Gå til innhold

Tråden for alle studenter i UK


ahpadt

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som skal på føravreisemøte på Peppes som holdes av Across the Pond? :hmm:

 

Jeg kan selv huske at jeg ikke visste hvor mye jeg hadde lyst til å dra. Endte opp med å tvinge meg selv til å dra. Ble kjent med 3 som skulle begynne på samme universitet, men jeg har nesten ikke hatt kontakt med de etter det, siden de går på helt andre type studier. Syntes du bør dra uansett. Har ikke noe å tape. :)

Lenke til kommentar

Hvorfor er Lånekassen så trege i år? Om jeg ikke husker feil, så ventet jeg bare i noen uker i fjor...

 

Leste et sted at det er på grunn at de går over til nye systemer, så det vil ta ekstra lang tid for utenlandsstudenter. Jeg syntes det er en passe lame grunn.

 

Jeg søkte i 14 juli og da sto det forventet ferdigbehandlet innen 8 september... :-/

Lenke til kommentar

8 uker i år pga omlegging til nye systemer. Da jeg "endelig" fikk godkjent søknaden, fant jeg ut at de har registrert meg som feil type student, og har derfor måttet sende inn klage(Ca 20 000kr mindre i stipend). Blir nok lenge til jeg ser noe til skolepengene i år.

Endret av luser32
Lenke til kommentar

Synes det er dårlig at Lånekassen bruker så lang tid, ja de legger om til nyt system, men spesielt for oss i utlandet mener jeg det er uholdbart, siden vi ofte ikke får endelig svar på opptak før langt ut i Juli. Er også andre dimensjoner på støtten, siden skolepenger er inkludert. (utbetalingene kan være 3 ganger så store som typisk norsk student) Like fullt som jeg synes Lånekassen er en svært god ordning, er systemet håndteringen ikke moderne nok, tydeligvis.

Lenke til kommentar

Når jeg får pengene så sender jeg alt rett over til min britiske sparekonto (skolepenger betales over direct debit). Ville ikke ha hele studielånet mitt tilgjengelig på VISA-kortet hele tiden så opprettet en ekstra konto.

 

Det første året ble dog litt annerledes. Måtte bruke mitt norske kort en liten periode før jeg fikk britisk konto, samt betale skolepengene gjennom utenlandsbetaling (som koster ekstra på mitt universitet).

 

Hvor lang tid tar det å opprette en britisk bankkonto?

 

Bør ikke ta mer enn 2-3-4 uker. Hvilken bank man velger vil avhenge lav hvem som har lokale på campus eller i byen du studerer i.

Endret av ahpadt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg overfører det meste over til min norske sparekonto, og så flytter jeg litt over på min norske brukskonto og min engelske brukskonto. Ifjor brukte jeg min britiske konto bare til mindre beløp; minibankuttak, betalinger i butikker, osv.

I år har jeg tenkt å overføre nok til å betale husleie i tillegg, fordi jeg sparer litt på det.

 

 

 

Har klart å låse meg ute av Santander-nettbanken to ganger nå; derfor betaler jeg skolepengene med min norske konto...

 

Med Santander er det nesten like enkelt å betale regninga i banken enn på nettbanken...

Lenke til kommentar

Ifjor brukte jeg min britiske konto bare til mindre beløp; minibankuttak, betalinger i butikker, osv.

I år har jeg tenkt å overføre nok til å betale husleie i tillegg, fordi jeg sparer litt på det.

 

Hvordan får du betalt telefonabonnement, medlemskap hos treningssenter, andre abonnementbaserte tjenester etc.? Er det mulig å betale dette med en norsk bankkonto?

Lenke til kommentar

Tok det ikke lang tid før du fikk bruke et britisk telefonabonnement? Hvordan håndterte du kommunikasjonen da? Brukte du det norske abonnement for å ringe rundt? Det hadde vel blitt dyrt.

 

Edit: Betaler man hele tuition fee med en gang, eller for hvert semester?

Endret av Mladic
Lenke til kommentar

Tok det ikke lang tid før du fikk bruke et britisk telefonabonnement? Hvordan håndterte du kommunikasjonen da? Brukte du det norske abonnement for å ringe rundt? Det hadde vel blitt dyrt.

 

Gitt at du sannsynligvis først må opprette en bankkonto så vil det nok ta deg et par uker før du har et britisk nummer. Jeg brukte bare mitt norske nummer midlertidig. Det finnes såpass med tjenester ala Whatsapp som sender meldinger over wifi nå at det ikke var noe stort problem. Å ringe blir selvfølgelig dyrt. ;)

 

Betaler man hele tuition fee med en gang, eller for hvert semester?

 

Det vil komme ann på hva slags regler universitetet ditt har. Mitt tillater å dele det opp i 2 biter. En som betales på høsten og en i januar. Det er veldig mange som står stipendet fordelt utover året (briter også), så jeg antar det er vanlig at de lar deg dele opp skolepengene... :shrug:

Endret av ahpadt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...