SubHuman Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Synes denne passer best her i helseforumet siden jeg har tilløp til syreskader. Hvis en moderator er uenig, kan han flytte den Fikk beskjed om at brus, juice og saft er no go's siden jeg har tilløp til syreskader, og at det vil sakte men sikkert slite ut tennene mine. Derfor lurer jeg på om alkolholholdige drikker og iste(uten alkohol) også har etsende syre iseg? Takk på forhånd
PL610 Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Det meste alkoholholdig som er ferdigblandet vil jeg tro inneholder syre av forskjellig slag. Det pleier å stå i innholdsfortegnelsen, men kan sikkert ha fått et kryptisk navn. Jeg tror ikke øl er tilsatt syre, men har aldri undersøkt.
Complexity Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Det meste av slike sukkersøte færdigblandede alkoholholdige drikker inneholder vel nesten det samme som brus?
SubHuman Skrevet 1. august 2011 Forfatter Skrevet 1. august 2011 Skal også nevnes, at jeg tenker på øl, vin og sprit. Ikke cider, drinker og rusbrus
Gjest member-101642 Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Iste er også syrlig, så det er ikke bra for tennene dine. Når det gjelder alkoholholdig drikke, så er det ikke syreinnholdet som er mest bekymringsverdig.
Lommebok Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Det er nok en eller annen form for slags syre i all slags drikke.
Gjest member-101642 Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Det er nok en eller annen form for slags syre i all slags drikke. Ikke i rent vann.
Lommebok Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Det er nok en eller annen form for slags syre i all slags drikke. Ikke i rent vann. 1
PL610 Skrevet 1. august 2011 Skrevet 1. august 2011 Hvis jeg har forstått det riktig er også sukkeret/stivelsen i maten og drikken en synder. Man får bakteriebelegg av det, og disse bakteriene utskiller igjen syre når de spiser sukkeret/stivelsen.
SubHuman Skrevet 1. august 2011 Forfatter Skrevet 1. august 2011 Det er jeg klar over. Men har bare lyst til å kartlegge fullstendig hva jeg kan drikke og ikke drikke. Her snakker vi om drikke som påfører skader mer direkte enn andre. Som brus, juice og saft.
halnes1 Skrevet 2. august 2011 Skrevet 2. august 2011 pH-skalaen går fra 1 til 14, men alt som er lavere enn 4,5 kan gi syreskader. Leskedrikker/brus har som regel en pH-verdi mellom 2,5 og 3,3 og drikkekonsentrater/saft mellom 2,8 og 3,0. Av frukt har en presset sitron en pH-verdi på 2,4, appelsin 3,1 og grønne druer og grønne epler 3,2. Juice kan ha en pH-verdi på mellom 3,3 og 4,2. Svart kaffe har pH-verdi på 2,4-3,3, mens te har verdien 4,2. Rødvin og hvitvins pH-verdi er fra 2,3 til 3,8.Av drikker med høy pH-verdi kan nevnes Farris (6,0), vann (6,0) og melk (6,9).
SubHuman Skrevet 2. august 2011 Forfatter Skrevet 2. august 2011 (endret) pH-skalaen går fra 1 til 14, men alt som er lavere enn 4,5 kan gi syreskader. Leskedrikker/brus har som regel en pH-verdi mellom 2,5 og 3,3 og drikkekonsentrater/saft mellom 2,8 og 3,0. Av frukt har en presset sitron en pH-verdi på 2,4, appelsin 3,1 og grønne druer og grønne epler 3,2. Juice kan ha en pH-verdi på mellom 3,3 og 4,2. Svart kaffe har pH-verdi på 2,4-3,3, mens te har verdien 4,2. Rødvin og hvitvins pH-verdi er fra 2,3 til 3,8.Av drikker med høy pH-verdi kan nevnes Farris (6,0), vann (6,0) og melk (6,9). Så alkohol er med andre ord farlig for tenna? Hvis man har syreskader. Endret 2. august 2011 av SubHuman
myndighetene Skrevet 2. august 2011 Skrevet 2. august 2011 (endret) Endret 6. mai 2018 av Hansemannan
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå