler.

 

 

Hello.

 

Yes, my items are still for sale, however I have got a couple of bids on different things already. But this is on separate things though.

 

Still trying to sell the whole package for 8000 NOK.

 

Regards

Ørjan Suvdal

 

Date: Mon, 3 Oct 2011 22:57:44 -0700

From: [email protected]

Subject: Re: 2 stk Losi 8ight 2.0 EU konkurranse biler.

To: [email protected]

 

 

Thanks for the prompt response. I am ready to buy it now as a Birthday gift for my son and i am at sea at the moment as i am a marine engineer and due to the nature of my work, phone calls making and visiting of website are restricted but i squeezed out time to check this advert and send you an email regarding it. I really want it to be a surprise for My son so i wont let him know anything about it until it gets delivered to him, i am sure he will be more than happy with it. I insisted on PayPal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking, but i can pay from my paypal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your paypal email address and the price so i can make the payments asap for it and pls if you don't have paypal account yet, it is very easy to set up, go to www.paypal.com and get it set up, after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so as to put the money through. I have a pick up agent that will come and pick it up after i have made the payments...Thanks!!!

 

 

 

La oss si det sånn, det blir ikke noe rc utstyr på han ;)

 

Men jeg lurer fortsatt på det han sier om å hente utstyret da. Det veier jo sikkert 30kg, så noe sending i posten hadde vært uaktuelt uansett. Dvs at en av de måtte jo ha kommet og hentet utstyret personlig?

 

Hadde vært interessant å sett hvordan han/de hadde reagert når en politibil tilfeldigvis hadde stukket innom akkurat da de henta utstyret.. :p

Endret av Suvdal
Lenke til kommentar

Å jeg klarer jo selvfølgelig ikke å dy meg, så mister John Smith fikk nå akkurat en mail fra meg som jeg skrev dette:

 

Sounds great. :)

 

So when will you be able to make the paypal transfer? :) Due to easter vacation, I will also need to know when your agent can pick up the package?

 

Regards

Ørjan Suvdal

_____________________________________________________________________________________________

 

Gleder meg allerede til jeg får svar, og jeg kan svare han tilbake :)

 

Neste svar skal uansett inneholde at muttarn jobber i bank og tar seg av pengene (som forøvrig er sant), og at fattarn må ta seg av levering av pakka, men at også dette ikke blir noe som helst problem siden han er politi, og dermed til å stole på ;)

 

Tror forøvrig ikke at jeg får noe flere svar etter dette ;)

Endret av Suvdal
Lenke til kommentar

Her kommer svarene jaggu fort gitt :)

 

Fikk dette her nå:

 

Date: Tue, 4 Oct 2011 01:14:19 -0700

From: [email protected]

Subject: Re: 2 stk Losi 8ight 2.0 EU konkurranse biler.

To: [email protected]

 

 

I will transfer the money now and the agent will come for the pick up by Thursday ....kindly get back to me with your paypal email address now so that i can be able to transfer all the money now okay

 

 

Skrev dette her tilbake:

 

Great!!! :)

 

My paypal account is registred to a different e-mail than this one, but if you transfer the money to [email protected] there should be no problems :)

 

My mum works in the bank, so as soon as she can verify that the money is on my account, your agent can pick up the package. However, since I am on vacation at the momemt, I can not personally deliver the package. I am really sorry about this, but my dad is home, so he can make the delively for me. He works for the local police department, so I guess that will be trustworthy enough?

 

Best regards

Ørjan Suvdal

 

 

Noen som gir meg noe god odds på at jeg ikke hører noe mer? ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...